Serie A, etapa a 38-a. San Samir de UCL

De multă vreme n-am mai trăit un astfel de final în Serie A. Titlul câștigat de Juventus a căzut, cumva, în plan secund, tocmai pentru că era foarte clar ce are să se întâmple. Doar  prezența lui Cristiano și plecarea lui Allegri au făcut ca atenția să fie îndreptată, pe final de sezon, și spre Allianz Stadium. Ultimele 90 de minute ale sezonului au adus ceea ce așteaptă toată lumea să vadă. Goluri, ratări uriașe, schimbări de clasament și un dramatism pe care l-am văzut rar pe final de sezon în Serie A, acolo unde lucrurile sunt clare, în majoritatea cazurilor, cu 2-3 etape înainte de terminarea stagiunii.

Două au fost punctele de interes ale etapei. Lupta în 3, hai, 4 că mai avea și Roma 1% șanse, pentru ultimul loc de Champions League și cea pentru evitarea retrogradării. Până la urmă, clasamentul a arătat diferit de finalul etapei a 37-a, doar în coadă, cu Genoa salvată după un egal previzibil.

Atalanta – Sassuolo 3-1 / Inter – Empoli 2-1 / SPAL – Milan 2-3 / Fiorentina – Genoa 0-0 / Roma – Parma 2-1 / Cagliari – Udinese 1-2

21:30 – start în cele 6 meciuri rămase din etapa a 38-a. Cagliari și Udinese erau salvate, dar rezultatul din Sardinia putea influența configurația finală a clasamentului și lupta pentru evitarea retrogradării. Roma – Parma s-a jucat cu gândul mai mult la De Rossi, decât la șansele de a prinde locul 4. Roma trebuia să bată, iar Atalanta, Inter și Milan să piardă.

Min. 17 – În meciul cel mai puțin important, Pavoletti deschide scorul. Nimic special, tot cu capul. Avantajul lui Cagliari nu schimbă nimic

Min. 18 – Milan mută prima. Calhanoglu deschide scorul la Ferrara și rossoneri sunt pe loc de Champions League.

acmilan.com

Min. 19 – Milan e și mai aproape de locul 3. Berardi redeschide rana nevindecată complet a Atalantei, produsă de ratarea Cupei Italiei. Sassuolo conduce cu 1-0, în meciul de acasă, considerat în deplasare. Atalanta e pe 5.

Min.23 – Kessie trage și el un cartuș, iar Milan are 2-0 după o jumătate de repriză, ceea ce nu s-a mai întâmplat de ceva vreme. Toți ochii se mută pe meciurile de la Reggio Emilia și Milano.

Min. 28 – Milan îl pierde pe Donnarumma, accidentat, iar Reina ia gol imediat. Marchează Vicari, cu capul. Doar Liverpool (19) are mai multe goluri cu capul decât SPAL (17)

Min. 31 – Caputo scapă singur cu Handanovic, dar slovenul produce primul miracol al serii. Empoli capătă culoare în obraji.

Min. 34 – Duvan Zapata egalează în meciul cu Sassuolo, iar Atalanta revine pe loc de Champions. Inter coboară pe 5, în ciuda eforturilor disperate din partida cu Empoli.

atalanta.it

Min. 35 – Lorenzo Pellegrini deschide scorul pe Olimpico, dar șansele Romei sunt nule

22:15 – Inter – Empoli 0-0 după 45 de minute în care omul meciului a fost Dragowski. Nerazzurri începeau să-și aducă aminte de paradele polonezului de la Bergamo

22:17 – Fiorentina – Genoa 0-0 – pare că ambele echipe s-au axat pe un egal fără goluri, iar Genoa se roagă ca Inter să-și facă treaba, în cele din urmă.

22:19 – SPAL – Milan 1-2, rossoneri sunt la 45 de minute de o calificare miraculoasă în Champions

22:20 – Atalanta – Sassuolo 1-1, echipa neroverde e în 10. Berardi, cuore nerazzurro, ia un roșu stupid, iar lucrurile încep să se lămurească la Reggio Emilia.

22:35 – se reiau cele 6 meciuri

Spalletti face schimbare. Iese Asamoah, intră Keita Balde

Min. 51 – Keita Balde profită de gaura care se cască în mijlocul apărării toscane și îl învinge pe Dragowski. Inter revine pe loc de UEFA Champions League, Empoli coboară pe 18. Atalanta cade pe 5. Pentru puțin timp.

Min. 53 – aproape concomitent, Atalanta marchează golul 2 și trece în avantaj, iar Milan e egalată de SPAL. Echipa lui Gattuso coboară pe 5.

Min. 57 – Inter primește penalty, după o intervenție a lu Dragowski asupra lui Icardi. Luca Banti așteaptă confirmarea, apoi se duce să revadă faza.

Min. 59 – Hallfredsson egalează la Cagliari. Nu interesează pe nimeni.

Min. 61 – Icardi ratează penalty-ul și popularitatea lui scade brusc. Wanda plânge.

Min. 65 – Pasalic face 3-1 pentru Atalanta, care își asigură locul de UEFA Champions League, în fața a 15.000 de fani veniți de la Bergamo, un oraș cu 121.000 de locuitori.

Min. 66 – Milan primește penalty pentru o ținere la Piatek, iar Kessie își face datoria. Băieții lu Gattuso sunt din nou în avantaj, dar asta nu înseamnă nimic fără un gol al lui Empoli.

Min. 70 – gol care întârzie să apară, pentru că Handanovic îl hipnotizează pe Farias și îi fură mingea în situație de 1 la 1. Încă un miracol făcut de San Samir.

Min. 70 – Udinese răstoarnă rezultatul la Cagliari. Golul lui De Maio e degeaba.

Min. 71 – intră Lautaro, iese Icardi, uomo di m…. N-o zic eu, a zis-o Curva Nord. Aventura argentinianului la Inter e gata

Min. 76 – La 5 minute de la intrarea pe teren, Salih Ucan îl lasă singur cu poarta goală pe Traore. Ivorianul de 19 ani îndeplinește o formalitate. Empoli o sare pe Genoa, iar Milan, pe Inter.

Min. 81 – Pe Meazza, Inter face o fază similară celei de la primul gol. Nu ”la prende Vecino”, care nimerește doar bara, ci Nainggolan, care pune latul, aparent simplu. 2-1 și Inter e din nou în Champions. Milan, doar în Europa League.

inter.it

Min. 83 – Se mai agită spiritele și la Reggio Emilia, unde Magnanelli e eliminat. Condusă cu 3-1, Sassuolo are și 2 jucători eliminați

Min . 86 – Gervinho egalează pe Olimpico, dar rezultatul e la fel de lipsit de importanță ca la Cagliari.

Min. 89 – Perotti o readuce pe Roma în avantaj.

Min. 89 – Milan e aproape să ia al 3-lea gol cu capul, dar transversala îl salvează pe Reina, la ocazia lui Floccari

Min. 89 – Empoli ratează o ocazie uriașă. Caputo scapă singur cu Handanovic, dar i-a luat frica slovenului. Încearcă o pasă spre Traore, D’Ambrosio, disperat, trimite în transversală.

Min. 92 – San Samir produce al 3-lea miracol. Se întinde cât e de mare și blochează șutul lui Salih Ucan, a 3-a intervenție ”a tu per tu” cu jucătorii lui Andreazzoli.

Min. 92 – finalul e nebun. La faza imediat următoare după parada lui Handanovic, Keita ratează golul de 3-1

Min. 93 – Lautaro Martinez scapă singur cu Dragowski, polonezul intervine perfect.

Min. 94 – Se termină meciul de la Florența, așa cum a început. Nimeni și nimic nu a amenințat porțile lui Lafont și Radu. Genoa e salvată, dacă Empoli nu egalează.

Min. 95 – Atalanta – Sassuolo 3-1. Sezon istoric pentru Atalanta, care merge în Champions League. Va fi în urna a 4-a, dar asta contează mai puțin. 15.000 de oameni în delir, pe Mapei Stadium, alte câteva mii, la Bergamo.

Min. 95 – SPAL – Milan 2-3. Rossoneri termină sezonul cu 4 victorii consecutive. Inutile, în demersul de a prinde un loc de Liga Campionilor. Golul lui Bruno Alves, din finalul partidei cu Parma, o ține pe Milan în Europa League, pentru al doilea an consecutiv, și scoate 50 de milioane de euro din contabilitate.

Min. 95 – Brozovic marchează în poarta goală. Delir pe Meazza, la fel ca pe Artemio Franchi, unde jucătorii lui Prandelli se bucură de parcă ar fi câștigat cu Fiorentina.

Min. 97 – Banti anulează golul și îl elimină pe Balde, care l-a faultat pe Dragowski. Empoli mai are o șansă. Un atac și atât.

Min. 98 – Mingea se plimbă prin careul lui Handanovic fără ca vreunul dintre jucătorii lui Andreazzoli s-o poată împinge în poartă. În cele din urmă, Farias prinde poarta, dar Handanovic n-are nicio emoție. Meciul se termină cu victoria chinuită a Interului, care prinde Liga Campionilor. Spalletti n-o mai prinde. Va fi înlocuit de Antonio Conte. Am trăit s-o vedem și pe asta! Marotta și Conte, la Inter! Cu ăștia doi mai e valabilă aia cu „mai stati in B”?

Empoli retrogradează și pentru că Fiorentina și Genoa au pus-o de o omenie. Decât un mort, mai bine doi răniți.

În tot acest timp, Olimpico din Roma își ia adio și de la De Rossi, la 2 ani distanță de la retragerea lui Totti. S-a plâns din nou în tribune, deși nu la fel de intens.

S-au mai jucat:

Bologna – Napoli 3-2

Bologna și-a luat la revedere de la fani cu al 7-lea succes consecutiv pe teren propriu. A fost 3-2 cu Napoli, după 2-0 la pauză. Ai lui Ancelotti au egalat, dar Santander a avut ultimul cuvânt. Paraguayanul a dat prima dublă în acest sezon, încheiat cu 8 reușite. Nici Barcelona nu a câștigat ultimele 7 meciuri de acasă.

Torino – Lazio 3-1

Lazio a venit cu o echipă cârpită la Torino și a plecat așa cum a venit. Diferența s-a făcut după pauză. În prima parte, a fost un meci echilibrat. A marcat și Immobile, primul gol după aproape două luni, dar era deja 2-0. Torino a terminat la 3 puncte de locul de Europa League, unde poate ajunge doar dacă Milan va primi interzis de la UEFA. Lazio a încheiat pe 8, dar a luat Cupa, ceea ce reprezintă o consolare.

Sampdoria – Juventus 2-0

Juventus a fost de nerecunoscut după ce și-a asigurat titlul din punct de vedere matematic. N-a mai câștigat niciunul dintre următoarele 5 meciuri. A împărțit puncte tuturor ”nevoiașilor”, iar impresia e că a ratat sezonul, deși a luat al 8-lea titlu la rând. Obiectivul, la fel ca în cazul Barcelonei, era finala Champions League, rămasă o himeră. Pleacă Allegri, vine Sarri. Deocamdată. Golul meciului l-a dat Caprari.

Frosinone – Chievo 0-0

Primul meci al etapei l-am lăsat la urmă. Frosinone și Chievo au plecat braț la braț, după un meci asemănător celui de la Florența. Ultimele două clasate n-au produs decât o ocazie în 90 de minute și au demonstrat că nu întâmplător au retrogradat. Niciun regret nu rămâne în urma lor. Chievo e cea mai slabă echipă întâlnită vreodată în Serie A. Nu a făcut decât 16 puncte, deși, e adevărat, a plecat cu o penalizare de 3 puncte.

Au intrat Lecce și Brescia, mai rămâne un singur loc disponibil. Și-l dispută Verona și Cittadella, pentru care ar fi o prezență în premieră, în Serie A.

flashscore.com

sursă foto deschidere: inter.it

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *