Serie A, etapa a 34-a. Atalanta, spre istorie

Știu că ați fost ocupați cu drobul, mielul și ouăle roșii, așa că trebuia să stea cineva să urmărească ce se mai întâmplă în Serie A. Am făcut-o eu și pentru voi, așa că vin cu un rezumat a tot ceea ce s-a întâmplat important în weekendul trecut.

Bologna – Empoli 3-1 (Soriano 51, Orsolini 82, Sansone 90+5 / Pajac 17)

Meciul de pe Dall’Ara era tare important pentru ambele echipe. Bologna, deasupra liniei, avea nevoie de succes pentru un final liniștit de sezon. Empoli, prima sub linie, încă are nevoie de puncte pentru a se salva. Singurul gol al primei reprize l-a dat Pajac. Cu execuția asta.

Meciul s-a schimbat după pauză, la fel ca la Cluj. De 3 ori au marcat ai lui Mihajlovic, dar desprinderea a venit târziu. Orsolini traversează o perioadă fantastică și marchează gol după gol. E la al 3-lea gol în ultimele 5 meciuri.

Pe celelalte, le-au dat Soriano și Sansone, oamenii veniți în iarnă. Pentru prima dată din 2002, Bologna ajunge la 5 victorii consecutive pe teren propriu și stă liniștită în ultimele 4 etape. Empoli are șanse mici, având de recuperat 4 puncte și o diferență de golaveraj de 5 goluri, față de Udinese.

Roma – Cagliari 3-0 (Fazio 5, Pastore 8, Kolarov 86)

Roma a stat 48 de ore pe loc de Champions League. Fără a avea vreo emoție în privința menținerii în Serie A, Cagliari s-a predat în primele 10 minute. Adică s-a apărat prost și a făcut inutile eforturile unei ofensive care le-a dat emoții gazdelor. Nu le-a dat și gol, dar aasta nu e noutate, pentru că se tot întâmplă din noiembrie 2013. Kolarov a devenit primul fundaș străin cu cel puțin 8 goluri într-un sezon de Serie A, de la Mihajlovic încoace (98/99). E la același nivel cu Dzeko, dacă vi se pare important.

Inter – Juventus 1-1 (Nainggolan 7 / Cristiano 62)

Juventus a venit pe vârfuri pe Meazza și asta era s-o coste. Năstrușnica idee a lui Allegri, de a-l juca pe Emre Can fundaș, alături de Chiellini și Bonucci, n-a rezistat mult. Pentru că Inter a luat-o pe sus pe Juventus și Nainggolan a spart barajul lui Szczesny, cu un șut formidabil.

Inter a făcut o primă repriză excelentă, dar n-a putut mai mult. Neputința și frica au făcut ca nerazzurri să se mulțumească cu puțin. La fel ca în meciul cu Roma. Nu degeaba Spalletti are doar două victorii în 27 de meciuri cu Juventus. Partea a doua i-a aparținut campioanei, care a egalat logic. Cristiano nu e golgheter în Italia, dar se mândrește cu 600 de goluri în carieră. #nottoobad Oricum, Inter nu are emoții în privința locului de Ligă, deși există tot felul de bocitoare care spun că nu e jucată. Dacă nu e jucată nici acum, când întâlnești 3 dintre ultimele 4 clasate, când mai e?

Frosinone – Napoli 0-2 (Mertens 19, Younes 49)

Dacă tot nu se poate ridica la nivelul lui Juventus, Napoli s-a specializat în terorizarea celor mici. Un fel de ”decât codaș la oraș, mai bine-n satul meu fruntaș”. Așa că ai lui Ancelotti au retrogradat-o și pe Frosinone, după ce au înfundat-o pe Chievo, acum câteva etape. Nu e matematic, dar 10 puncte în 4 etape nu pot fi recuperate. Nu în Serie A.Mertens l-a egalat pe Maradona, la numărul de goluri în Serie A, și nu putea s-o facă decât într-un mod special. Adică așa.

Și cam asta a fost tot la verde. Insigne n-a prins lotul, iar fanii n-au prins tricoul lui Callejon, la final. În sensul că l-au refuzat. Visau la altceva, acum vreo 9 luni.

SPAL – Genoa 1-1 (Felipe 36 / Lapadula 56)

SPAL și Genoa au remizat previzibil. Ferraresi, salvați, genoanii, cam la fel. Că doar n-or ceda 6 puncte în ultimele 4 etape, mai ales că între ei și Empoli mai e și Udinese. Singurul lucru demn de semnalat e că Felipe a dat gol din 5 metri, într-un careu în care Genoa avea 9 jucători de câmp, între linia porții și punctul de la 11 metri.

Chievo – Parma 1-1 (Meggiorini 66 / Kucka 38)

Tot cam degeaba s-a jucat și la Verona. Chievo, deja retrogradată, a împărțit punctele cu Parma. Clasic italian. Chievo se pregătește pentru derby-urile cu Verona, care e greu de crezut că va promova, fie și prin intermediul play-off-ului, la cum arată seria de rezultate a singurei campioane pe care a dat-o Veneto. Parma are 4 egaluri consecutive și n-a bătut pe nimeni de la începutul lui martie, adică în ultimele 7 etape. Suficient pentru un loc în Serie A.

Sampdoria – Lazio 1-2 (Quagliarella 57 / Caicedo 3, 19)

Lazio are de ce să plângă și acum după eșecul cu Chievo. Biancocelesti au câștigat pe terenul Sampdoriei, dar au ultima șansă la locul 4. Etapa viitoare s-ar mai putea repara ceva, în meciul de acasă, cu Atalanta, dar Milan joacă împotriva Bolognei, iar Roma cu Genoa, în deplasare. Echipei lui Inzaghi îi rămâne, aparent, doar finala Cupei, deși Caicedo a marcat pentru a 3-a etapă la rând. A marcat și Quagliarella, care a ajuns la 150 de goluri în Serie A, și este cel mia prolific marcator în activitate, din campionatul Italiei. Dacă mai punem că e primul și în ierarhia bomberilor din acest sezon, peste Cristiano, vorbim de o stagiune foarte reușită, la nivel personal.

Torino – Milan 2-0 (Belotti 58, Berenguer 69)

În ziua sfântă a creștinătății, Diavolul milanez a intrat în pământ la Torino. Milan e atât de slabă încât e în pericol să rateze nu numai Liga Campionilor, ci și Europa League. Eșecul de la Torino a fost previzibil. O echipă fără reacție, care are pe bancă un antrenor care ia cele mai neinspirate decizii, nu are cum să joace în Europa. I s-a cerut demisia, dar e prea târziu. Gattuso rămâne să-și ducă crucea până la final. Cu mare noroc, poate prinde cupele europene. Locul 7 duce în Europa doar dacă Lazio nu ia cupa. Ai lui Mazzarri visează frumos, cel puțin până când vor da de o zi ploioasă.

Atalanta – Udinese 2-0 (De Roon 81, Pasalic 85)
Atalanta depinde numai de ea în lupta pentru un loc de Liga Campionilor. Timp de 80 de minute, Roma a sperat că va rămâne pe 4. Până când Sandro l-a trântit în careu pe Masiello, iar de Roon a transformat penalty-ul. Ca să vă dați seama cât de slabă e Milan, vă propun următoarea statistică. Echipa lui Gattuso e singura care n-a bătut-o pe Udinese, pe teren propriu, în ultimele 8 deplasări ale friulanilor. Acum încep emoțiile, cu adevărat, pentru Atalanta. Mai ales că ultimele două meciuri de pe teren propriu le vor juca la Reggio Emilia. Atleti Azzurri d’Italia se va transforma în Gewiss Arena. Nu pe loc, ci până în 2021.

Fiorentina – Sassuolo 0-1 (Berardi 37)
Fiorentina e altă echipă care atinge culmile ridicolului. Toscanii n-au bătut pe nimeni de luni bune, iar schimbarea lui Pioli cu Montella a fost inutilă. Fiorentina e fără victorie acasă, în 2019, și n-a dat niciun gol pe Artemio Franchi, în ultimele 3 meciuri. Veretout a ratat un penalty, astfel că golul lui Berardi a rămas singurul al meciului. Sassuolo a urcat pe 10, în vreme ce Fiorentina a coborât pe 11, după a 3-a înfrângere în ultimele 4 etape.

Etapa viitoare începe tare, cu Derby della Molle, pe care Torino nu l-a mai câștigat în deplasare, din aprilie 95. Se joacă vineri. Sâmbătă avem Udinese – Inter, iar duminică se joacă Lazio – Atalanta și Genoa – Roma. Luni, Milan va ști dacă rămâne cu șanse în lupta pentru Champions sau se reorientează. Multe au fost, astea au mai rămas.

Gazzetta dello Sport

Iar clasamentul arată așa.

sofascore.com

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *