Sinteză. Serie A, etapa a 2-a

Juventus, Milan, Inter, Napoli și Sampdoria au punctaj maxim după primele două etape, în vreme ce Roma a rămas cu victoria de la Bergamo. Alte 5 echipe nu au niciun punct, iar ultima clasată e Fiorentina, care abia a reușit să marcheze o dată în primele două meciuri. Atalanta e și ea fără punct, iar dintre nou-promovate, SPAL stă cel mai bine. E neînvinsă și are 4 puncte, în vreme ce Verona a scos o remiză, pe terenul lui Crotone. După eșecul de la Genova, Benevento a pierdut și acasă, cu Bologna.

Roma – Inter 1-3 (Dzeko 15’ / Icardi 67’, 77’, Vecino 87’)

A fost derby-ul etapei și cel mai frumos meci al rundei. Roma a arătat foarte bine timp de o oră, a dominat meciul, dar a terminat prin a pierde la două goluri diferență. Giallorossii pot invoca ghinionul, după cele 3 bare lovite de Kolarov, Nainggolan și Perotti, dar și o decizie nefavorabilă a arbitrilor. În loc de penalty, la faultul asupra lui Perotti, a primit corner, într-o fază în care nu s-a apelat la VAR. După ce a trecut furtuna, a început uraganul. Icardi a marcat de două ori în 10 minute, a doua dublă la rând, iar Perisic a dat două assisturi. Al doilea, pentru golul lui Vecino, care a stabilit scorul final. Inter a ieșit perfect din primele două meciuri ale sezonului, iar încrederea suporterilor crește.

https://www.facebook.com/premiumsintesi/videos/264000914104849/

Genoa – Juventus 2-4 (Pjanic – autogol 1’, Galabinov –penalty 7’/ Dybala 14’, 45+3 – penalty, 90+2, Cuadrado 62)

Juventus a început meciul de la Genova la fel de prost ca anul trecut. A luat două goluri în primele 6 minute, iar Buffon s-a revoltat contra arbitrajului video. Pentru a doua oară în acest sezon, Juventus a fost penalizată după utilizarea VAR. Campioana Italiei a primit și ea un penalty, în prelungirile primei reprize, tot cu ajutorul VAR, ceea ce ar fi trebuit să-l tempereze pe Buffon. Juventus a evitat un eșec asemănător celui din stagiunea precedentă, cu ajutorul lui Dybala. Argentinianul a reușit o triplă, Cuadrado a marcat și el, iar bianconerii au câștigat lejer, până la urmă. E îngrijorător modul în care s-a prezentat defensiva lui Allegri în fața unei echipe care a păstrat puțini dintre titularii sezonului precedent. Plecarea lui Bonucci se vede, iar Benatia și Rugani au gafat când au jucat.

https://www.facebook.com/premiumsintesi/videos/263954260776181/

Napoli – Atalanta 3-1 (Zielinski 56’, Mertens 61’, Rog 87’ / Cristante 15’)

Napoli s-a încălzit mai greu, iar golul lui Cristante le-a amintit fanilor echipei lui Sarri de eșecul de anul trecut (0-2). Atalanta, care anul trecut a reușit performanța de a fi singura echipă care a învins-o pe Napoli de două ori, a continuat să joace bine, dar nu s-a ales cu nimic. Zielinski a hotărât că e suficient cât au condus bergamascii și a egalat cu un ”capolavoro”, apoi Mertens a readus lucrurile pe făgașul normal. Scorul final a fost stabilit de Marko Rog, care a marcat primul său gol în Serie A, la al 16-lea meci în tricoul napoletanilor.

https://www.facebook.com/premiumsintesi/videos/264426367395637/

Milan – Cagliari 2-1 (Cutrone 10’, Suso 70’ / Joao Pedro 56’)

Noul Milan a demonstrat că jocul nu e chiar atât de solid pe cât au lăsat de înțeles primele meciuri ale sezonului. Rossonerii nu s-au simțit deloc confortabil pe teren propriu, împotriva lui Cagliari, deși Cutrone a marcat repede. Puștiul Milanului a marcat primul gol în fața propriilor suporteri și are 3 meciuri consecutive în care a punctat. După primele 10 minute, sarzii au devenit mai agresivi. Au pus presiune pe o linie mediană a adversarului, care a greșit foarte mult și nu a mai construit nimic. Dintr-o astfel de eroare, a lui Kessie, a apărut golul lui Joao Pedro, cel mai periculos jucător al sarzilor. Brazilianul a avut și un penalty trecut cu vederea de Pairetto și VAR, după o ținere a lui Bonucci. A fost nevoie de o lovitură liberă a lui Suso și de multă suferință în cele 9 minute de prelungiri arătate de Luca Pairetto.  Biglia și Kalinic au debutat în meciul care a fost mai greu decât cel împotriva lui Crotone, dar mai ușor decât va fi pe Olimpico, împotriva lui Lazio.

Milan-Cagliari 2-1 HIGHLIGHTS 27/08/2017

#Milan batte #Cagliari 2-1in gol ancora #Cutrone e #Suso

Posted by Premium Sintesi Highlights on 27 August 2017

Chievo – Lazio 1-2 (Pucciarelli 34’ / Immobile 11’, Milinkovic-Savic 89’)

Lazio s-a chinuit teribil pe Marc’Antonio Bentegodi, unde a obținut prima victorie din februarie 2014 încoace. După remiza albă cu SPAL, Ciro Immobile a marcat primul gol al lui Lazio în acest sezon. Chievo s-a prăvălit spre poarta lui Strakosha, inspirat și norocos deopotrivă. Pucciarelli a egalat în finalul primei reprize, dar finalul i-a aparținut lui Milinkovic-Savic. Sârbul l-a lăsat pe Immobile singur cu Sorrentino, apoi a adus prima victorie a lui Lazio în minutul 89. Lazio are două săptămâni la dispoziție să ridice nivelul jocului, pentru meciul cu Milan. Va fi cel mai tare meci al rundei a 3-a.

Torino – Sassuolo 3-0 (Belotti 44’, Ljajic 84’, Obi 88’)

Torino a câștigat primul meci al sezonului, dar a avut nevoie de inspirația lui Belotti. Cotat de Urbano Cairo la peste 100 de milioane de euro, ”Il Gallo” a marcat cel mai frumos gol al rundei în momentul ideal. Exact înaintea pauzei. Gruparea granata s-a desprins abia în finalul meciului, dar acestea sunt detalii. Mihajlovic a fost protaginistul unui moment stupefiant. I-a împins pe colaboratorii lui, Attilio Lombardo și Luca Castellazzi, care au înțeles greși un mesaj al antrenorului și l-au schimbat pe Rincon, în locul lui Obi. Sassuolo a rămas fără gol marcat în primele două etape, ceea ce părea de neconceput în perioada Di Francesco. Christian Bucchi are o misiune foarte complicată în primul sezon post Di Francesco, antrenorul care a dus-o pe Sassuolo din Serie B, până în Europa League.

https://www.facebook.com/premiumsintesi/videos/264378197400454/

Fiorentina – Sampdoria 1-2 (Badelj 50’ / Caprari 32’, Qaugliarella – penalty 35’)

Frații della Vale au adus-o pe Fiorentina într-o situație foarte delicată. Gruparea viola și-a vândut aproape toți titularii, a încasat peste 80 de milioane de euro, dar e ultima, după două etape. Stefano Pioli are puțin timp să remedieze situația la un club care s-a obișnuit să se lupte pentru cupele europene. După 0-3 cu Inter, 1-2 cu Sampdoria nu poate fi altceva decât un eșec și mai dureros. Cu atât mai mult cu cât ”blucercchiati” au dominat o mare parte din meci și puteau face 3-0. La fel de adevărat e că toscanii au ratat ocazia etapei, când Babacar și Pezzella nu au putut împinge mingea în poartă din câțiva metri. Samp are maximum de puncte, grație lui Quagliarella, care a marcat de 3 ori în două etape.

SPAL – Udinese 3-2 (Borriello 25’, Lazzari 53’, Rizzo 90+4’/ Nuytinck 72’, Thereau – penalty 87’)

Cel mai dramatic meci al rundei s-a jucat pe Paolo Mazza, unde nou-promovata SPAL a obținut primul succes în Serie A. Borriello, proaspăt sosit de la Cagliari a marcat primul gol al gazdelor în Serie A. SPAL e  12-a echipă pentru care Borriello înscrie în prima ligă. A durat 4 minute până ce a fost validat golul lui Lazzarri, inițial neacordat, dar totul era în grafic pentru SPAL. Udinese a revenit, însă, și a egalat prin Thereau, din penalty, cu 3 minute înainte de final. Luca Rizzo n-a fost de acord cu remiza și a marcat golul 3 în minutul 94. Plictisitor, nu?

Benevento – Bologna 0-1 (Donsah 55’)

Benevento n-a avut norocul lui SPAL și a pierdut încă o dată. După ce a condus la Genova, dar a fost învinsă cu 2-1, echipa lui Marco Baroni a dominat meciul cu Bologna, fără a se alege, însă, cu ceva. Godfred Donsah a marcat singurul gol valabil al meciului, la 10 minute după pauză. În minutul 83, Giampaolo Calvarese a acuzat probleme la tendonul lui Ahile și a fost înlocuit de arbitrul de rezervă Daniele Chiffi. Al doilea gol al meciului, nevalidat, însă, l-a marcat Lucioni, aflat în offside.

Crotone – Verona 0-0

Crotone rămâne fără gol marcat în Serie A, dar a obținut primul punct. Verona abia s-a apropiat de poarta lui Cordaz, într-un meci în care Ajeti a fost aproape să marcheze de la 40 de metri. Pazzini a fost, din nou, rezervă, iar Fabio Pecchia n-a negat conflictul cu veteranul care a pus zdravăn umărul la revenirea în Serie A. ”Eu antrenez echipa, nu pe Pazzini”.

sursă: legaseriea.it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *