Serie A, etapa a 10-a. Inter is coming
Nici nu s-a uscat bine cerneala după etapa a 9-a, când Napoli era cotată cu șanse să relanseze lupta pentru scudetto, că s-a schimbat modificarea. Nu Napoli, ci Inter e anti-Juve. O spun italienii, iar noi, oricât mai râdem sau mai glumim, știm că anti-Juve nu e nimeni. La ce se întâmplă în spatele bianconerilor, cred că ai lui Allegri și-ar putea lua vacanță, vreo câteva etape, și tot ar câștiga titlul lejer. Au mai făcut-o, acum câțiva ani, așa că n-ar fi o noutate. Sau credeți că Inter va câștiga tot, până la final? He, he!
Atalanta – Parma 3-0
La Bergamo l-am redescoperit pe vechiul Gervinho. Adică Gervinho de la Roma. A ratat una mare de tot, din careul mic. A dat pe lângă poartă. La 0-0. După care au venit golurile. Toate în poarta lui Sepe. Mai întâi, Gagliolo. Lovit de mingea respinsă de propriul portar, fundașul Parmei a dat un tontogol. Apoi, două cornere, alte două goluri, într-un meci în care Atalanta a tras de 30 de ori la poartă. Cât o făcuse și Juventus pe terenul lui Frosinone. Gata, a uitat toată lumea de problemele Atalantei, care e singura cu două victorii în ultimele două etape. Cu excepția lui Inter, firește, dar nerazzurrii sunt la o altă categorie și ne vom ocupa de ei mai târziu.
Empoli – Juventus 1-2
Abia certați de Allegri după meciul cu Genoa, juventinii s-au grăbit să-i dea apă la moară livornezului guraliv. Empoli a deschis scorul după o jumătate de oră de joc. Caputo a făcut ce n-au fost în stare Pogba, Lukaku, Mata, Rashford, Martial și alți câțiva diavoli transformați în mielușei, la mijlocul săptămânii. Juventus a avut-o grea, cum se spune, dar pentru asta a fost adus Cristiano. Nu chiar pentru meciul cu Empoli, ci pentru momente de genul ăsta. Primul gol, din penalty.
Al doilea, ca în vremurile lui bune. E peste Icardi, immobile și Insigne, și, la cât de mult marchează Piatek, în ultima vreme, e doar o problemă de timp până-l va depăși pe polonez. 7 goluri și 3 pase decisive, adică 10 dintre ultimele 14 reușite ale lui Juventus. Nu-i rău. Mai ales că 46% din șuturile pe poartă ale lui Juventus – 32 din 69 – sunt ale lui.
Am văzut discuții și comparații ridicole cu ce i s-a întâmplat lui Asamoah, cu Sassuolo. Acum s-a dat, atunci, nu, de unde și teoria conspirației. Toată lumea a spus că arbitrul a greșit nedând penalty pentru Inter. Acum, în aceeași fază, nu mai trebuia penalty, doar pentru că era pentru Juventus? Discutabilă faza cu Bonucci, din finalul primei reprize. Hențul va fi mereu discutabil până când nu va fi penalizat ca piciorul, în handbal.
Torino – Fiorentina 1-1
La Torino, meciul s-a jucat în primul sfert de oră. L-a deschis Benassi, cu gol împotriva fostei. L-a închis ghinionul. Șutul lui Aina a ricoșat din bară în spatele lui Lafont și, de acolo, în poartă. Alfont și Sirigu au au avut câteva intervenții foarte bune, dar ambele echipe s-au mulțumit cu un punct. Pe minus, a ieșit Mazzarri, eliminat după o jumătate de oră. Fiorentina e singura echipă dintre primele 16 clasate, care nu a bătut pe nimeni în deplasare. Două puncte, pe teren străin, înseamnă un fel de Chievo. Noroc cu Artemio Franchi.
Sassuolo – Bologna 2-2
512 minute! Atât a așteptat Bologna până să dea un gol în deplasare. L-a dat Palacio, în minutul 2, după care Santander a ratat un 2-0 neverosimil. Ce a urmat e de cascadorii râsului. Di Francesco și berardi au scăpat singuri pe contraatac. Clientul lui Douglas Costa a ratat pasa care l-ar fi lăsat cu poarta goală pe Berardi. A egalat Marlon, până la urmă. Primul gol al carierei, la seniori. În toate competițiile. Nu glumesc, zice și transfermarkt același lucru.
S-a terminat 2-2, după ce Bologna a mai condus o dată. A egalat Boateng, din penalty. La fel ca la Cagliari, dar nu la fel de târziu.
Cagliari – Chievo 2-1
Și dacă tot veni vorba de sarzi, să nu trecem ușor peste meciul cu Chievo. Nu există echipă mai nevinovată precum cea din Verona. Evident, atunci când îl aduci pe Ventura, îți asumi că ești ridicol. Lucrurile au stat în felul următor, în meciul în care Maran și Lucas Castro, foști la Chievo, au mai tăiat din aripile măgărușilor zburători. A dat gol Pavoletti. Cu capul, cum altfel? Are 19 goluri cu capul, la fel ca Icardi. Nimeni nu se mai poate lăuda cu așa ceva. A dat și Castro, că de asta l-am pomenit. Încă un cui bătut bine. Golul 250 în sezonul ăsta. A dat și Stepinski, dar contează prea puțin. Chievo se scufundă rapid. Are 10 puncte de recuperat, ceea ce pare imposibil, acum când seamănă atât de bine cu Benevento. 6 eșecuri la rând.
Genoa – Udinese 2-2
Meci cu 4 goluri pe Marassi. Radu, tot titular, 6 în Gazzetta. Câteva ieșiri cosi cosi, fără vină la cele două goluri. Bine, al lui De Paul a fost caviar.
În rest, mai nimic de remarcat. N-a găsit nici Opta Paolo nimic interesant, așa că mergem mai departe. Udinese rămâne cu Velazquez, care a scăpat, cu primul punct adunat după 4 eșecuri consecutive.
SPAL – Frosinone 0-3
Ca să vă dați seama cât de rău stă Chievo, e de ajuns să vă uitați pe rezultatul de la Ferrara. Frosinone a dat 3 goluri și a obținut primele puncte grămadă. Adică prima victorie în Serie A. Merge și în etapa a 10-a, dacă salvarea e la doar 4 puncte. Pentru că nu avea loc de Icardi, pe Meazza, Pinamonti a marcat primul gol în Serie A, pe Mazza. Ma i ragazzi che fanno cose Semplici? Au bătut la Roma și au pierdut cu Frosinone. Primul succes din istorie, în Serie A, la mai mult de două goluri diferență.
Milan – Sampdoria 3-2
Mai mult obligat decât de bunăvoie, Gattuso a schimbat sistemul cu Sampdoria. A trecut de la 4-3-3 la 4-4-2, dar ”old habits die hard”. Asta înseamnă că nici o schimbare de sistem nu o poate face pe Milan să nu ia gol. Norocul lui Ringhio a fost că a dat mai multe ca adversarul. Cutrone a lovit primul, într-un meci din care a scos maxim.
Saponara a adus-o pe Milan în pragul crizei, cu un nou record negativ. 15 meciuri la rând, în campionat, în care a luat gol. Niciodată, în ultimii 70 de ani, nu s-a mai întâmplat asta. Că Fabio Quagliarella a făcut 2-0, nu s-a mirat nimeni. Chiar promisese că dă gol, că prea rezistase Milan în fața lui. După ce a dispărut în Derby, Higuainși-a revenit și a egalat la 2, până la pauză. Doar un gol în repriza a doua, tipic pentru Suso, și un succes care o aduce pe Milan pe locul 5. Dacă o bate și pe Genoa, mâine, rossonerii urcă pe 4, iar Diavolul va fi în al 9-lea cer.
Napoli – Roma 1-1
Napoli s-a împiedicat de Roma, pe teren propriu. Fără gol primit în ultimele 3 meciuri de pe San Paolo, echipa lui Ancelotti s-a văzut condusă după un sfert de oră. Nimic surprinzător, totuși, pentru că Roma dăduse 7 goluri în ultimele două vizite la Napoli. Albiol a scos de pe linia porții, iar Roma a intrat în avantaj la pauză. Rolurile s-au schimbat în partea a doua, de parcă era ceva la poarta din stânga. Niciun fel de activitate în partea cealaltă a terenului. A egalat Mertens, în minutul 90, după două goluri nevalidate, și lumea a fost, în general, mulțumită. Mai ales că sărbătoriții zilei – Hamsik – 511 meciuri în tricoul lui Napoli, primul, la egalitate cu Giuseppe Bruscolotti – și De Rossi – 450 de meciuri în Serie A – au terminat neînvinși. Napoli a dat 26 de șuturi la poartă, la fel ca în partida cu Parma.
Lazio – Inter 0-3
La riprende Inter! Lazio s-a făcut de râs cu Inter, care i-a mai dat 3 goluri pe Olimpico și în ultima etapă a sezonului trecut. Lazio a intrat în rolul lui Olympique Marseille, de joi, și ar fi trebuit să piardă prin TKO încă din prima repriză. Vecino a fost titular, dar a stat ]n banca lui. N-a avut loc de Icardi, care a făcut doppietta. Argentinianul are 5 goluri din ultimele 6 șuturi pe poartă, iar Inter traversează o perioadă nemaivăzută din 2012. 4 victorii consecutive în deplasare, 6 în total. Locul 2, la 6 puncte în spatele lui Juventus, iar italienii s-au apucat să calculeze traseele lui Inter și Juve, până la derby d’Italia. Ce să le faci? Tot speră să se întâmple ceva.
sursă foto deschidere: fcinter1908.it