Serie A, etapa a 33-a. Final W8NDERFUL

Inter și-a securizat locul de Champions, Lazio aproape că a pierdut războiul. Va fi o luptă Milan vs Roma, dacă nu se întâmplă ceva spectaculos. Adică să intervină Atalanta, care e acolo, la egalitate cu Milan. Occhio și la Torino, care e la 3 puncte de Milan, pe care o întâlnește acasă, etapa viitoare. În rest, Juventus a sărbătorit cu frâna de mână trasă, iar în subsol, doar Empoli mai trage speranțe pe final de sezon.

Parma – Milan 1-1

Gattuso seamănă, pe zi ce trece, tot mai mult cu Montella. Se pretinde mulțumit de ceea ce a făcut în ultimele etape. Așa a zis, după remiza de la Parma. Un fel de ”siamo sulla strada giusta” expresia favorită a predecesorul lui. Gattuso știe foarte bine cum a terminat Montella, dar crede că poate reuși. Nu e exclus, dar nu se va bucura de o calificare în Champions League. 5 puncte în ultimele 6 etape înseamnă prea puțin pentru a mulțumi și pe altcineva. Bruno Alves a taxat naivitatea rossonerilor. A marcat al doilea gol din lovitură liberă, ceea ce n-a mai reușit niciun alt fundaș. Era minutul 87, astfel că regretele rossonerilor sunt mari.

Totuși, la ce s-a jucat pe Ennio Tardini, rezultatul e corect. Urmează o săptămână de foc. Returul cu Lazio, din semifinalele cupei și partida de la Torino. Decisive.

Lazio – Chievo 1-2

#Lazialibellagente și-au frecat mâinile după pomana primită de la Bruno Alves. Numai că Dumnezeu îți dă, nu-ți bagă și-n sac. Așa că băieții lui Simone Inzaghi s-au chinuit teribil cu Chievo. Și chinul a fost atât de mare încât Milinkovic-Savic n-a mai suportat și l-a lovit pe Stepinski mai bine decât lovește mingea. Agasat, ca să fim corecți, de polonezul care i s-a urcat în cârcă, la propriu. Chiffi n-a stat la discuții și l-a trimis la vestiare pe sârbul nervos. Și cum un șut în fund e un pas înainte, Chievo s-a pus pe treabă, după pauză. A marcat Vignato, primul său gol în Serie A, apoi, la doar două minute, a făcut-o și Hetemaj. Degeaba a redus Caicedo, că norocul a ținut cu echipa retrogradată a lui Mimmo Di Carlo. Prima victorie în deplasare, doar a doua în tot campionatul. Correa a ratat cele mai mari ocazii pe final de meci, iar Lazio e pe 8, nevoită să depășească 4 adversare pentru a prinde un loc de ligă. Lotito s-a enervat, iar Inzaghi va pleca dacă nu câștigă Cupa. Radu s-a accidentat la gleznă, după un sfert de oră, dar oricum era suspendat pentru returul cu Milan.

Cagliari – Frosinone 1-0

După Chievo se duce și Frosinone. I Ciociari aveau nevoie de un succes în Sardinia, pentru a mai spera. Nu l-au obținut, nici măcar nu au fost aproape. Joao Pedro a marcat din penalty și a salvat-o pe Cagliari, care merge relaxată pe Olimpico, la meciul cu Roma. Frosinone e la 10 puncte de locul 17, așa că e cam gata.

Empoli – SPAL 2-4

Pe Carlo Castellani s-a jucat meciul cu cele mai multe goluri. Caputo s-a luat la trântă cu recordurile lui Tavano, pe care speră să-l poată ajunge. Are 15 goluri, Tavano a dat 19, acum 13 ani, dar n-a ieșit deloc bine pentru Empoli. Ai lui Andreazzolli au condus cu 1-0, dar la pauză au intrat în avantaj băieții lui Semplici. Golul 2 l-a dat Floccari, care a punctat pentru a doua oară la rând, după ce a rămas pe sec până runda trecută, când i-a stricat sărbătoarea lui Juventus.

2-1 a fost și scorul din repriza a doua. Petagna a reușit dubla și are 14 goluri până acum, cel mai bun sezon din carieră. Și e cel mai bun marcator al lui SPAL, într-un sezon de Serie A. Ce-i drept, și ferraresi sunt primii în clasamentul ultimelor 6 etape. Au luat 15 puncte și au scăpat de Serie B. Quasi.

Udinese – Sassuolo 1-1

Udinese rămâne sperana lui Empoli. Magia lui Igor Tudor s-a risipit, iar friulanii au luat doar un punct în ultimele 3 meciuri. Asta, fără să marcheze vreun gol. După eșecurile cu Lazio și Roma, Udinese a scos un punct cu Sassuolo, grație unui autogol al lui Lirola. Cam puțin, dacă ținem cont că obținuse 7 puncte în primele 3 meciuri de la venirea fostului juventin. Udinese are 4 puncte peste Empoli, dar golaverajul e mai bun. Cele două și-au împărțit victoriile, așa că decide golaverajul. Eventual.

Genoa – Torino 0-1

Pe Marassi, Ansaldi și-a învins fosta echipă, cu un șut violent din interiorul careului. Radu n-a putut face nimic, iar Ansaldi nu s-a bucurat, în semn de respect. Torino a obținut un succes tare important. Dacă o bate și pe Milan, etapa viitoare, vine la egalitate de puncte cu rossoneri. Asta nu înseamnă automat un loc de Champions League, pentru că mai sunt și alte hiene care stau la pândă. Genoa, în schimb, nu e departe de zona retrogradării. Asta înseamnă că se cam clatină scaunul lui Prandelli. Iar ideea lui Preziosi nu e vreo surpriză. Vrea să-l aducă înapoi pe Ballardini. Cum ar veni, își recunoaște greșeala de a-l fi dat afară la nervi, după eșecul cu Parma. #GiochiPreziosi

Bologna – Sampdoria 3-0

Nici partea blucerchiata a portului genovez nu a avut motive de sărbătoare. Sampdoria s-a dus la Bologna, de unde s-a întors cu mâna goală și plasa plină. Păcat de reușita lui Dzemaili, din prima repriză! Un trasor în vinclul lui Audero, o execuție care l-a dărâmat pe portarul genovez. Lăudat pe toată durata sezonului, pentru prestațiile excelente, Audero a fost bufonul meciului de pe Dall’Ara. La primul gol l-a ajutat și Tonelli. La celelalte, s-a făcut singur de râs. Le vedeți mai jos pe toate.

Și cam ăsta a fost visul lui Samp de a prinde cupele europene. Cu 3 victorii în ultimele 5 etape, Bologna e la 5 puncte de Empoli. Ceea ce pare suficient.

Juventus – Fiorentina 2-1

Lumea nu s-a înghesuit să vadă sărbătoarea lui Juventus. La finalul unei perioade în care pierduse cu SPAL și fusese pusă la punct de Ajax, Juventus a jucat oribil în prima repriză cu Fiorentina. O prelungire a meciului cu Ajax. Viola a dat gol repede, cu fundașul dreapta, din mijlocul careului care simte acut lipsa lui Chiellini. Fiorentina a mai avut și două bare, ale lui Chiesa, Szczesny a mai scos vreo două mingi, dar, la pauză, a fost 1-1. Montella n-a auzit că omul la prima bară e sfânt, astfel că a marcat Alex Sandro, din cornerul bătut de Pjanic.

Partea a doua a fost la discreția lui Juventus, care a făcut repede 2-1, cu autogolul lui Pezzella. Apoi, la final, a început sărbătoarea. 8 titluri la rând, ceea ce n-a mai reușit nimeni, în lumea fotbalului civilizat. 5 dintre scudetti, cu Allegri pe bancă. Cristiano e singurul care a câștigat titlul în 3 dintre cele 5 campionate mari ale Europei. #W8NDERFUL, au zis bianconeri. Treaba lor. Până la urmă, de la #awful la #wonderful nu e decât un pas.

Inter – Roma 1-1

Inter și-a asigurat un final liniștit de sezon, chit că meciul cu Roma n-a fost chiar simplu. Ba chiar giallorossi au condus o repriză întreagă, după golul minunat marcat de El Shaarawy. Micul Faraon, devenit mare, între timp, n-a mai fost golgheterul unei echipe de când juca pe San Siro, înainte să vină Balotelli, să strice tot. El Shaarawy are 10 goluri, cu două mai mult decât Dzeko. A fost 1-1, după ce a egalat Perisic. În ultima jumătate de oră nu s-a mai întâmplat nimic, până la ocazia întâmplătoare a lui Kolarov, din prelungiri. 1-1 scor final și scor corect.

Napoli – Atalanta 1-2

În vacanță e și Napoli, care merge din eșec în eșec. După 0-1 în returul cu Arsenal, Napoli a pierdut și în fața Atalantei. Ba l-a pierdut până și pe Chiricheș, căruia i-a sărit umărul. Din nou. Moartea și accidentările lui Vlad sunt singurele lucruri sigure, au glumit amar napoletanii. Ai lui Ancelotti au condus la pauză. Italienii spun că a fost golul lui Mertens, eu, că e autogolul lui Mancini. Au ei o aplecare înspre a se minți frumos, așa că cine sunt eu să le stric plăcerea? Așadar, 1-0 la pauză. Putea fi mai mult, dar Atalanta a scăpat. Iar în ultimele 20 de minute s-a dezlănțuit. A egalat Zapata, călăul gazdelor din Serie A.

Pasalic a adus victoria Atalantei, care e la egalitate cu Milan, pe locul 4. Problema e că are rezultate directe mai proaste. Vestea bună e că Milan joacă în deplasare, cu Torino, iar la Bergamo vine Udinese.

sursă: Gazzetta dello Sport

Arată interesant de tot finalul de sezon. E greu de spus cine are programul cel mai ușor. Italienii au inclus-o și pe Inter în lupta asta, deși cred că nerazzurri nu ar trebui să aibă probleme, chiar dacă dau peste Juventus și Napoli. Ambele au terminat sezonul. În subsolul clasamentului, lucrurile sunt mai clare. Empoli are nevoie de o minune asemănătoare celei care a salvat-o pe Crotone tocmai în detrimentul ei, în urmă cu două sezoane.

sofascore.com

sursă foto deschidere: juventus.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *