Game over

”E che ve site perso” rămâne o amintire din vremea lui Maradona. A fost frumos, a durat 6 luni și s-a încheiat în două etape. Despre lupta pentru scudetto e vorba, dacă nu v-ați dat seama până acum. Juventus a urcat pe primul loc și mai are și restanța cu Atalanta, pentru a se distanța la 4 puncte de echipa lui Sarri. Pe rând, dar începem cu schimbarea de lider, nu în ordinea disputării meciurilor, ca până acum.

Juventus – Udinese 2-0 (Dybala 20, 49)

Juventus e, din nou, pe primul loc, după o pauză de 23 de etape. Nici măcar când a câștigat pe San Paolo, echipa lui Allegri nu a urcat pe prima poziție, ci îi făcea loc Interului. Juve nu a mai fost prima în Serie A, din etapa a 3-a, dar acum e mare favorită la titlu. Restanța cu Atalanta o poate duce la 4 puncte de Napoli, iar singurul meci mai greu, din următoarele 6, câte mai sunt până la confruntarea cu Napoli, e cel cu Milan, de pe teren propriu. În rest, Crotone, Benevento, Sampdoria, SPAL, un program facil.

Revenind la meciul cu Udinese, au fost câteva lucruri importante. 1. Prima ocazie le-a aparținut oaspeților, în minutul 3, singurul moment în care fanii bianconeri au tremurat. Apoi, și-a intrat în rol Dybala. Încă un gol splendid, din lovitură liberă, dubla a venit firesc, în repriza a doua și, uite așa, într-o săptămână, rățușca cea urâtă, timp de 90 de minute cu Lazio, s-a transformat într-o lebădă mândră. 4 goluri în 3 meciuri, calificare în sferturile de finală ale Ligii și revenirea pe primul loc. Și a mai fost ceva. Higuain a ratat al doilea penalty consecutiv, după cel cu Tottenham. Al 5-lea din cele 17 pe care le-a executat în Serie A. #inaccurate

Inter – Napoli 0-0

A devenit obișnuință, în ultimii ani, ca Inter să-i ofere titlul lui Juventus. Nu e ca în 2012, când totul s-a decis pe final, dar e cam gata. Juventus a făcut-o lider pe Inter, în decembrie, nerazzurrii au readus-o pe marea rivală 🙂 pe primul loc, după remiza albă cu Napoli. Inter nu s-a apropiat de poarta lui Reina, în vreme ce Napoli a măcinat în gol. Fără gol. Sarri s-a tot plâns, în prima parte a sezonului, că joacă mereu înaintea lui Juventus, ceea ce o favorizează pe echipa lui Allegri.

De 7 etape, Liga i-a îndeplinit dorința antrenorului napoletan, dar echipa lui a rezistat în 4 rânduri, presiunii. Meciul lui Juve cu Atalanta a fost amânat, iar partidele cu Roma și Inter au însemnat un singur punct câștigat. Napoli cade pe 2, după ce a fost prima timp de 22 de etape. Pericolul cel mai mare e să pice total, iar campionatul să se decidă mai repede decât se aștepta toată lumea. La ora meciului cu Genoa, de duminică, presiunea ar putea fi și mai mare, cu Juventus la 7 puncte distanță. Sigur, dacă ai lui Allegri câștigă restanța cu Atalanta și meciul de la Ferrara, cu SPAL. 🙂

Roma – Torino 3-0 (Manolas 56, De Rossi 73, Pellegrini 90+5)

Roma și-a consolidat locul 3 și moralul înaintea returului cu Șahtior, din optimile Ligii. N-a fost floare la ureche meciul cu Torino, care a ratat 3 ocazii foarte mari în prima repriză. Alisson a continuat ceea ce a început la Napoli și a închis poarta. După pauză, gruparea granata a fost de nerecunoscut, iar Roma s-a desprins lejer. Urbano Cairo l-a protejat pe Mazzarri, după al 3-lea eșec la rând. ”Nu-i pot cere mai mult cu o echipă formată de Mihajlovic”, a zis Cairo. Pam-pam!

Verona – Chievo 1-0 (Caracciolo 52)

Derby della Scala s-a încheiat așa cum ne-am obișnuit în ultima vreme. Verona a câștigat, după golul lui Caracciolo din startul reprizei a doua. E al 3-lea succes al singurei echipe din Verona care a câștigat titlul, din ultimele 4 întâlniri. Am socotit, firește, și meciul de Cupă, câștigat la loviturile de departajare. Ca un făcut, cum bate Hellas, câștigă și celelalte din zona retrogradării, iar echipa lui Pecchia a rămas în zona roșie. Totuși, distanța față de locul 17 e de doar două puncte. Chievo mai are un singur punct peste zona retrogradării, iar Maran e tot mai nesigur de postul său. Chievo a pierdut ultimele 7 meciuri în deplasare.

Fiorentina – Benevento 1-0 (Vitor Hugo 25)

Meciul de pe Artemio Franchi a trecut în plan secund. A fost o după-amiază dedicată memoriei lui Davide Astori. Suporterii au umplut bătrâna arenă din Florența, jucătorii și antrenorii au ieșit îmbrăcați cu tricoul lui Astori, iar minutul 13 a fost, realmente, copleșitor. Meciul a fost întrerupt, iar fanii viola au transformat Curva Fiesole într-un uriaș mozaic în memoria căpitanului dispărut acum o săptămână.

Il Tempo

Au aplaudat cu toții, cu ochii înlăcrimați, jucători ai Fiorentinei, ai lui Benevento ba chiar și brigada lui Fabrizio Pasqua. Meciul, disputat pe o ploaie torențială, a fost câștigat grație celui care i-a luat locul lui Astori, brazilianul Vitor Hugo. Iese 13, intră 31. Golul uriaș rămâne.

Bologna – Atalanta 0-1 (De Roon 83)

Atalanta a ajuns la 5 meciuri fără eșec, după ce a câștigat pe Renato Dall’Ara. De Roon a fost cel care a făcut diferența, cu 7 minute înainte de finalul meciului. Bergamascii rămân în lupta pentru Europa League, la 3 puncte în spatele Sampdoriei. Dincolo, Bologna are un alt sezon mediocru. Locul 12, fără griji prea mari în ceea ce privește lupta pentru evitarea retrogradării, dar și fără alte ambiții. O clasare în prima jumătate a ierarhiei ar fi maximum pentru gruparea rossoblu. Sunt doar 3 puncte până la locul 10.

Cagliari – Lazio 2-2 (Pavoletti 25, Barella 74 pen – Ceppitelli 35 aut., Immobile 90+5)

A fost nebunie în Sardinia. La pachet cu momentele dedicate lui Astori, a venit unul dintre cele mai dramatice meciuri din acest sezon. Cagliari a condus de două ori, a marcat 3 goluri și s-a ales cu un singur punct. Pentru că n-a fost de acord Immobile. Omul care a luat galben după ce a protestat pentru că nu a primit un penalty, a închis ochii și a trimis mingea, cu călcâiul, în vinclu. Era minutul 95, iar Lazio era disperată să egaleze. Altfel, echipa care se plânge că nu e dorită în lupta pentru locurile de UEFA Champions League, are doar două victorii în ultimele 7 etape de campionat. În cazul ăsta, Lazio se poate concentra pe câștigarea Europa League. Oh, wait, nici acolo nu dă mereu peste FCSB. E greu returul din Ucraina, după 2-2 acasă, cu Dinamo Kiev.

Crotone – Sampdoria 4-1 (Trotta 6, 36, Stoian 23, Viviano aut. 85 – D. Zapata 69)

Crotone a ieșit din zona retrogradării, după un meci perfect. A fost 4-1 cu Sampdoria, partidă în care calabrezii lui Zenga au marcat 3 goluri în primele 36 de minute. A înscris și Stoian, după un penalty ratat de Trotta, în cel mai slab meci al Sampdoriei, din ultimele 8 etape. Viviano a parat al 4-lea penalty în acest sezon, mai mult decât orice alt portar, dar, de la eșecul cu Benevento (2-3), Samp nu a mai arătat atât de rău. Doar Udinese i-a mai dat 4 goluri Sampdoriei, în acest sezon. Pentru Crotone urmează un meci infernal cu Roma.

Sassuolo – SPAL 1-1 (Babacar 31 pen. – Antenucci 27)

Mare tristețe la Reggio Emilia, unde Sassuolo a făcut doar 1-1 cu SPAL. Gruparea neroverde pare că s-a resemnat cu ideea de a reveni în Serie B, la un an după ce a participat în grupele Europa League. Meciul s-a jucat în intervalul celor 4 minute în care s-au marcat cele două goluri. Pentru Sassuolo, a fost a 9-a etapă la rând fără victorie, perioadă în care a obținut doar 4 remize. Ultimul succes a fost cu Inter (1-0) 🙂 SPAL e într-o ascensiune vizibilă, cu 7 puncte câștigate în ultimele 3 etape.

Genoa – Milan 0-1 (Andre Silva 90+4)

Milan a bifat a 4-a victorie la rând, fără gol primit, ceea ce nu se mai întâmplase din martie 2013, ultimul sezon când rossonerii au prins un loc de UEFA Champions League, sub comanda lui Allegri. A fost un meci aspru, în care Genoa a avut un gol anulat după consultarea VAR. Milan adat lovitura la ultima fază a meciului. A marcat, în sfârșit, Andre Silva. Gol frumos, cu capul, de atacant veritabil, din centrarea lui Suso. Genul de gol pe care îl marcau mijlocașii rossonerilor în perioada când obiectivul nu era doar un loc de cupă europeană. Dacă nu mă credeți, căutați golul lui Ambrosini, din centrarea lui Pirlo, din august 2007. Milan începe să viseze la UCL, dar mai sunt 4 hopuri dintre cele mai grele până la final. Juventus, în deplasare, Napoli, acasă, Atalanta, în deplasare, și, bineînțeles, Inter, când s-o găsi o dată convenabilă.

soccerway.com

 

sursă foto sus: as.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *