Ad Astra

Formidabilă revenirea lui Alibec! Acum două săptămâni, la returul cu FC Copenhaga, Astra părea echipa nimănui. Acum, giurgiuvenii au stăpân. În teren. La două luni distanță de accidentarea din meciul cu Albania, Alibec, departe de cea mai bună formă fizică, o tine în viață pe Astra, în dubla cu West Ham. Dominată în majoritatea timpului în care a jucat fără Alibec, echipa lui Șumudică a înviat brusc și a supus-o pe West Ham unei presiuni de care nu o credeam capabilă. Totul cu ajutorul decarului, care are o influență uluitoare în jocul echipei sale. Parcă au mâncat o tavă cu jăratic jucătorii lui Șumudică. Echipa care a bătut-o doar pe Timișoara în campionat, s-a dat de două ori peste cap și a adus aminte de echipa care, în urmă cu 3 luni, câștiga primul titlu din istorie.

Și ce gol a dat Alibec! Cu adversar în spate, dintr-un unghi aproape mort, Alibec a șutat precum în handbal, la nivelul capului lui Randolph. Cu decarul lor în teren, giurgiuvenii se simt mai stăpâni pe ei. Daniel Niculae și Teixeira au avut cu cine combina, până și Alex Ioniță, zero în campionat, a fost mai viu ca niciodată, în acest sezon. Capabil să-și domine fizic adversarul, Alibec i-a ținut ocupați pe fundașii englezi și le-a permis coechipierilor să urce foarte mult. Tehnica sa, inferioară doar celei a lui Teixeira, i-a permis să controleze mingea cu o ușurință de care doar puțini sunt capabili în campionatul nostru.

sursă foto: www.mirror.co.uk

În ultima jumătate de oră s-a jucat, practic, la o singură poartă. Numele mari ale englezilor s-au făcut mici, bugetele au mai contat doar pe hârtie, iar Astra a obținut un rezultat care îi păstrează șansele de calificare în grupele Europa League. Fără îndoială că, la fel de mult precum revenirea lui Alibec, a contat și revenirea lui Șumudică. Aflat în permanență la marginea terenului, Șumudică s-a agitat, a țipat, a dat indicații, a făcut ceea ce face orice antrenor principal, dar nu poate face un secund. Petre Cristian și-a reluat locul pe bancă, iar Astra, ținută în priză de pe margine de Șumudică și-a reluat obiceiul de a-și domina adversarii.

1471547719847_lc_galleryImage_Michail_Antonio_of_West_H

N-a fost totul perfect, aseară, la Giurgiu. Prima repriză a arătat că mai e mult de muncă pentru a echilibra echipa după plecările lui Boldrin și De Amorim. Cu Săpunaru lângă Lovin și Seto avansat în spatele lui Daniel Niculae, Astra a avut câteva momente bune, dar și multe emoții în apărare. Ca un făcut, a greșit din nou Săpunaru. Cel mai important transfer al Astrei a făcut un henț stupid, în finalul primei reprize, într-o fază în care pretinde că a fost faultat. Erorile din cele două meciuri cu FC Copenhaga n-au putut fi depășite, dar poate că, săptămâna viitoare, Săpunaru va face un meci perfect la Londra și toate păcatele îi vor fi iertate.

Englezii au jucat, din nou, la Giurgiu, fără câteva nume importante, precum Payet sau Ayew, dar asta contează prea puțin, pentru că nu sunt mulți cei care își mai aduc aminte de formula de anul trecut a “ciocănarilor” sau de apărarea improvizată a lui Lyon, din urmă cu 2 ani. Echipa lui Bilic, un alt nume mare, putea câștiga și cu “anonimii” Noble, Calleri, Ogbonna sau Carroll, dar n-a făcut-o și va avea de tras peste o săptămână pentru a se califica.

Norocoși, ca în repriza a doua, când englezii puteau face 2-0 pe contraatac, sau inspirați precum Lung și Teixeira în prima repriză și, mai ales, Alibec la faza golului, Șumudică și ai lui au supraviețuit manșei tur cu West Ham, iar acesta ar putea fi momentul care să schimbe fața Astrei, în acest sezon.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *