Serie A, etapa a 30-a. Lungul drum către Champions

Mai țineți minte cum, în urmă cu vreo 2 ani, Milan și Inter se împingeau una pe cealaltă, în față, doar-doar scapă de corvoada unui start european, în iulie? Parcă așa se joacă și acum, pentru Champions League, doar că, în loc de Inter, le avem pe Roma și Lazio. Plus nelipsitul Milan, care dă cu piciorul la tot ce a adunat vreme de 27 de etape. A fost distractivă și runda intermediară, mai ales că am avut, din nou, o medie de peste 3 goluri pe meci. 33, în total, în a 4-a etapă la rând, fără 0-0.

Milan – Udinese 1-1

Milan a luat-o la vale și a bifat al 3-lea meci la rând, fără victorie. Dacă o judecăm strict statistic, după două înfrângeri, a făcut un pas înainte. A luat un punct. Dacă ne uităm la adversar, parcă nu e nicio ispravă. Să faci 1-1 cu Udinese, acasă, și cam tras de păr, nu e un motiv de mândrie. Piatek și-a făcut treaba și a marcat, în finalul primei reprize. Udinese a egalat imediat după ce rossoneri  au ratat șansa unui 2-0. Lasagna nu iartă, când vine vorba de meciuri pe San Siro. Are două goluri cu Inter și două cu Milan, în tricoul lui Carpi și Udinese. Nu-i rău, mai ales că ultimii 3 adversari împotriva cărora a marcat sunt Juventus, Napoli și Milan. Doar acum a fost să iasă și un rezultat pozitiv. Milan e departe de Napoli și Juventus și riscă să ajungă și mai departe. Merge la Torino, în etapa a 31-a, fără Donnarumma și Paqueta’. Și, mai important, fără vreo speranță.

Cagliari – Juventus 0-2

Juventus n-a stat prea mult la discuții, în Sardinia. Bonucci a marcat în prima repriză, după vreo 20 de minute, și a sărbătorit cum se cuvine meciul 250 în Serie A, în tricoul lui Juventus. După care, a dat cu bâta-n baltă. Kean a marcat al 4-lea gol în ultimele 4 meciuri, cu tot cu cel împotriva Finlandei, dar a devenit rapid ținta scandărilor rasiste ale sarzilor. Și ne întoarcem la Bonucci, care a găsit nimerit să spună că și Kean are partea lui de vină, pentru modul în care a sărbătorit golul. Lumea i-a sărit în cap lui Bonucci, cu fel de fel de comentarii. Și când zic lumea, nu mă gândesc la suporteri, ci la fotbaliști. Depay și Sterling printre ei. Lovitura de grație i-a aplicat-o Borussia. Germanii sunt tare glumeți când vine vorba de rețele de socializare și n-au folosit prea multe cuvinte. Că doar o imagine face cât 1000 de cuvinte. Și au pus asta.

Case closed. La fel ca titlul, pe care Juventus îl poate câștiga în weekend. Ar fi un alt record. Nimeni n-a mai câștigat scudetto cu 7 etape înainte de final. În ultimii ani, Juve l-a câștigat, cel mai devreme, în etapa a 35-a. Totul e ca Napoli să piardă cu Genoa. Cam greu, dar cine știe?

Empoli – Napoli 2-1

A pierdut Napoli cu Empoli, Genoa stă chiar mai bine. Toscanii au rezistat primelor 5 minute, în care Napoli a vrut să dea gol, după care au început să joace. Și au jucat atât de bine încât n-a fost de mirare că Diego Farias a deschis scorul. De mirare e că, un jucător precum Farias, i-a dat lui Napoli 4 goluri. Dintr-un total de 19 în Serie A. Și mai putea marca, pentru că a mai avut ocazii. Golul meciului l-a dat Zielinski.

Fix înainte de pauză, cum îi e mai rău voinicului. De obicei, pentru că meciul de pe Castellani a fost excepția. Di Lorenzo a refăcut diferența imediat după pauză și Empoli a ieșit din zona retrogradării. 5 meciuri la rând în care Napoli a luat gol, după ce bifase alte 5 fără gol încasat. Plus 18 puncte față de primul loc, ceva nemaiîntâlnit în Serie A, după 30 de etape.

Frosinone – Parma 3-2

În sfârșit, și-a găsit liniștea și cel care a făcut bannerul cu ”1 fisso”, pe Benito Stirpe. Frosinone poate retrograda liniștită, după ce a câștigat primul meci acasă, abia cu 8 etape înainte de finalul sezonului. N-a fost un meci oarecare. S-au dat 5 goluri, iar al lui Valzania a fost ceva deosebit.

Bine, acum să nu credeți că a fost floare la ureche. Parma a egalat de două ori, dar a pierdut în minutul 90+13. Adică vreo două minute peste ce am văzut la Fiorentina – Inter. Au trecut 9 minute din momentul în care Manganiello a arătat punctul cu VAR și până la golul lui Ciofani. Unii s-au grăbit să declare decesul VAR-ului. Manganiello nu s-a putut hotărî. Dar nu era păcat să strice momentul lui Frosinone? Măcar cu atît să plece în B, fanii de pe Benito Stirpe. Pentru Parma se anunță un final încins. Mai sunt doar 6 puncte până la zona roșie.

Torino – Sampdoria 2-1

Belotti a fost omul meciului de la Torino. Îi și priesc partidele cu Sampdoria, împotriva căreia a marcat de două ori și în tur. Gruparea granata a stabilit un record de puncte. N-a avut niciodată 48 de puncte după 30 de etape, iar acum speră chiar la Champions. Locul 4 e la 4 puncte distanță și poate fi mai aproape, cu un succes pe Ennio Tardini. Acum, principalul subiect de dezbatere e derby-ul cu Juventus, programat pe 4 mai. Cel mai probabil, va fi amânat, pentru că se împlinesc 70 de ani de la tragedia de la Superga, iar suporterii din peluză au anunțat deja că nu se vor prezenta la meci. Sampdoria e la doar 3 puncte de zona Europa League, maximum din ce poate obține în acest sezon.

Roma – Fiorentina 2-2

”Bello e inutile” a titrat Gazzetta dello Sport după meciul de pe Olimpico. 1-1 în prima repriză, 1-1 în a doua. Un egal care nu mulțumește pe nimeni. Roma a ieșit din zona europeană, dar Ranieri a fost mulțumit de reacția echipei. Conduși de două ori, giallorossi au obținut un punct, dar n-au fost în stare să scoată mai mult. Ne vom lămuri sâmbătă, spre miezul nopții, cu privire la speranțele Romei, care joacă pe terenul Sampdoriei. La cum arată lucrurile, cu un punct în ultimele 3 etape, nu sunt prea multe motive de speranță. Dincolo, Fiorentina a ajuns la 15 egaluri. Următorul meci e cu Frosinone. Pare simplu, dar nu e.

SPAL – Lazio 1-0

Și ca tacâmul să fie complet, cel mai rău a ieșit Lazio. Pe cai mari după victoria cu Inter, Lazio nu s-a ales cu nimic din meciul de la Ferrara și i-a permis lui SPAL să se distanțeze de zona retrogradării. Spaima echipelor mici, Lazio a luat un gol ciudat, în finalul meciului. Cionek a căzut în careu, după un duel cu Patric, dar s-a ridicat imediat și a făcut semn că nu a fost faultat. Marco Guida s-a dus, totuși, să revadă faza și a dat penalty. A marcat Petagna, care a împușcat doi iepuri. Și-a ajutat actuala echipă să câștige, dar și pe fosta, cea la care a început fotbalul, să stea la 4 puncte distanță. Nu mai zic de Atalanta, de la care e împrumutat. Înfrângere dureroasă pentru Lazio, care are un meci mai puțin ca Milan, dar e la 4 puncte distanță. Plus că a fost depășită de Atalanta. În fiecare an, Lazio dă peste câte un Crotone.

Genoa – Inter 0-4

La două zile după ce l-a târât prin noroi pe Icardi, Spalletti nu numai că l-a convocat pentru meciul cu Genoa, dar l-a și titularizat. Iar argentinianul a mulțumit în felul lui. Gol din penalty și pasă de gol pentru inamicul Perisic.

Mai pe înțelesul tuturor, 16 mingi jucate, 3 șuturi (1 pe poartă, o bară, 1 pe lângă). 100% pase reușite (8 din 8), o minge recuperată, un fault comis, un fault suferit, niciun dribling reușit, din două încercări. Suficient pentru o victorie clară, mai ales că a fost și Gagliardini pe teren. Dublă, la fel ca în tur, adică 4 goluri din 7, în Serie A, doar cu Genoa. Prandelli a spus că, dacă ar fi jucat mereu așa, Inter s-ar fi luptat pentru titlu. Domnu’ Prandelli, și Inter și-ar fi dorit să joace mereu cu Genoa asta, dar nu se poate. Radu a primit nota 6, ceea ce e remarcabil pentru un portar care a luat 4 goluri.

Sassuolo – Chievo 4-0

Sassuolo avea nevoie de o victorie care să o ducă departe de zona cu probleme. Pentru că neroverzii nu obținuseră decât 3 puncte în ultimele 8 etape, din tot atîtea egaluri, se apropiaseră periculos de zona retrogradării. Chievo a fost adversarul perfect. 4 goluri au dat băieții lui De Zerbi. Primele două i-au aparținut turcului Demiral, care stă mai bine decât Calhanoglu, la acest capitol. Și e fundaș. În repriza a doua au marcat Locatelli, omul cu golul ultimei victorii a Milanului cu Juventus, și Berardi. Chievo se duce în B fără să fie regretată de cineva. Cu puțin noroc, vom avea derby la anul, pe Bentegodi.

Atalanta – Bologna 4-1

Se îngroașă gluma cu Atalanta! A venit la un singur punct de zona Champions, astfel că, trebuie să recunosc, glumeam când ziceam că se îngroașă gluma. Atalanta are prostul obicei de a face câte o prostie când îi e lumea mai dragă. Așa cum a făcut cu Torino, acasă. Acum,însă, e de lăudat. A dat toate golurile cu Bologna în primul sfert de oră. Pe primele dou[ le-a dat Ilicic. Spectacol total. Primul cu st\ngul, al doilea, cu dreptul.

4 goluri în primele 15 minute nu mai dăduse nimeni din 1932. La vremea aia, Juventus îi îndesa 7 Romei, nou născută în fotbalul italian. Bologna, venită după 3 victorii consecutive, a înghițit în sec și s-a întors în zona retrogradării. 3 surprize erau prea multe, ca să aibă loc și a 4-a. Oricum, nu se așteptau ai lui Mihajlovic la mare lucru, dat fiind că nu câștigaseră decât o dată în ultimele 27 de deplasări la Bergamo.

Atalanta e echipa care a făcut cele mai multe puncte în ultimele 5 etape și amenință în mod serios locul Milanului. Va fi o etapă interesantă în weekend. Milan merge pe terenul lui Juventus, Atalanta vine la Milano, pentru meciul cu Inter. Lazio are acasă cu Sassuolo, iar Roma joacă pe terenul Sampdoriei.

sofascore.com

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *