Serie A, etapa a 23-a. Tare și după ea!

S-a încins tare de tot treaba în Serie A. Se câștigă la foc automat. Victorii scurte, victorii muncite, victorii facile și așa mai departe. A câștigat aproape toată lumea. N-a fost să fie victorii pe linie, pentru că Fiorentina a întâlnit-o pe Napoli, iar Sampdoria s-a făcut de râs cu Frosinone. Tare și după ea! Pe rând.

Lazio – Empoli 1-0

Lazio a jucat prima, cu o săptămână înaintea meciului tur cu Sevilla, din șaisprezecimile Europa League. Să se mai plângă lazialii, că ei nu sunt ajutați! J S-au ajutat și singuri sau, mai bine zis, i-a ajutat Caicedo. Ecuadorianul a adus alte 3 puncte, după cele de la Frosinone. Dacă mai punem și că e prima dată când marchează în două etape la rând, îl facem mai mare decât e. Oricum, Lazio s-a bucurat de locul 4 vreo 24 de ore.

Chievo – Roma 0-3

Până la meciul de pe Bentegodi. Chievo n-a mai putut repeta surpriza din tur, deși Roma a avut, din nou, 2-0. Au învățat giallorossi cum se gestionează un astfel de moment. Greu, pe pielea lor, dar au învățat. Golurilor lui El Shaarawy și Dzeko i s-a alăturat și reușita lui Kolarov. Venită la pachet cu o plecăciune, dar acel ”abassa la cresta croato!” rămâne valabil. Că prea le știe el pe toate, iar tifosi mai nimic. Din aprilie 2018 nu mai câștigase Roma la 3 goluri, în deplasare. Deh, putea fi o lună în loc de aproape un an, dar necunoscute sunt căile domnului Di Francesco.

Fiorentina – Napoli 0-0

Nu e etapă fără 0-0, așa că nici runda a 23-a nu a făcut excepție. Că s-a întâmplat să fie meciul etapei cel fără de goluri, nu e prima dată. Fiorentina a luat-o tare pe Napoli, iar Maksimovic s-a jucat cu focul și era să-l aducă în teren pe Chiricheș, mai repede decât credea oricine. Altfel, meciul a fost cam monoton. Cât de monoton? Într-atât încât cei de la Opta Paolo au trecut peste meci de parcă nici nu s-ar fi jucat. Oricum, Napoli nu mai e, nici pe departe, echipa spectaculoasă de acum câteva luni. Dacă nu mă credeți, luați-o pe asta. Napoli a dat un singur gol în ultimele 6 deplasări, în toate competițiile. A purtat semnătura lui Milik și a venit în minutul 91 al meciului de la Cagliari. De atunci, 0 pe linie – de 3 ori la Milano și o dată la Florența. Fiorentina are cele mai multe egaluri din Serie A, 11 în 23 de meciuri.

Parma – Inter 0-1

Inter s-a urnit greu de tot pe Ennio Tardini. Atât de greu, încât gervinho i-a înșirat pe toți băieții lui Spalletti ca pe mărgele, dar a nimerit doar transversala. Și aici s-a oprit meciul Parmei. În minutul 15. Oricum era previzibil. Parma e echipa aia care bate apropae tot ce prinde în deplasare, dar pierde toate meciurile de pe teren propriu. Parcă meritau și oamenii de pe Tardini o mică bucurie, mai ales după remiza cu Juventus. N-a fost să fie, iar golul Lăutarului a venit implacabil.

Inter s-a mișcat cât de cât, a dat primul gol în campionat în 2019, dar n-a reușit să-l scoată din amorțeală pe Icardi. Zero goluri cu ultimele 16 șuturi. Dacă nu vi se pare cine știe ce, vă aduceți aminte de ultimul gol al lui Maurito? Nu-i problemă dacă memoria vă joacă feste. Cred că nici el nu mai ține minte meciul cu Udinese. De atunci, 7 etape pe sec.

Bologna – Genoa 1-1

Seria lui Mihajlovic a ținut un meci. Cel cu Inter. Bologna a remizat cu Genoa, meci în care Ionuț Radu s-a dovedit a fi alături de suferința lui Destro. L-au impresionat așa de tare cele 351 de zile fără gol, încât i-a făcut cadou prima reușită din sezonul ăsta. Că nu mai marcase din 24 februarie 2018, tot dintr-un meci cu Genoa, nu face altceva decât să închidă cercul. Altfel, al nostru a avut momente inspirate. A păstrat punctul pe care l-a semnat Lerager, iar Genoa se ține la o distanță momentan sigură, de zona retrogradării.

Sampdoria – Frosinone 0-1

Ce faci când te vizitează o echipă cu doar două victorii și alea cu SPAL și Bologna? Calcule, normal. Numai că riști să pățești ca Sampdoria, care a produs singura surpriză a etapei. După cele 11 etape consecutive cu gol marcat, Quagliarella a uitat drumul spre gol. Și dacă nu marchează bătrânul Fabio, nu o mai face nimeni. Să zicem că partida de pe San Paolo intră la capitolul eșecuri programate, dar înfrângerea cu Frosinone este ieșită din sfera normalului. Mai ales că, în tur, Sampdoria bătuse cu 5-0. Pe ai lui Baroni ar trebui să-i programeze numai în deplasare. Acasă, nu au mai dat gol de la începutul lui decembrie și au pierdut ultimele 4 meciuri. Afară, au două victorii la rând.

Atalanta – SPAL 2-1

Nici Atalanta n-a fost departe de o surpriză negativă. Numai că ar fi fost prea de tot să piardă ambele meciuri cu SPAL din pricina lui Petagna, împrumutat la Ferrara. După ce că a dat ambele goluri din tur, Petagna a deschis scorul și pe Atleti Azzurri d’Italia. Echipa de care aparține e victima preferată a lui Petagna. Și s-a mers așa până după pauză. A egalat Ilicic, iar cu 11 minute înainte de final, a marcat Zapata. Cumva, ca o scuză că înrunda precedentă nu a putut înscrie, contra lui Cagliari. Și s-a terminat 2-1, iar Atalanta visează cu ochii deschiși. E la doar u npunct de zona Champions, dar cine își imaginează echipa lui Gasperini în UCL?

Torino – Udinese 1-0

De visat, visează și Torino, dar nu atât de departe. Granata e la 4 puncte de Europa League, unde a rămas grație lui Sirigu. Deși normal ar fi fost ca Salvatore Sirigu să se pregătească de meciul de pe Old Trafford, un anume domn Blanc a avut alte planuri și așa a ajuns Salvatore să-l ajute pe Mazzarri să treacă peste ghinioanele pe care le-a tot invocat în ultimii ani. I-a apărat un penalty lui De Paul, al 5-lea parat, din ultimele 7. Apoi, a fost salvat de VAR și de Lasagna, la golul lui Okaka, din final. Toro are 4 victorii în ultimele 5 meciuri de acasă și niciun gol primit în ultimele 3. Friulanii au scos două puncte în ultimele 5 deplasări, dar n-au mai dat gol afară din noiembrie.

Sassuolo – Juventus 0-3

Startul de pe Mapei a fost al lui Mazzoleni, care a hotărât că e mai bine să se facă singur de râs, decât să-i lase pe cei de la VAR să se umple de ridicol. Așa că s-a dus să vadă ceea ce nu văzuse oricum. Szczesny întâi îl agață pe Djuricic și apoi dă în minge. Clar pentru toată lumea.

Mai puțin pentru Mazzoleni. Oricum, ce ar fi făcut Sassuolo cu un penalty? Nu e păcat să strici bucuria fanilor veniți la stadion? Stați așa! Să nu vă gândiți că ai lui De Zerbi au dat vreun gol. Nu, nicidecum.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Omul din imagine se bucura după golul lui Cristiano, ajuns la 13 sezoane consecutive în care a marcat cel puțin 20 de goluri. La italieni, 17 e cu ghinion, așa că mai avem puțin de așteptat. În rest, nimic important. Golurile lui Khedira și Can au încadrat reușita lui Cristiano, faze la care s-a ”remarcat” și Consigli. Așa că n-a fost numai despre Mazzoleni. Juventus s-a dus, din nou, la 11 puncte.

Milan – Cagliari 3-0

Ca mielul la tăiere s-a prezentat și Cagliari pe San Siro. Tradiția spune că sarzii sunt foarte slabi la Milano, unde nu au mai câștigat de peste două decenii. Așa că ai lui Maran au jucat modest, așa cum au făcut-o aproape în toate deplasările acestui sezon, și au pierdut la scor. Paqueta a dat primul gol la Milan și a devenit primul brazilian care marchează pentru rossoneri, de la Kaka încoace. Piatek, drăguțul, l-a dat pe al 4-lea în tot atâtea meciuri. La scurtă vreme după ce Pipita părăsea Ettihad Stadium fără să fi câștigat vreun game în setul adjudecat de City. Cum e și viața asta! Să prinzi Europa League cu Chelsea, iar Milan să ajungă în Champions. Să tot faci alegeri de genul ăsta. A fost meciul 150 pentru Donnarumma, în tricoul rossonerilor și cam atât. Milan rămâne pe 4, cu a 4-a cea mai bună apărare, ceva de neconceput în prima parte a sezonului.

3 meciuri bune de tot în etapa a 24-a, care se întinde de vineri până luni: Atalanta – Milan, Inter – Sampdoria și Genoa – Lazio. Hai, tutti a casa, că vine Champions peste noi!

sofascore.com

sursă foto deschidere: areanapoli.it


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *