Sinteză Serie A. Etapa a 23-a

Știa Montella ce știa când spunea că echipele din față nu vor putea duce la nesfârșit ritmul drăcesc din startul sezonului. Păcat că n-a mai apucat să vadă că a avut dreptate. Are treabă până peste cap la Sevilla, care tocmai a mai jucat un meci în care a luat 5 goluri. ”Terenul e prea mic” a zis Aeroplanino, declarație care l-ar face invidios până și pe Mazzarri. Revenind la ale noastre, s-au distanțat și mai mult Napoli și Juventus, care au, împreună, cu vreo 30 de puncte peste ce au adunat celelalte două echipe din zona Champions. Pe rând, că e loc pentru toată lumea.

Sampdoria – Torino 1-1 (Torreira 11′- Acquah 25′)

Sampdoria și-a păstrat locul 6, pentru că nu prea avea cine să i-l ia. Chiar dacă a jucat aproape o repriză în superioritate, echipa lui Giampaolo n-a putut trece de Torino. A fost, cum altfel, remiză, a 12-a a grupării granata. Cine zicea că lui Mazzarri nu-i place apa? Acquah a dat un gol, a luat un roșu, dar, per total, a ieșit pe plus. Totuși, în runda următoare, va fi un mare minus în linia mediană a lui Mazzarri.

Inter – Crotone 1-1 (Eder 23′- Barberis 60′)

Programul ușor al Interului e o capcană. După SPAL, a venit și rândul lui Crotone. Echipa lui Zenga a scos un punct pe Meazza, într-un alt meci de nepovestit nepoților. Cele mai bune momente ale nerazzurrilor au fost când a intrat Karamoh. În rest, multă neputință. Zenga, cu lacrimi în ochi, aproape că și-a cerut scuze, la final, că nu și-a putut resuscita fosta echipă. Clasamentul încă frige. Totuși, Inter a mai recuperat un punct față de Lazio. Curată ironie. Etapa viitoare, pe Meazza vine Bologna. Non c‘è due senza tre? O otto senza nove? Cine le mai știe numărul, mâna sus!

Verona – Roma 0-1 (Under 1′)

Spre deosebire de Inter, Roma și-a revenit. Cu greu, dar a făcut-o. Cu un meci Under, decis în primele secunde. Turcul venit de la Istanbul a marcat primul lui gol în Serie A, dar giallorossi au înghețat când Pellegrini a fost eliminat în startul reprizei secunde. Noroc că Verona încă sărbătorea succesul de la Firenze și n-a amenințat în mod real poarta lui Alisson. Roma a venit la un punct în spatele Interului și la două de Lazio. Iar Bruno Peres a mai fărâmat o mașină. Tot în zori. 

Atalanta – Chievo 1-0 (Mancini 72′)

Atalanta s-a chinuit mai bine de o oră în fața lui Chievo. Până la urmă, echipa lui Gasperini a marcat golul de care avea nevoie pentru a urca pe locul 7. I-a aparținut lui Gianluca Mancini, nicio legătură cu Roberto. Pentru fundașul nerazzurro, a fost primul gol în Serie A. A fost primul succes acasă pentru Dea, după remiza cu Lazio și eșecurile cu Napoli și Cagliari. Chievo, în schimb, are doar două puncte adunate în ultimele 9 etape, ceea ce, probabil, o face pe Inter să se simtă mai bine.

Bologna – Fiorentina 1-2 (Pulgar 44′-Mirante 41’aut., Chiesa 71′)

Derby dell’Appennino a produs, încă o dată, victime. Nu la propriu, în tribune sau pe străzi, ca la sfârșitul anilor 80, ci în teren. Mirante și Sportiello sunt cei care au ieșit șifonați. Legenda spune că s-au dat două goluri din corner. Realitatea e că doar Pulgar a marcat de la colț și a făcut-o pentru că Pioli n-a pus om la prima bară, iar Sportiello a dormit. Ați mai văzut gol din corner la prima bară? Eu, nu. Execuția lui Veretout, prima, în ordine cronologică, a fost aproape perfectă. Mingea a lovit bara, apoi, din Mirante, a intrat în poartă. Dacă nu mă credeți, cercetați. Dacă nu vreți să cercetați, credeți-mă pe cuvânt. S-a terminat 2-1 pentru Fiorentina, care are 7 victorii și o remiză în ultimele 8 meciuri cu Bologna.

Udinese – Milan 1-1 (G. Donnarumma 76’aut. – Suso 9′)

Milan a dat două goluri pe Friuli, dar nu s-a ales decât cu un punct. Suso a marcat golul etapei, iar lui Donnarumma și Bonucci le revine tontogolul rundei. Altfel, deși ar fi dat bine, n-a fost să vină un al 4-lea succes la rând. Rossoneri au cele mai multe roșii în acest sezon – 6 și au ratat șansa de a se spropia de Sampdoria. Udinese a mai obosit, dar rămâne într-o poziție bună. Am râs cu poftă privindu-l pe Andre Silva. La Severin a părut că se mișcă bine. 🙂

Juventus – Sassuolo 7-0 (Alex Sandro 9′, Khedira 24′, 27′, Pjanic 38′, Higuain 63′, 74′, 83′)

Cel mai amuzant moment al weekend-ului s-a petrecut la Torino. Venită cu gânduri războinice, hahaha, Sassuolo s-a întors acasă cu coada între picioare. A luat 7 de la Juventus, care marcase la fel de mult în ultimele 5 meciuri adunate. Higuain a făcut primul hattrick la Juve, care are cel mai bun atac al campioantului, în vreme ce neroverdi, încă nu au ajuns la cea mai slabă apărare. Și, era să uit, a mai fost un moment amuzant. Unii laziali s-au plâns că ai lui Iacchini au făcut figurație, de parcă nu se întâmplase la fel și la meciul lor. 0-1, 6-1. Wink. Bine, Sassuolo e obișnuită. Inter i-a dat 7 în două rânduri.

Cagliari – SPAL 2-0 (Cigarini 33′, Sau 78′)

Pentru că Ionuț nu s-a uitat, și e de înțeles, că doar nu te egalează SPAL în fiecare zi, în minutul 90, vă spun eu ce s-a întâmplat la Cagliari. S-a jucat aproape într-un singur sens, spre poarta lui Meret. Cigarini a dat un gol foarte frumos, al doilea în acest sezon, și a marcat și Sau, care n-o mai făcuse de ceva vreme. Îmi place Sau, n-aș putea spune de ce, poate pentru că e de-ai locului. Și a mai fost ceva. Cea mai frumoasă paradă a etapei. Cragno versus Antenucci.

Benevento – Napoli 0-2 (Mertens 20′, Hamsik 47′)

Toșca n-a debutat cu Napoli, după ce debutase în Spania, cu Barcelona. Astfel că a văzut de pe bancă al 14-lea gol al lui Mertens. E puțină legendă și aici. Mingea trimisă de olandez e deviată de Andrea Costa, de aia se duce așa frumos. Oricum, ai lui Sarri au avut milă și s-au oprit la 2-0, după ce îi dăduseră 6 în tur lui Benevento. Mai aveau o repriză la dispoziție, dar au zis să mai păstreze și pentru sâmbătă seara, când, ce să vezi? Pe San Paolo vine Lazio.

Lazio – Genoa 1-2 (Parolo 59′- Pandev 55′, Laxalt 90’+2)

Care Lazio uitase perioada 2011-2015, când pierduse 8 meciuri la rând cu Genoa. Astfel că echipa rossoblu i-a reamintit și i-a stricat lui Ștefan Radu meciul cu numărul 300 în tricoul lui Lazio. Al nostru, mă rog, al lor, mai are nevoie de 101 partide pentru a deveni jucătorul cu cele mai multe meciuri în tricoul biancocelest. Floare la ureche, dat fiind că Radu n-a împlinit încă 32 de ani, vârsta la care Favalli, recordmenul, pleca să-și încerce norocul în Lombardia. Cum a zis că vrea să joace până la 40 de ani, îl putem celebra de pe acum pe cel care a îmbrăcat de cele mai multe ori tricoul lui Lazio. Am uitat de goluri. Pe primul l-a dat Pandev, dulce răzbunare, n-a uitat niciodată ce a trăit pe Olimpico, pe al doilea Laxalt. Să mai ziceți că nu bat interiștii pe nimeni! 🙂

Toate golurile sunt aici.

Corriere dello Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *