Serie A, etapa a 27-a. Liniștea dinaintea furtunii

Niciun 0-0 în ultima etapă din Serie A. Din păcate, n-am avut nici vreun 3-3. A fost o rundă liniștită, după tumultul ultimelor etape. Au câștigat toate favoritele, ceea ce nu e tocmai rău. A fost liniștea dinaintea furtunii. La finalul săptămânii, avem Derby della Madonnina.

Juventus – Udinese 4-1
Juventus și-a luat măsuri de prevedere și a jucat vineri, pentru că azi e momentul adevărului. După ce s-a întâmplat în ultima perioadă, nici fanii înfocați ai bianconerilor nu mai sunt siguri că ai lui Allegri pot întoarce eșecul de la Madrid. Mâine vorbim mai pe larg, așa că azi ne concentrăm pe partida cu Udinese. N-a fost nimic neașteptat, în afara celor 4 goluri, o premieră în acest sezon. De vină este Kean, care a reușit o dublă în prima repriză. E cel mai tânăr jucător al lui Juventus care dă două goluri într-un meci, din ultimii 37 de ani.

Cristiano s-a uitat cu jind la penalty-ul transformat de Emre Can și probabil a închis ochii când a marcat și Matuidi. Udinese e genul de adversar căruia Cristiano i-ar fi dat 2-3 goluri, dacă ar fi jucat. Așa, a rămas în urma lui Quagliarella.

Parma – Genoa 1-0
Parma nu mai bătuse pe nimeni, acasă, din noiembrie. Trecuseră 6 meciuri, iar pe ultimele 4 le pierduse destul de clar. Noroc cu Genoa, care n-are prea mari emoții în finalul sezonului, așa că echipa lui D’Aversa a mai echilibrat raportul dintre punctele aduse din deplasare și cele câștigate acasă. 16 acasă, 17 în deplasare, 33 de puncte. Suficient. Golul l-a dat Kucka. Nu e nimic spectaculos în reușita fostului mijlocaș de la Genoa, dar nu aveți cum să vă plictisiți privindu-l pe Rigoni în acțiune. Ionu’Radu nu a jucat din pricina unei accidentări

Chievo – Milan 1-2
S-a discutat mult despre meciul de la Verona. Nu despre fotbal, care a fost sărăcăcios, ci despre Luca Pairetto. Care, mai întâi, a dat cam ușor o lovitură liberă pentru Milan. Așa zice lumea. Dar n-ar fi fost păcat să n-o dea? priviți și vă minunați!

Golul etapei. L-a marcat Biglia, la prima titularizare după accidentare. Argentinianul are 12 goluri din momente fixe ale jocului. Că doar 3 sunt din lovitură liberă, iar 7 din penalty, e altceva. Are și un gol din corner, deși nu-l văd să dea de acolo. Mă rog, amănunte. Al doilea moment e de la golul lui Piatek. Am uitat să vă spun că a egalat Hetemaj, dar pe învinși rareori îi ții minte. Așadar, Piatek. A dat pe 7 dintre cele 10 stadioane pe care le-a vizitat anul ăsta, în Serie A. E mult, dat fiind că era un necunoscut. Gol controversat. Chievo a cerut offside și fault în atac, Piatek a fost sigur că Depaoli a dat cu mâna. Pairetto cel mic s-a uitat câteva minute, a discutat cu colegii și a validat golul. Ziarele din Peninsulă spun că a luat decizia corectă. Eu spun că e de discutat, dar cine sunt eu să-i contrazic pe italieni? Dați-vă și voi cu părerea.

Bologna – Cagliari 2-0
Cagliari a fost adversarul perfect pentru Bologna lui Mihajlovic. Sarzii sunt atât de cuminți în deplasare, încât au luat 6 puncte amărâte. Doar Chievo (5) și Empoli (4) stau mai prost. Așa că Bologna s-a pregătit cum se cuvine pentru prima victorie după 3 eșecuri consecutive. A obținut-o cu câte un gol pe repriză. Doar Joao Pedro a amenințat succesul echipe rossoblu, dar n-a fost suficient. Oricum, când vine vorba de brazilian, nu se știe dacă e el bun sau evoluțiile consistente sunt rezultatul consumului de substanțe interzise.

Sampdoria – Atalanta 1-2
Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale rundei s-a jucat pe Marassi. S-a vorbit, însă, mai mult despre incidentul dintre Gasperini și Massimo Ienca, secretarul general al Sampdoriei. Ceva neplăcut, desigur, plecat de la nervii lui Gasperini, după un fault clar făcut de Papu Gomez. Dar și destul de mult teatru, din partea lui Ienca. Oricum, un conflict mai vechi, de vreo 10 ani.
Trebuia să fie ceva de care să se vorbească mai mult decât despre meci. Că nici nu sunt prea multe de zis, până la urmă. Sampdoria are o limită, venită de pe bancă, iar visele europene s-au cam spulberat. Giampaolo e tot mai contestat și, fără o minune, în ultimele 11 etape, probabil va pleca. Frumos golul de 2-1, marcat de Gosens. De la gazde, rămânem cu penalty-ul transformat de Quagliarella, doar al doilea jucător din istorie care, la cel puțin 36 de ani, marchează măcar 20 de goluri într-un sezon de Serie A. primul a fost… Exact! Luca Toni a făcut-o de două ori consecutiv, în 2013/14 și 2014/15. Ar mai fi ceva de zis și despre Zapata, egalul ui Messi și Kane, dar nu mă mai lungesc.
Frosinone – Torino 1-2
Frosinone a vista vreo 10 minute, după ce i-a dat gol lui Torino, în finalul primei reprize. A fost 1-0 la pauză, cu gruparea granata care a luat gol după 599 de minute. Ai lui Mazzarri au întors după pauză, cu dubla lui Belotti, ajuns la 10 goluri. Al doilea a venit ca urmare a unei faze plecate din marginea propriului careu. Vreo 10 pase urmate de o execuție mai dificlă decât pare. 44 de puncte, la fel ca Atalanta, ceea ce nu-i deloc rău.

Inter – SPAL 2-0
Inter s-a trezit. Nu de tot, dar pare să se fi dezmorțit la timp. Dacă n-o bătea pe SPAL, ar fi fost deranj înaintea derby-ului cu Milan. Așa, la un punct distanță, situația e destul de calmă. Cât o fi, că la Inter nu se știe niciodată. N-a fost ușor, dar nici peste măsură de greu. Un gol anulat, într-o primă repriză cam sărăcăcioasă. Adică niciun șut pe poartă. Numai că statistica spune că nerazzurri sunt mai buni după pauză.
Acum, că am aflat și marcatorii din repriza a doua, putem lăsa echipa lui Spalletti să pregătească meciul cu Milan și ne putem îndrepta către alte zări.

Sassuolo – Napoli 1-1
Mai precis, către Reggio Emilia, acolo unde Napoli n-a mai câștigat de pe vremea lui Rafa Benitez. Așa-i că, bombardați din toate părțile de entuziasmantul mandat al lui Sarri, ați uitat că și Benitez a antrenat pe San Paolo? O fi lăsat spaniolul ceva în genul lui Bela Guttman, de Napoli nu se mai poate impune pe terenul lui Sassuolo. N-a făcut-o nici de data asta, ba chiar a fost foarte aproape de un nou eșec. A egalat Insigne, în final, și a fpcut-o pe interesantul, nemulțumit de criticile pe care mai trebuie să le și suporte. Ca orice alt fiu al Vezuviului, se crede și el deasupra tuturor, astfel că se trezește mai greu la realitate.

Ce spune realitatea? Că Juventus e la 18 puncte, la Milan și Inter, la 6, respectiv 7. Așa că nu e gata. A, era să uit. Chiricheș a jucat primele 45 de minute.

Fiorentina – Lazio 1-1
Gata pare să fie lupta lui Lazio pentru Champions League. Cum era de așteptat, după victoria din Derby, a venit un semieșec. Doar 1-1 la Firenze, după două reprize diferite. Dacă era 3-0 la pauză, pentru Lazio, nu era nicio problemă. N-a fost. Golul lui Immobile s-a dovedit insuficient.

După pauză, Lazio a încercat să tragă de 1-0, dar a făcut-o doar până în minutul 61, când a egalat Muriel. Columbianul e cel mai în formă om al Fiorentinei. E peste Chiesa, care, totuși, e alt tip de jucător și care oricum a fost schimbat în prima repriză. Muriel are 8 goluri în 2019 și doar Zapata (10) e peste el. Radu a fost schimbat, după gol, iar Lazio e la 8 puncte de locul 4. Sigur, cu un meci în minus, dar distanța e mare.

Roma – Empoli 2-1
Roma s-a despărțit fără mari regrete de Di Francesco și l-a chemat pe Ranieri să facă ordine. Prea multe nu putea face în dor câteva zile, dar a scos-o la capăt cu Empoli. Cea mai slabă echipă din deplasare s-a văzut condusă repede, după golul lui El Shaarawy.

9 goluri până acum, ceea ce n-a mai trăit El Shaarawy din perioada Milan. Atunci, a venit Balotelli și a ieșit din circuit. Acum, n-are cin să vină, așa că poate sta liniștit. A egalat Juan Jesus, cu un autogol caraghios. Golul victoriei l-a dat Schick, dar Roma nu putea sta liniștită. Maresca l-a eliminat aiurea pe Florenzi, iar cerul a căzut pe Olimpico în final. 2-2 în minutul 89. n-a stat mult, pentru că Maresca a văzut pe reluare hențul lui Oberlin. Ranieri n-a ratat debutul, deși nu a avut o mulțime de titulari și l-a jucat inclusiv pe Zan Celar. Atacantul sloven a prins primele minute în acest sezon, iar Roma speră într-o remiză în Derby della Madonnina. După SPAL, pe Olimpico vin Napoli și Fiorentina, așa că șansele sunt destul de mici. Dar, cine știe, poate Ranieri a venit cu bagheta magică după el.

sofascore.com

E simplu de vorbit despre etapa viitoare. Milan – Inter și atât. Ci sentiamo presto!

sursă foto deschidere: Gazzetta dello Sport


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *