Serie A, etapa a 9-a. Radu vs Cristiano

Așa cum se întâmplă de fiecare dată înaintea meciurilor din cupele europene, mergem pe repede înainte cu cele mai importante lucruri din ultima etapă de Serie A. Iar în runda a 9-a, adică după consumarea a 25% din actualul sezon, s-au întâmplat lucuri neașteptate. Cum ar fi:

Roma – SPAL 0-2

Seria victoriilor Romei s-a oprit la 3, iar seria eșecurilor lui SPAL, la 4. După o lună în care n-a bătut pe nimeni, ba chiar nici măcar un punct nu a luat, echipa lui Leonardo Semplici s-a gândit că ar fi bun un șoc. L-a produs chiar pe Olimpico, acolo unde câștigase ultima dată o deplasare în care marcase două goluri. Dacă vă faceți griji că nu vă amintiți meciul, vă spun că nu e cazul să vă îngrijorați. Ultimul Roma – SPAL de genul ăsta s-a jucat în 1965. Petagna a marcat al 3-lea gol în acest sezon și a confirmat statistica potrivit căreia echipa câștigă dacă el marchează, ceea ce nu se mai întâmplase de la meciul cu Atalanta. A dat gol și Bonifazi, primul în Serie A pentru fundașul împrumutat de la Torino. Dzeko a ratat incredibil, așa cum numai el știe să o facă, iar Milinkovic-Savic a fost eliminat, la prima apariție în tricoul lui SPAL. Totuși, sârbul născut în Spania, a ieșit mai bine decât fratele său, în urmă cu 3 săptămâni.

Di Francesco a ajuns să dețină un record nedorit. Are mai multe înfrângeri acasă decât Rudi Garcia și Spalletti, la un loc. Plus că Roma, de când e EdF antrenor, n-a întors rezultatul decât de 3 ori, după ce a fost condusă. Dat fiind că s-a întâmplat să fie condusă de 20 de ori, procentajul  revenirilor e cam subțire. Pentru a 3-a oară la rând, în acest sezon, giallorossii nici măcar nu au reușit să marcheze, după ce au încasat primul gol. S-au ocupat băieții de la #ilRomanista să facă toate socotelile.

Juventus – Genoa 1-1

Fără victorie la Torino din 1991 și fără gol marcat din 2013, Genoa a venit în Piemont ca victimă sigură. Primele 45 de minute au confirmat așteptările. Piatek a fost inexistent, astfel că Szczesny nu a avut nimic de apărat. Dincolo, a fost iureș. Cuadrado, Joao Cancelo și Cristiano au luat pe sus apărarea supervizată de Ionuț Radu. Drept urmare, a marcat portughezul, repede, iar lucrurile erau clare. Portughezul continuă lupta cu recordurile.

Juventus e echipa cu cele mai multe goluri marcate în prima repriză, iar Genoa cu cele mai multe încasate. Radu a fost titular la rubrica ”il peggiore”, dintre ai săi, dar Gazzetta dello Sport pune eroarea de la gol pe seama tinereții. Totuși, un 5,5 nu e chiar atât de rău, dacă e să ne uităm la Donnarumma.  Convinși că treaba e rezolvată, ai lui Allegri au lăsat-o mai moale după pauză. Atât de moale, încât Cristiano a dispărut în ultima jumătate de oră, cu gândul, probabil, la meciul de pe Old Trafford, din seara asta.

Piatek l-a întins pe Szczesny, iar apărarea a dormit la o fază la care bianconerii au crezut că va fi corner pentru Genoa. N-a fost, prilej pentru Kouame să centreze perfect pentru Daniel Bessa. Italianul născut în Brazilia și trecut pe la Inter, i-a stricat meciul lui Bonucci, căpitan, în absența lui Chiellini. Oricum, atmosfera a fost ciudată, în condițiile în care peluza bianconerilor a fost plină de copii. Primul meci pe sec, pentru Piatek, primul meci al lui Juric, pe banca genovezilor. O fi vreo legătură? Primul pas greșit pentru Juventus, primele motive de speranță pentru urmăritoare.

Udinese – Napoli 0-3

Adică pentru Napoli, care își vede de treabă indiferent de formula pe care o alege Ancelotti. Cu 4 zile înaintea revenirii pe Parc des Princes, Carletto și-a odihnit o parte a titularilor, într-un meci de totul sau nimic pentru Julio Velazquez. Cel mai tânăr antrenor din Serie A nu s-a ales cu nimic altceva în afara unui ultimatum din partea conducerii. Scoți ceva puncte sau te întorci la școală. Fabian Ruiz a dat primul gol în Serie A, imediat după ce l-a înlocuit pe Verdi, accidentat. Cam asta ar fi aria spaniolului.

Cică Ruiz nu dă prea multe goluri, dar când dă, nu vrea să fie luat la mișto că marchează cu poarta goală. Așa că:

Până la final, au mai dat Mertens, din penalty, și Marko Rog, la 40 de secunde după ce a intrat pe teren. Cum Juve s-a împiedicat, simpaticii napoletani iar visează la cai verzi pe pereți. Normal, sunt doar 4 puncte, dar mai au nevoie de ajutor și din partea altora. Și n-ar strica să se mai ajute și singuri, din când în când.

Frosinone – Empoli 3-3

Cel mai spectaculos meci al etapei s-a jucat la prânz, pe Benito Stirpe. Frosinone și Empoli au pus-o de o câmpenească și a ieșit un meci cu 6 goluri, rasturnări de scor și tot tacâmul. Primul candidat la titlul de gâgă a fost Matias Silvestre, autor al unui autogol de poveste. Norocul argentinianului a fost că l-a dat repede, astfel că i-a pasat ”onoarea” de a fi cel mai slab din curtea școlii lui Donnarumma. Mai ales că argentinianul a mai marcat o dată. În aceeași poartă, dar în repriza a doua. Pentru a doua oară în 2018, un jucător care marchează în propria poartă, înscrie și pentru echipa lui. Primul a fost… tot Silvestre. 2-1 pentru Empoli, dar pentru puțină vreme. Un sfert de oră mai târziu, era 3-2 pentru Ciociari, după dubla lui Ciofani.

S-a terminat 3-3 pentru că a marcat și Salih Ucan, turcul pe care Roma l-a luat acum vreo 4 ani de la Fenerbahce, dar l-a returnat fără să-l despacheteze. Primul gol în Serie A trebuia să fie și frumos, și important. Până la urmă, n-a pierdut nimeni. Mă rog, am pierdut noi, că n-am văzut meciul, dar asta e altă poveste. Din ce nu marcase în primele 6 etape, Frosinone pare că nu se mai oprește. Un gol cu Genoa, două cu Torino, 3 cu Empoli. Urmează SPAL.

Chievo – Atalanta 1-5

Luca Campdelli s-a gândit că l-a apucat pe Dumnezeul suedez de picior când l-a dat afară pe Lorenzo D’Anna, ca să-l aducă pe Ventura. Numai că se vede treaba că fostul selecționer lucrează numai pentru adversar, astfel că de planurile lui Campedelli s-a ales praful. Atalanta nu mai bătuse pe nimeni din prima etapă, iar în 5 dintre ultimele 6 meciuri nici măcar nu marcase. Așa că bergamascii s-au pus pe treabă și au îndesat boabă după boabă în traista veroneză. Ilicic a fost cel mai harnic. 3 bucăți, partea lui. Se vede treaba că îi priesc meciurile de pe Bentegodi. În primăvară, reușise prima triplă în Serie A, contra Veronei. Ce s-a ales de mândria orașului știm cu toții. Asta pare să i se pregătească și echipei lui Ventura, care încă mai speră să salveze echipa. Pentru oraș, pentru el. Lăsați, domnu’! Vă puteți revanșa doar dacă ajungeți selecționer al Suediei și jucați finala europeanului din 20-20 cu Italia. Și mai și pierdeți, deși, la cum vă știm…

Bologna – Torino 2-2

4 goluri s-au dat și pe Dall’Ara. Torino a condus cu 2-0, dar echipa lui Mazzarri nu a mai câștigat așa cum a făcut-o cu Frosinone. Iago Falque a marcat cel mai frumos gol al meciului.

Falque Bologna

Il Capolavoro di Iago Falque contro il Bologna!

Publicată de Mondo Toro pe Duminică, 21 octombrie 2018

Baselli a făcut 2-0, dar Bologna nu e Frosinone. Adică echipa lui Inzaghi cel mare n-a luat gol după ce a egalat, prin reușitele lui Santander și Calabresi. Ultimul, la primul gol în Serie A.

Fiorentina – Cagliari 1-1

Anul trecut, Cagliari s-a salvat cu o victorie pe Artemio Franchi. Acum, situația nu era nici pe departe atât de complicată ca în primăvară. În plus, Fiorentina a intrat în meci cu pieptul bombat de procentajul maxim pe teren propriu. Până la urmă, cele două au împărțit punctele. Toscanii au deschis scorul din penalty, sarzii au egalat repede, prin Pavoletti, câteva minute mai târziu. În afara vântului, care și-a bătut joc de ambele echipe, ar mai fi de notat parada superbă a lui Alessio Cragno, aflat într-o formă senzațională.

Parma – Lazio 0-2

Pentru câteva ore, Lazio a fost pe podium, dar când e vorba și de Inter, trebuie așteptat deznodământul cu sufletul la gură. Ba chiar de două ori. Prima dată, le-a ieșit băieților lui Inzaghi. Au căutat insistent al doilea succes la rând și l-au obținut în final. Immobile, din penalty, și Correa au marcat, după minutul 80, iar lazialilor nu le mai râmânea decât să spere la un pas greșit al Interului.

Inter – Milan 1-0

Singurul care a făcut un pas greșit a fost Donnarumma, comic involuntar într-un final de meci în care toată lumea aștepta fluierul de final al lui Marco Guida. A profitat Icardi, care a marcat ultimele 5 goluri ale nerazzurrilor, în Derby. A fost al 7-lea gol al echipei lui Spalletti, în ultimul sfert de oră, în acest sezon. Atât de prost a jucat Milan în prima repriză, încât se minunează și internetul.

Nu-i de mirare că nu a marcat, de vreme ce a tras singurul șut pe poartă în minutul 80. Și nu e de mirare nici că rossonerii au luat gol a 14-a etapă la rând. Cred că i s-au lungit urechile lui Reina tot așteptând o șansă.

Sampdoria – Sassuolo 0-0

De aici s-a plecat în Sampdoria – Sassuolo, meciul 150 al lui Berardi, în tricoul neroverde. De ajuns, nu s-a ajuns nicăieri. Meciul a fost chinuitor pentru toată lumea și s-a terminat așa cum a început. Al doilea meci la rând în care Sassuolo nu marchează, dar nu e de mirare, de vreme ce Sampdoria are cea mai bună apărare a campionatului, cu doar 4 goluri luate în 9 etape.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *