Lupta pentru play-off, în Liga I, după transferurile făcute în iarnă

Echipele din Liga I și-au ajustat loturile în scurta vacanță de iarnă. Fie au fost aduși jucători despre care se crede că vor ajuta la îndeplinirea obiectivului, fie s-a scăpat de „balast”. Am analizat cele mai importante mutări făcute până în prezent în perioada de mercato și modul în care acestea pot influența lupta pentru titlu și cea pentru calificarea în play-off, prin întărirea sau slăbirea echipelor implicate.

  1. CFR CLUJ – 46 de puncte

Campioana en-titre nu a fost activă pe piața transferurilor, având lotul definitivat. Nu a venit niciun jucător important. Ca nume mai sonore, au plecat Mailat și Tambe, însă aceștia aveau șanse mici de a prinde echipa. În stagiul de pregătire, CFR le-a învins pe FC Zurich (2-1) și pe Ludogoreț (2-0).

Concluzie: CFR rămâne o echipă solidă, principala favorită la titlu.

  1. FCSB – 40 de puncte

FCSB a făcut trei transferuri bune în compartimentul ofensiv (Florentin Matei, Adrian Stoian și Ioan Hora), dar nu a rezolvat nici problema apărării, nici problema mijlocașilor defensivi. A primit gol în două din cele trei amicale din Spania (2-2 cu Shanghai Shenhua și 1-1 cu Dinamo Kiev) și nu a reușit să câștige nici cealaltă partidă de verificare (0-0 cu Luzern).

Concluzie: teoretic, prin trasferurile făcute, FCSB e mai puternică decât în prima parte a campionatului. Practic, va fi la fel de vulnerabilă în fața unui adversar cu putere de atac.

Pe 10pariuri.ro vei găsi avancronicile meciurilor jucate de FCSB  în acest an și vei decide ce să pariezi.

  1. UNIVERSITATEA CRAIOVA – 38 de puncte

A venit Andrei Cristea, unul din atacanții importanți ai Ligii I. Acesta a punctat încă de la primul amical (2-1 cu Demirspor). Oltenii au învins-o și pe Vorskla Poltava (3-0).

Concluzie: Craiova este mai puternică, dar forța sa nu a crescut semnificativ.

  1. SEPSI SF GHEORGHE – 33 de puncte

Nu a venit și nu a plecat niciun jucător cunoscut. Covăsnenii au pierdut cea mai importantă partidă de verificare din această iarnă, 1-2 cu Sivasspor.

Concluzie: nu s-a schimbat nimic semnificativ. Sepsi rămâne o echipă solidă, cu șanse mari de a intra în play-off.

  1. VIITORUL CONSTANȚA – 33 de puncte

Venirea lui Eric poate însemna enorm pentru Viitorul, ca și cea a lui Rivaldinho. Cât a fost la Dinamo, fiul lui Rivaldo a arătat niște calități certe, pe care Hagi le poate maximiza. Viitorul a pierdut majoritatea meciurilor de verificare, dar a jucat câte două în aceeași zi, deci rezultatele nu sunt relevante.

Concluzie: Viitorul s-a întărit și nu ar trebui să aibă nici ea probleme în ceea ce privește calificarea în play-off.

  1. ASTRA – 31 de puncte

Astra s-a remarcat în această iarnă în special la capitolul „plecări”. Giurgiuvenii s-au despărțit de Iliev, Laurențiu Buș și Bahamboula, ca nume mai importante. După două victorii trase la indigo, 2-0 cu Gaziantepspor și Elazigspor, astralii nu au mai câștigat niciun meci de pregătire.

Concluzie: Astra este puțin mai slabă decât în prima parte a campionatului.

  1. FC HERMANNSTADT – 28 de puncte

Sibienii au avut o campanie bună de mercato. Popovici poate fi util, Jazvic a jucat bine în Liga I,  iar despre Lendric și Offenbacher s-au auzit cuvinte frumoase. Cel mai important amical al iernii a fost cu Pogon Szczecin (1-1).

Concluzie: FC Hermannstadt s-a întărit și va lupta până la capăt pentru play-off.

  1. GAZ METAN MEDIAȘ – 28 de puncte

Cea mai importantă „achiziție” a Gazului este antrenorul Edward Iordănescu. Și Mailat poate ajuta echipa, alături de Rondon, golgheterul revenit. Ardelenii au învins-o cu 3-1 pe Daejeon Citizen, un rezultat notabil.

Concluzia: Gaz Metan ar trebui să fie mai puternică în cele 5 etape rămase de disputat din sezonul regulat.

  1. POLI IAȘI – 28 de puncte

În iarnă au venit Florin Gardoș, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Burlacu – un atacant de perspectivă (care a marcat în amicalul cu Esteghal) – și Kizito, alt vârf decent. Singura plecare cu impact este a lui Andrei Cristea, înlocuit de un spaniol, adus din Grecia.

Ieșenii au pierdut cel mai important amical al acestei perioade, 0-2 cu Dinamo Zagreb.

Concluzie: Poli Iași s-a întărit.

  1. FC BOTOȘANI – 26 de puncte

Laurențiu Buș și Holzmann sunt jucătorii noi care pot avea pretenții să intre în primul „unsprezece”. Nu a plecat niciun titular incontestabil. Moldovenii au pierdut toate meciurile amicale din Antalya.

Concluzie: FC Botoșani este cam la același nivel din sezonul de toamnă-iarnă. Are șanse mici să prindă primele 6 locuri.

  1. DINAMO – 22 de puncte

Rednic a schimbat aproape tot lotul. Au fost aduși jucători despre care s-a auzit puțin sau deloc. Cele trei goluri ale lui Popa au adus unica victorie din partidele de verificare (3-2 cu Metalurgs Ljepaja). În rest, numai înfrângeri: 0-2 cu Hajduk Split, 0-3 cu Sion, 0-2 cu Dinamo Moscova.

Concluzie: e greu de spus dacă Dinamo are echipă mai bună sau mai slabă decât în prima parte a campionatului, dar în mod cert lipsa de omogenitate o va trage în jos,  precum o piatră de moară. Operatorii din top case de pariuri îi creditează pe „câini” cu șanse mici de a prinde play-off-ul.

Tragem linie și spunem că am putea asista la o rocadă Astra – Hermannstadt în clasamentul Ligii I. În mod sigur, primul eșalon va reveni cu meciuri de urmărit.

 

.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *