Serie A, etapa a 35-a. Less is more

Juventus luptă să-l facă golgheter pe Cristiano, a cărui mamă a dat ierarhiile peste cap cu ultimele declarații. Cu 3 etape înainte de finalul sezonului, două echipe au ieșit din lupta pentru UEFA Champions League. Englezii spun ”less is more”, așa și cu italienii. Lupta rămâne dură, cu 4 echipe care se bat pe două locuri. În subsol, Frosinone a retrogradat, deși nu a pierdut cu Sassuolo. Serie A e singurul campionat care are 4 jucători cu cel puțin 21 de goluri.

Juventus – Torino 1-1 (Cristiano 84 / Lukic 17)

Mazzarri a jucat îndrăzneț pe terenul lui Juventus, dar asta nu a fost suficient. Golul lui Lukic, primul în Serie A, a fost anulat de Cristiano, care luptă disperat să iasă golgheter și în Serie A. Sunt șanse mici să-i iasă, pentru că Fabio Quagliarella s-a distanțat și mai sunt doar 3 etape. Altfel, prestația lui Torino e lăudabilă, chiar dacă grupării granata i-au lipsit 6 minute pentru a obține primul succes pe terenul lui Juventus, din 1995 încoace. Eroarea lui Bremer, ghinionist că l-a pierdut tocmai pe Cristiano, a costat-o pe Torino, căreia îi rămâne să lupte pentru un loc de Europa League. Oricum, e un sezon istoric. Cele mai multe puncte de când se acordă câte 3 la victorie. Juventus se distrează arbitrând lupta pentru Champions League. Le-a oprit pe Inter și Torino, urmează Roma și Atalanta. Mama lui Cristiano a confundat lucrurile teribil și a dat ierarhiile peste cap. 🙂

Chievo – SPAL 0-4 (Felipe 4, 55, Floccari 47, Kurtic 81)

Pentru prima dată în istorie, SPAL a câștigat un meci în deplasare la mai mult de două goluri. Au fost 4 în contul echipei lui Semplici, care n-a stat la discuții cu deja retrogradata Chievo. Felipe a făcut prima doppietta în Serie A, iar meciul s-a jucat doar pentru că așa trebuia. Floccari are 3 goluri în ultimele 4 etape, iar ultima clasată s-ar putea alege cu titlul de cea mai slabă echipă din istoria Serie A. Are doar 15 puncte și e posibil să n-o depășească pe Pescara (18), în acest clasament.

Udinese – Inter 0-0

La un an distanță de ultimul meci de pe Dacia Arena, Udinese nu s-a mai făcut de râs cu Inter. E drept, n-a mai jucat Ranocchia, care marca repede în victoria de anul trecut (4-0). S-a terminat așa cum a început. Ambele echipe au ratat ocazii mari, dar parcă Inter a fost mai aproape de victorie. N-a obținut-o, așa că e mai aproape de Atalanta, care continuă să facă minuni. Ai lui Spalletti au, totuși, 4 puncte peste locul 5, așa că stau liniștiți. Poate prea liniștiți, cu o singură victorie în ultimele 4 etape. Numai că, etapa viitoare, pe Meazza vine Chievo. Udinese numai liniștită nu e, după a 5-a etapă fără victorie. Anul trecut, Igor Tudor i-a salvat pe friulani. Acum, are mari emoții, cu doar două puncte peste Empoli. Programul îl avantajează.

Empoli – Fiorentina 1-0 (Farias 54)

Derby dell’Arno l-a câștigat echipa care avea mai mare nevoie de puncte. Empoli, de numele căreia se leagă ultimul succes acasă al Fiorentinei, tocmai în noiembrie anul trecut, s-a impus la limită. Dragowski a făcut din nou un meci mare, în care a avut câteva parade de excepție. Diferența a făcut-o Diego Farias, puțin după pauză. Programul e marele inamic al echipei lui Andreazzoli. Empoli mai are de jucat cu Sampdoria și Inter, în deplasare, și cu Torino, acasă. Greu de tot. Vincenzo ”siamo sulla strada giusta” Montella continuă să se afle pe căi greșite. După ce a rătăcit prin Lombardia și Andaluzia, nu găsește drumul nici în Toscana, unde a scos un singur punct în 4 meciuri. Etapa viitoare dă de Dracu’. Pe Artemio Franchi, vine Milan.

Lazio – Atalanta 1-3 (Parolo 3 / Zapata 22, Castagne 58, Wallace 78)

Dată jos brutal de pe locul de Champions în ultima etapă a anului trecut, Lazio spera să întoarcă roata pe finalul acestui sezon. Iar startul meciului cu Atalanta a fost de vis. Gol în minutul 3, când nici nu ne așezaserăm bine în fotolii. Parolo a profitat de suspendarea lui Milinkovic-Savic și l-a învins pe Gollini. Care a mai avut treabă la șutul lui Immobile, după care s-a așternut liniștea. Cum a ieșit soarele, cum a egalat Atalanta. O apărare visătoare i-a dat spațiu lui Zapata. Big mistake.

Nu mai punem că e al 14-lea în deplasare. Atât de slab s-a apărat Lazio încât Papu Gomez și-a permis să greșească pasa, la golul doi, dar mingea tot a intrat în poartă. Grație lui Castagne. Wallace a mai comis-o o dată când s-au dezlegat baierele cerului și a turnat cu găleata peste ceea ce mai rămăsese aprins din speranța lazialilor. La cum joacă, ai lui Inzaghi mai pot ajunge în Europa doar dacă o bat pe Atalanta  în finala Cupei, săptămâna viitoare. Altfel, trebuie să recupereze cele două puncte care îi despart de Torino. În ultima etapă, va fi meci mare – Torino – Lazio.

Sassuolo – Frosinone 2-2 (Ferrari 66, Boga 77 / Sammarco 8, Paganini 36)

Frosinone a luat drumul Serie B, după ce a trăit mai bine de o oră cu speranța că va mai putea amâna deznodământul încă o săptămână. Știm cu toții unde duce boala lungă, dar Frosinone s-a încăpățânat să creadă. Și a condus cu 2-0 la pauză. Degeaba. S-a terminat 2-2, iar echipa lui Baroni se întoarce de unde a venit. La fel ca antrenorul, care a lăsat-o pe Benevento pentru a-i salva pe Ciociari. Să vezi regrete dacă prmovează Benevento!

Parma – Sampdoria 3-3 (Gazzola 2, Kucka 67 pen, Bastoni 71 / Quagliarella 28 pen, 61, Defrel 38)

Pe Ennio Tardini s-au dat cele mai multe goluri. 6, împărțite frățește, să nu se supere cineva. Au condus ambele echipe, am avut dramă, vorba promo-ului, dar de câștigat n-a câștigat nimeni. Mă rog, în afara lui Quagliarella, care a mai pus un gol între el și Cristiano. Nu-i deloc puțin să ieși golgheter în fața lui Cristiano. Ba mai mult, la 36 de ani. Sampdoria nu are ce face cu un punct, pentru că locul 9 nu i-l ia nimeni. Parma n-a bătut pe nimeni de 8 etape, dar are 5 egaluri la rând și 6 puncte peste Empoli. Pare suficient.

Genoa – Roma 1-1 (Romero 91 / El Shaarawy 82)

Dramă și mai mare a fost pe Marassi, unde Genoa și Roma luptau pentru obiective diferite. ”Decât un mort mai bine doi răniți” e concluzia după ce s-a întâmplat duminică seară, deși nu s-a jucat așa. Roma a marcat târziu, prin unul de-ai casei. Golul lui El Shaarawy n-a adus decât un punct, pentru că a egalat Romero, în prelungiri. Ba chiar era să fie inutil, dar Mirante și-a răscumpărat vina de a fi făcut penalty și a parat execuția lui Sanabria. Care a bătut pentru că nu a vrut Criscito cel ”senza palle”, după cum l-au caracterizat tifosi rossoblu pe căpitanul lor. Palle suficiente a avut Radu, care a făcut un meci senzațional, cu multe parade. Cea mai frumoasă, la capul lui Fazio.

Gazzetta dello Sport

Roma e pe 6, la trei puncte de Atalanta. Genoa are 4 peste Empoli și un meci teribil, cu Atalanta, la Reggio Emilia.

Napoli – Cagliari 2-1 (Mertens 85, Insigne 98 pen / Pavoletti 63)

Cu un singur succes la Napoli, în ultimele 25 de vizite, Cagliari nu prea avea mari șanse înaintea meciului de pe San Paolo. Până la urmă, nici nu s-a ales cu nimic pe San Paolo, dar rămâne frustarea de a fi trecut pe lângă un rezultat important. Că ar fi fost victorie, după golul lui Pavoletti, sau doar un punct, după egalarea lui Mertens, ajuns al 4-lea în ierarhia golgheterilor napoletani, tot ar fi fost mai mult decât nimic. Sarzii au luat foc după penalty-ul dat cu ajutorul VAR în minutul 90+7. Hențul e clar, locul în care s-a produs nu pare a avea nimic în comun cu suprafața de pedeapsă.

sursa: corrieredellosport.it

Cagliari rămâne cu frustrarea, Chiffi, cu înjurăturile, iar Napoli, cu punctele. Atât s-a putut.

Milan – Bologna 2-1 (Suso 37, Borini 67 / Destro 73)

Milan rămâne în lupta pentru Champions League, după un succes la limită cu Bologna. Câte goluri, atâtea cartonașe roșii, plus un conflict Gattuso – Bakayoko. Francezul și-a înjurat antrenorul, deși spune că doar a repetat ce i-a spus Gattuso, care l-a amenințat că rezolvă în vestiar. Un conflict fizic între cei 2 ar avea deznodământul celui dintre Zlatan și Onyewu, așa că Gattuso ar face bine să se concentreze pe finalul de sezon. Suso și Borini au dat impresia că va fi lejer, dar eliminarea lui Paqueta’ și golul lui Destro au încins puțin finalul. A câștigat Milan, care a dat două goluri pentru prima dată din martie, de la eșecul cu Inter. 3 puncte până la zona Champions și un final de sezon cu două deplasări, la Firenze și Ferrara. Plus un Frosinone, acasă. Nimic complicat. Teoretic.

Gazzetta dello Sport

Etapa viitoare avem Roma – Juventus și Fiorentina – Milan. Atalanta joacă la Reggio Emilia, cu Genoa, iar Inter primește vizita lui Chievo. La retrogradare, avem Sampdoria – Empoli și Frosinone – Udinese, plus un Bologna – Parma, luni.

sofascore.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *