Murgul și catârul

Rapid Viena și FCSB, două echipe diferite, cu atitudini diferite. Austriecii,  stăpâni pe armele lor, capabili să-și vadă lungul nasului. Românii,  dezordonați, infatuați. Rapid e văzută drept o echipă periculoasă, dar incapabilă, până la urmă, să meargă mai departe, pentru că roș-albaștrii au pedigree. Chiar dacă scorul e 3-1, după 90 de minute, iar Thomas Murg și Knasmullner au devoalat toate slăbiciunile echipei lui Dică, FCSB-ul își umflă pieptul și se vede favorită la calificare. A luat 3, putea lua 6, dar trăiește  din imaginea ultimelor 10 minute, în care a avut două bare, plus șutul lui Rusescu. Catârul roș-albastru se crede pur-sânge arab pentru că refuză să privească oglinda pe care i-au pus-o în față cele mai multe dintre adversarele din acest sezon.

Meciul cu Astra, prima repriză de la Mediaș, cele 3 goluri luate cu Dinamo, dubla cu Hajduk, prestația cu Sepsi erau tot atâtea motive de îngrijorare. Sau ar fi trebuit să fie, dar nu sunt pentru unii care își amintesc doar meciurile cu Rudar sau Poli Iași. Gol luat în minutul 4, pe o ieșire aiurea a lui Planic. Gol luat din fază fixă, eterna problemă. Gol luat imediat după gol dat, ceea ce spune multe despre capacitatea de concentrare a roș-albaștrilor.

sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Dică privește totul de pe margine. Acceptă că fazele fixe reprezintă una dintre marile probleme ale echipei sale, dar așteaptă rezolvarea din altă parte. O problemă devenită cronică, la un club care nu poate antrena un astfel de moment, de mai bine de un an.  Un club care preferă să reprofileze fundașii laterali sau un mijlocaș central, pentru a acoperi o gaură pe care tot cineva din interior a făcut-o. FCSB e clubul care nu învață niciodată din greșeli. Clubul care aduce căpitanii altor echipe din Liga 1 și îi bagă direct în meci, după două zile în care Stan și Roman abia au apucat să-și cunoască noii colegi.

FCSB se laudă cu tineri de sute de milioane, dar greul îl duc tot bătrânii. Teixeira, la 38 de ani, a alergat permanent, a atacat, s-a apărat, a jucat 90 de minute, deși se vedea că e la limita resurselor fizice. Pintilii a făcut pressing la portarul advers, a acoperit golurile lăsate de Ovidiu Popescu, a mai și greșit, dar nu e treaba lui să le facă pe toate. Gnohere a marcat, golul lui păstrează speranțe pentru retur, dar FCSB ar trebui să se metamorfozeze în doar o săptămână. Să se dea peste cap, să mănânce o tavă de jăratic și să arate joi care sunt argumentele care o fac să creadă că se poate califica. Problemele defensive ale austriecilor, aproape la fel de mari, nu sunt suficiente motive de speranță. După cum nu sunt nici ultimele 10 minute de la Viena, jucate în superioritate numerică.

La vreo 7 ore de mers cu mașina, cam tot atât cât faci de la București la Cluj, într-o zi aglomerată, liderul din Liga 1 a ținut morțiș să intre în istorie și a pierdut cu Dudelange. Dacă nu știți cine e Dudelange, nu e o problemă. Nici de 17 Nentori, Pobeda Prilep sau Knattspyrnufelag nu auzise nimeni până nu le-au făcut celebre echipele noastre. Liga 1 nu pierduse niciodată vreun meci în fața primei ligi din Luxemburg. Ba mai mult, lumea era indignată după rezultatul de egalitate al Viitorului, din returul cu Racing Union. Iată că se poate mai rău și campioana României, după ce a fost eliminată de Malmo, poate fi eliminată de tot, de campioana Luxemburgului. Beat this, Toni Conceicao!

Departe de privirile tuturor, CFR Cluj s-a făcut de râs în Luxemburg, iar rezultatul rușinos e întrecut doar de explicațiile penibile ale președintelui Mureșan. Chiar el, cel care l-a dat afară pe Edi Iordănescu, pentru a-l aduce pe Toni Conceicao. Karma is a bitch!

sursă foto: gsp.ro

Ceva mai rușinos n-am mai auzit de la eșecul cu Albania, de la Euro, când Tata Puiu încerca să ne zugrăvească adversarul ca pe un balaur cu 7 capete, deși el era era o biată șopârlă. Așa și cu președintele din Gruia, care a prezentat-o pe Dudelange ca venind dintr-un campionat mai ușor, unde și-a amânat meciurile pentru a fi pregătită pentru marele duel cu CFR. Nicio vorbă despre programul de lucru al luxemburghezilor, mai scurt în zi de meci. Ba chiar mă aștept să ni se livreze rezultatul din turul anterior, unde Dudelange a eliminat-o pe Legia. Dar parcă Legia nu mai e ce era odată. În fine…

Șanse de calificare mai sunt. Și într-o parte, și în cealaltă. Dar pentru grupe e nevoie de goluri, nu de vorbe.


6 gânduri despre „Murgul și catârul

  1. Tare ma gandesc ca nu se vor califica si sa vedeti atunci doliu national, desi nu astea sunt adevaratele drame. Fotbal de calitate putin, show-ul este asigurat de patroni si presedinti, nu de jucatori, din pacate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *