Campi Flegrei

O scurtă explicație. Campi Flegrei este un supervulcan, al cărui crater principal se află sub apele Golfului Napoli. O erupție a acestuia ar face ca Vezuviul să pară doar o lumânare aprinsă pe o masă la Don Alfonso 1890. Din fericire, ultima erupție a avut loc acum aproape cinci secole, dar cercetătorii se tem să facă predicții pentru a nu instala panica în sudul Italiei. Vulcanul e activ, produce cutremure, emană gaze, în diferite puncte ale Golfului, dar nu se știe exact când va erupe.

Acum, ne întoarcem la fotbal. Cam așa poate fi caracterizată și echipa lui Maurizio Sarri. După retragerea lui Maradona, care a provocat ultima mare erupție a Sudului fotbalistic, Napoli a început, recent, să dea semne de viață. Două cupe, o Supercupă, vreo câteva victorii cu Juventus și 3 participări în Liga Campionilor. Optimi, în 2013, ghinion teribil în 2015 și o nouă posibilă eliminare în optimi, acum. Temperamentul fierbinte al napoletanilor nu a ajuns, încă, la un asemenea nivel încât să provoace o erupție teribilă.

sursă: uefa.com

Mulți se așteptau ca meciul de pe Santiago Bernabeu să ducă la o astfel de explozie. Iar începutul a confirmat așteptările. Golul lui Insigne, fotbalistul care caracterizează cel mai bine firea napoletană, a dat frâu liber viselor. Echipa lui Sarri n-a putut profita. A făcut un pas înapoi, mulțumită de ceea ce dobândise, dar mica luptă adjudecată nu-i garantează nimic în returul de pe San Paolo. A luat 3 goluri de la un Real care nu a excelat, care a jucat aproape la fel ca în ultima vreme, dar care are jucători cu mare experiență. Exact ceea ce le lipsește băieților lui Sarri. ADN-ul de campion. De două ori câștigătoare a competiției, în ultimii 3 ani, Real Madrid a dat-o la o parte pe Napoli fără să clipească și fără să sclipească. Excepțiile sunt două. Centrarea lui Carvajal pentru Benzema și golul fabulos al lui Casemiro. Reușita lui Kroos se încadrează într-un tipar al meciurilor împotriva echipelor naive.

Liverpool sau rezervă la Bayern – Empoli, rezervă la Real Madrid, Genk, Saint-Etienne – Empoli, Bologna, Hamsik – rezervă la Real Madrid, PSV, Insigne.

sursă: uefa.com

Așa a arătat Napoli, aseară, pe Santiago Bernabeu. Plus Sarri, antrenor onest, cu un progres remarcabil, dar care nu a putut să-și organizeze echipa în, poate, cel mai bun moment al unei confruntări cu Real Madrid. Un nivel bun pe plan intern, insuficient într-o dublă cu gigantul blanco. Artificiile din Serie A s-au stins după o noapte în care Napoli putea obține mai mult. Ocazia lui Mertens, din final, i-ar fi oferit șanse mai mari echipei lui Sarri, deși Zidane, conștient de nivelul nu foarte bun al echipei sale, îndeamnă la prudență și după acest 3-1. Anul trecut, Roma s-a aflat în situația lui Napoli și nu a știut să profite, cu toate că ar fi meritat să meargă mai departe, dacă numărăm ocaziile. Roma și Napoli, eternele secondante ale lui Juventus, confirmă în Liga Campionilor ceea ce știam din Serie A. Nu pot depăși un anumit nivel. Priviți fazele primelor două goluri și îmi veți da dreptate.

Totuși, golul lui Insigne – splendidă toată faza, nu doar reușita capriciosului atacant napoletan – le oferă italienilor șansa ca peste 3 săptămâni să provoace marea erupție. Un Napoli care să elimine pe marele Real Madrid ar deveni adevăratul Campi Flegrei.  Și atunci să te ții!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *