Serie A, etapa a 11-a. Zona Romagnoli

Nu mai e ca pe vremuri, deznodământul e cunoscut dinainte, dar e remarcabilă lupta pe care o duc echipele din Serie A. Fiecare la nivelul ei. Una cu recordurile proprii, altele, pentru podium sau locul 4, cel care duce către rezolvarea problemelor financiare. A fost etapa în care au câștigat primele 5 clasate, fiecare după puterile ei.

Napoli – Empoli 5-1

Ați mai văzut antrenor supărat după ce echipa lui a marcat 5 goluri într-un meci? Probabil că nu, iar fanii lui Napoli sigur nu au văzut. Ce l-o fi apucat pe Ancelotti, după ce i-a umplut poarta lui Provedel? Cred că s-au mirat și napoletanii când l-au auzit pe Carletto spunând că Empoli a jucat mai bine. În mod cert, suporterilor le-ar plăcea ca etapă de etapă, adversarii să joace mai bine, iar ei să celebreze 5 goluri.

3 dintre ele au fost opera lui Mertens, care i-a depășit pe Altafini și Careca în ierarhia golgheterilor all-time în tricoul lui Napoli. 98 de goluri și locul 6. Al doilea e CAPOLAVORO.

Vreau să joc mai mult, a spus ”Ciro”, la final. Parcă văd că tot Milik e titular cu PSG. Despre Empoli, numai de bine. Caputo a dat al 5-lea gol stagional. Le-a păcălit pe Milan, Juventus și Napoli. Doar pe Roma a iertat-o, de la 11 metri.

Inter – Genoa 5-0

S-a ales praful de tot de Ionuț Radu și ai lui. Dacă în cazul meciului cu Milan se poate invoca, într-o anumită măsură, ghinionul, cu Inter a fost execuție în piața publică. A început cam din offside, dar când iei 5, nu mai stai să te gândești cum l-ai încasat pe primul. Golurile au venit unul după celălalt, iar Radu nu are  vreo vină. Numai că nu contează, când iei 5. Două de la Gagliardini, prima doppietta din carieră.

După Gagliardini a dat și Politano, era 2-0 în minutul 16, cu doi marcatori italieni, ceea ce nu mai văzuse Meazza din ’96, când Branca și Carbone marcau în primele 20 de minute, cu Padova. Iar dacă Spalletti l-a făcut și pe Joao Mario să marcheze, cred că ne putem aștepta și la o revenire în forță a lui Gabigol. 🙂 De mai bine de un an, Joao Mario nu mai ieșise în evidență pe Meazza. Adică din septembrie 2017, când dădea un assist, tot într-un meci cu Genoa. În cele mai importante 5 campionate, Inter și Atletico sunt echipele cu cele mai puțin goluri primite (6). iar Inter are 7 victorii la rând, perioadă în care nu a luat gol deâct în două meciuri. Niciunul în ultimele 3.

Ce e și mai grav e că Icardi a fost lăsat la odihnă. Vă dați seama că Genoa se transforma într-un Sassuolo din vremurile de demult? Bine, nu e ca și cum n-ar fi ieșit în evidență.

Fiorentina – Roma 1-1

Se întâmplă lucruri ciudate pe Artemio Franchi. După meciul cu Atalanta, în care Chiesa a scos un penalty care n-a fost, a venit rândul lui Simeone să facă același lucru. I-a ars un picior în cap lui Olsen, dar tot el a primit penalty. Al 3-lea gol din penalty, din ultimele 5. Opera lui Vérétout. ”Più rivedo il rigore, più mi arrabbio” a zis Monchi, pe care se spune că l-ar vrea PSG după ce îl va fi virat pe Antero.

Până atunci mai e, iar Romei nu-i este bine. Stă departe de zona Champions și, pe undeva, e normal să fie interesantă pentru investitori cehi. E unul, Kretinsky, pe numele lui, interesat să cumpere de la Pallotta. Amuzant. Totuși, giallorossi au scăpat fără înfrângere, pentru că a egalat Florenzi, în minutul 85. Specialitatea casei. Ultimele 5 goluri ale lui Florenzi au venit în ultima jumătate de oră.

Fiorentina și Roma au același număr de puncte, 16, n-au mai câștigat de 4, respectiv 3 etape și stau aproape de mijlocul clasamentului.

Juventus – Cagliari 3-1

Cum s-o simți Jose Mourinho văzând că aproape toată lumea marchează cu Juventus, numai ai lui nu sunt în stare să o facă? După Genoa și Empoli, a venit și rândul lui Cagliari. Sarzii nu se tem de meciurile de la Torino, chiar dacă iau gol după doar 42 de secunde. A marcat Dybala, cel mai rapid gol din 2012 încoace, de când Vidal marca împotriva Interului, după doar 12 secunde.

A egalat Joao Pedro, căruia pare să-i fi priit perioada de suspendare. Are 3 goluri în acest sezon. Numai că și sarzii sunt naivi. Cum altfel poți cataloga un autogol precum cel al lui Bradaric, dintr-o centrare care nu făcea niciun rău nimănui? Trecuseră doar 125 de secunde de la golul lui Joao Pedro.

A marcat și Cuadrado, la final, prilej pentru a-i trece în cont, lui Cristiano, încă un assist. Portughezul n-a marcat, dar e cel mai productiv jucător din Serie A, la egalitate cu Suso. Diferă numărul golurilor, dar nu era să-l lăsăm singur pe Cristiano – 7 goluri și 5 assisturi pentru portughez, 4 goluri și 8 pase decisive pentru spaniol. Juventus continuă să se lupte cu recordurile.

Lazio – SPAL 4-1

Lazio își vede de treabă, atunci când vine vorba de adversarii mici. După 0-3 cu Inter, un meci cu SPAL era prilejul perfect pentru revanșă. Că doar n-o să bați pe cineva din aceeași categorie. Nu, domnule, istoria spune asta. Milan, în septembrie 2017 a fost ultima victimă cu nume. De atunci, Lazio a mai scos doar două rermize, cu Inter și Roma. În rest, eșecuri pe linie. Așa că un adversar precum SPAL e ca un pansament. Immobile a dat o dublă, a 5-a la rând, pe Olimpico.

Numai că apărarea e comică, uneori. A demonstrat-o și SPAL, care a egalat după o fază foarte simplă. Norocul lazialilor e că Radu și-a prelungit contractul, până în 2021. Golul meciului l-a dat Cataldi. Frumos, elegant, doar e primul al sezonului. Și, potrivit statisticii de până acum, nu va mai exista un altul.

Nici Parolo nu s-a lăsat mai prejos, dar l-am ales pe Cataldi, așa că lui Parolo nu-i rămâne decât să mai încerce. El marchează mai mult. Lazio și-a reparat golaverajul stricat de Inter și stă la egalitate cu Milan, pe locurile 4-5.

Chievo – Sassuolo 0-2

Dacă n-ați mai râs de ceva vreme, e timpul să o faceți. Autogolul lui Giaccherini e pansament pentru aproape orice fel de rană. Inclusiv pentru a lui Berardi, care trebuia să-l scutească pe adversar de o astfel de rușine.

Singura rană care rămâne deschisă e cea a lui Ventura. După ce a lăsat mondialul fără Italia, Tom Jones o duce pe Chievo spre Serie B. Are doar două șuturi spre poartă în prima repriză, în cele 3 meciuri de când a venit, după ce Chievo trăgea, în medie, de 5 ori în primele 45 de minute. Salvarea e tot la 10 puncte, dar când va începe Chievo să câștige, chiar, o va face oare?, probabil că vor câștiga și celelalte. A fost prima victorie pentru Sassuolo, după 4 etape în care luase doar două puncte.

Parma – Frosinone 0-0

Pe Ennio Tardini nu s-a întâmplat nimic cu adevărat important, până în minutul 60. Atunci, Stulac a intrat cu talpa pe tibia adversarului, chiar sub ochii arbitrului, în apropierea careului lui Frosinone. Roșu direct, fără VAR. După care iar nu s-a mai întâmplat nimic până în final, când Sepe a avut o paradă excepțională la reluarea lui Vloet. 0-0, iar Frosinone adună 3 meciuri fără eșec și îl bifează pe al doilea fără gol primit. Nu e puțin.

Sampdoria – Torino 1-4

Știți de când nu mai marcase Belotti? Din etapa a 5-a, de la 1-3 cu Napoli. Adică aproape 500 de minute. 479, mai exact. A găsit momentul perfect. Dublă în prima repriză, pe Marassi, iar Torino are 6 meciuri fără înfrângere. Când a dat și Iago Falque, înainte de minutul 60, lucrurile erau clare.

Putea fi un eșec și mai răsunător, dacă Fabio Quagliarella nu avea noroc, la penalty-ul parat de Sirigu. Sigur, și viteză de reacție, pentru că golul e foarte frumos. În 2018, Sirigu a salvat 4 penalty-uri din cele 5 pe care le-a avut de înfruntat. Nimeni n-a mai făcut asta, în cele 5 mari campionate ale Europei. Adevărat Salvatore.

Bologna – Atalanta 1-2

Pe Dall’Ara, a fost o singură echipă pe teren, în prima repriză. Consecința, un 1-0 firesc, după primele 45 de minute. În partea a doua, același scenariu. La aceeași poartă. Zapata și Mancini au făcut inutil golul lui Mbaye, iar Atalanta a bifat al 3-lea succes la rând. Cele 9 puncte din ultimele 3 etape au adus echipa lui Gasperini la 3 lungimi de zona Europa League. Bologna rămâne fără victorie în ultimele 4 etape, la 3 puncte peste zona roșie.

Udinese – Milan 0-1

Cu un singur succes în ultimele 6 meciuri de pe Friuli, Milan a început tremurat meciul cu Udinese. Iar când Higuain a cerut schimbare după o jumătate de oră, rossoneri au început să tremure. Nu pentru locul 4, ci pentru că duminica viitoare, pe San Siro, vine Juventus. Totuși, s-au dat asigurări că argentinianul va fi pe teren, astfel că nu sunt motive de panică. Cu un singur vârf, Cutrone, Milan a trăit prin incursiunile lui Suso și Samu Castillejo, până la final. Și cu ajutorul câtorva intervenții, nu capitale, ale lui Donnarumma.

Un roșu cam aiurea, dat în prelungiri, a încins finalul. Iar Udinese a fost naivă. Opoku a pierdut o minge, în fața lui Romagnoli, când se pregătea să-și pună echipa pe contraatac. Tot Romagnoli a apărut salvator, la finalizare, după un ”na-ți-o ție, dă-mi-o mie” cu Suso. Zona Romagnoli.

Minutul 96 și 8 secunde. Al doilea meci, la rând, câștigat în prelungiri, după cel cu Genoa, cu golul căpitanului. Cel mai târziu gol marcat de Milan, de la reușita lui Zapata, din Derby-ul de acum un an și jumătate. 96 și 38 de secunde. Locul 4 nu-i rău înaintea partidei cu Juventus. Mai ales că Lazio joacă pe terenul lui Sassuolo. Era să uit cel mai important lucru. Milan n-a mai luat gol, pentru prima dată din aprilie încoace.

sursă foto deschidere: espn.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *