UEFA Champions League, ziua a 3-a. IReal Madrid pierde la Moscova

Pe cât de lejer a fost meciul de acum două săptămâni, cu Roma, pe atât de chinuit a fost jocul Realului, la Moscova. Care e motivul transformării campioanei Europei? În primul rând, 5 titulari absenți. 4 dintre ei, Bale, Isco, Marcelo și Ramos, nici nu au făcut deplasarea la Moscova. Mult mister în privința accidentării lui Bale, o problemă medicală nedezvăluită fiind un lucru atipic pentru un club precum Real Madrid. Nici în privința lui Ramos lucrurile nu sunt clare. Lopetegui s-a mulțumit să spună că decizia de a-și lăsa căpitanul acasă i-a aparținut. Singura situație clară e legată de absențele lui Marcelo și Isco. Seria proastă a Madridului se leagă de spitalizarea lui Isco, operanția de apendicită urmând a-l ține pe bară până la finalul lunii. O altă nedumerire e provocată de lăsarea pe bancă a lui Modric. În condițiile în care lipsesc 4 titulari, de ce l-ai lăsa pe bancă pe un al 5-lea? Din precauție? Dintr-o superioritate în fața unui adversar care nu prea avea cu ce se lăuda, de prin 2006 încoace? Cert e că Lopetegui și-a asumat un mare risc, iar Real a jucat ireal de prost.

Dincolo de posesie și de numărul impresionant de pase, echipa lui Lopetegui nu a arătat nicio sclipire în joc. Nicio accelerare, niciun dribling, nicio fărâmă de ceea ce înseamnă Real Madrid. Nu degeaba Lopetegui e primul antrenor, din era Florentino Perez, care pierde 3 meciuri în primele 10 etape.

Lucas Vazquez și Asensio s-au simțit stingheri,  iar construcția, cu o mulțime de pase date în lateral, a suferit teribil. Campioni, la acest capitol, au fost Toni Kroos și Casemiro, chiar dacă brazilianul a avut cea mai consistentă fază din prima repriză, când a trimis în bară, după eroarea lui Bijol. Kroos a avut un procentaj de peste 90% pase reușite, dar probabil singura pasă greșită în prima repriză, a dus la golul lui Vlasic. Nici măcar intrarea lui Modric, în partea a doua, nu a schimbat felul în care s-a jucat.

Ocaziile Realului, cele 3 bare și capul lui Varane, din prelungiri, au venit ca urmare a retragerii rușilor în propriul careu. Marcând atât de repede, echipa lui Goncharenko, foarte încrezător înaintea partidei, a făcut ceea ce și-a propus. A aglomerat zona din fața propriului 16 și i-a lăsat pe madrileni să paseze în stilul care i-a atras Spaniei eliminarea de la mondial. Stilul pe care l-a impus Lopetegui, până să fie prins cu mâța-n în sac și alungat din cantonament. Acel ”a por ellos” al spaniolilor, un fel ”de pe ei, pe mama lor!”, cu toți oamenii de atac pe teren, nu a produs nimic într-un final în care rușii s-au simțit destul de relaxați. O fi fost tinerețea jucătorilor lui Goncharenko – 7 dintre titulari au sub 23 de ani – i-or fi simțit rușii pe spanioli incapabili să pună probleme? Probabil că amândouă au făcut ca Real să depășească 300 de minute, adică peste 5 ore de joc, fără gol marcat.

ȚSKA, salvată în deplasarea de la Plzen, de un penalty bătut de Vlasic în minutul 96, e lider într-o grupă în care nimeni nu prea-i dădea vreo șansă la optimi. O calificare pe care și-o dispută în următoarele două partide, cu Roma. Real rămâne favorita grupei, pentru că rănile suferite la Moscova vor fi vindecate cu Viktoria Plzen.

La final, câteva vorbe și despre brigada românească de pe Lujniki. Nicio problemă până în prelungiri când, dintr-un exces de personalitate, Hațegan l-a eliminat pe Akinfeev, căruia i-a dat două galbene în doar 10 secunde. Cel mai cuminte ar fi fost să treacă peste istericalele căpitanului de la ȚSKA și să fluiere finalul meciului.

A fost confuzie și în momentul în care Akinfeev a ieșit de pe teren. Portarul lui ȚSKA a vrut să-i dea tricoul unui coechipier din câmp, convins fiind că au fost făcute toate schimbările, ceea ce nu era adevărat. Problema e că și Hațegan a fost puțin confuz când Kyrnats voia să intre pe teren, așa că nervii au fost întinși la maxim. Un pasaj pe care îl putea traversa fără probleme, ne-a adus aminte de ce Hațegan a ajuns în Rusia la 3 luni după Campionatul Mondial.

Roma – Viktoria Plzen 5-0

Și pentru că, mai devreme,  a venit vorba de următorul adversar al Madridului, să nu trecem ușor peste scorul serii. L-a făcut Roma, pe Olimpico, în fața campioanei Cehiei, pe care o bătuse rău și în urmă cu 2 ani, în Europa League. Atunci a fost 4-1, acum, 5-0. Dzeko a făcut tripla, cu primele sale goluri pentru Roma, din august încoace. Din prima etapă nu mai marcase bosniacul, care are 8 goluri în ultimele 7 meciuri jucate în Champions League. Bosniacul e primul jucător al Romei care  marchează 3 goluri în UCL. Under a înscris și el, la fel cum a făcut-o și Justin Kluivert, cel mai tânăr marcator din istoria Romei, în UEFA Champions League – 19 ani și 150 de zile. Faza meciului s-a petrecut la final. Arbitrul polonez, la prima apariție în grupele Uefa Champions League, a vrut să ia mingea drept amintire. Dzeko a vrut-o și el. Și a luat-o. 🙂

Hoffenheim – Manchester City 1-2

Hoffenheim n-a fost deloc departe să o implice pe Manchester City într-o altă surpriză. Învinsă de Lyon, pe teren propriu, echipa lui Guardiola a fost luată pe sus de trupa lui Nagelsmann. Gol marcat de Ishak Belfodil, după doar 43 de secunde, cel mai rapid al acestui sezon. Fundașii centrali ai germanilor i-au dat o mână de ajutor lui Pep, să evite a 5-a înfrângere consecutivă în Champions League. Mai întâi, Akpoguma și Posch, austriacul, nu doamna Beckham, i-au permis lui Aguero să egaleze repede (8). Când mai erau doar câteva minute și până și City era împăcată cu ideea remizei, același Posch i-a potrivit mingea lui David Silva. 2-1 și eșecul cu Lyon a rămas în urmă, deși cetățenii sunt pe 2 în grupă.

Lyon – Șahtior 2-2

Lyon a ratat șansa de a se desprinde în fruntea grupei, într-un stil tipic erei Genesio. Lyonezii au darul de a-și face viața gre tocmai când lucrurile merg bine. Așa s-a întâmplat în campionat, unde tocmai au remizat cu Nantes, pe teren propriu. Francezii s-au gândit că o fi fost semn bun, că tot remiză făcuseră acasă și înainte de meciul de la Manchester. Numai că Șahtior nu prea le are cu poezia, deși stă la mâna brazilienilor. Unul dintre ei, singurul care a trecut prin Liga 1, a dat ambele goluri ale ucrainenilor. Lui Junior Moraes i-ar fi plăcut să facă liniște pe GroupAma Arena, dar n-a avut pe cine să reducă la tăcere, pentru că meciul s-a disputat cu porțile închise. Aflată în postura de a pierde șefia grupei, Lyon a reacționat, în cele din urmă și a dat două goluri în 3 minute. Moussa Dembele și Leo Dubois au marcat, dar impresia e că Lyon are mai multe șanse să termine pe 3, decât pe unul dintre primele două locuri. Dubla cu Hoffenheim e decisivă, mai ales că Șahtior joacă două meciuri cu City.

Man. United – Valencia 0-0

Dacă era un meci care trebuia să se termine 0-0, atunci pe Old Trafford trebuia să se joace. Teatrul Viselor s-a transformat într-un coșmar pentru toți cei care au prins perioada de glorie a lui Manchester United. Atât de prost a fost meciul, încât până și rezumatul e greu de privit, darămite meciul în întregime.

sursă foto: dailymail.co.uk

S-a alergat cel mai puțin, au fost cele mai puține ocazii iar pase au fost, în total, câte a dat Real la Moscova. Un meci recomandat cardiacilor. ”I’m pleased with the effort, I’m pleased with the commitment, I’m pleased with the improvement”. Așa a început Mourinho conferința de presă. Deci, vă dați seama cum a fost meciul. Inter e singura echipă din lume care s-ar mai bucura acum să-l aibă pe Mourinho.

Juventus – Young Boys 3-0

Bătrâna Doamnă și-a făcut de cap cu Băieții Tineri. Atât de bine, încât i-ar mai chema în vizită pentru astfel de momente. O partidă dominată de la început la sfârșit de echipa lui Allegri. Atât de mare a fost diferența, încât livornezul s-a enervat că ai lui au dat doar 3 goluri. Toate, opera lui Dybala, care a semnat prima triplă a sezonului. Ce i-ar mai fi plăcut lui Cristiano meciul ăsta! Atât de naivi sunt elvețienii, încât i-a bătut și Manchester United.

Bayern – Ajax 1-1

Bayern o ia la vale, cel puțin pentru moment. După două meciuri fără victorie în campionat, a venit o a treia partidă din care bavarezii nu scot mare lucru. Au început tare, au dat gol în minutul 4, după care au dispărut. Se vede treaba că Bild are dreptate și relația lui Kovac cu jucătorii nu e cum ar trebui să fie. Neuer a fost cel mai bun om al campioanei Germaniei, ceea ce spune multe desre felul în care s-a jucat. Intervențiile la șuturile lui Ziyech și Schone au fost formidabile. Bayern a scăpat ieftin, spre supărarea lui ten Hag, care a venit cu gândul la un egal și a plecat nemulțumit că l-a obținut.

AEK – Benfica 2-3

Meciul serii, din punctul de vedere al dramatismului, al răsturnărilor de scor și nu numai, s-a jucat la Atena. Benfica s-a întors în Grecia, după meciul cu PAOK, ”campioana morală”, după cum zice Lucescu cel mic, și a răpus și campiona de facto. AEK Atena, calificată greu, după dubla cu Videoton, o să-i spun așa, că e mai simplu pentru toată lumea, are 6 goluri primite în primele două meciuri. Grecii au început partida cu portughezii, în același fel în care au terminat-o pe cea cu Ajax. Două goluri luate în primul sfert de oră și nicio speranță de mai bine.

Numai că, în finalul primei reprize, Ruben Dias a luat al doilea galben, iar pauza i-a prins pe greci cu ceva culoare în obraji. Klonarids a restabilit egalitatea cu două goluri marcate înainte de jumătatea reprizei a doua. Beat de atâta succes, mijlocașul ofensiv al grecilor a vrut să-l dea și pe al 3-lea, într-o fază în care o pasă în stânga îl lăsa cu poarta goală pe Giakoumakis. N-a dat-o, a tras în portar și asta a fost. Alfa Semedo și-a luat prenumele în serios și a terminat ceea ce începuseră colegii lui, în prima repriză. AEK rămâne cu buza umflată și niciun punct, în vreme ce Benfica se pregătește de dubla cu liderul Ajax.

Iar noi ne pregătim pentru a doua seară de Champions, în care vedem Tottneham – Barcelona și Napoli – Liverpool. Printre altele.

digisport.ro

sursă foto mare: uefa.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *