Serie A, etapa a 7-a. Marea brambureală

Așa cum am promis, am lăsat Inter – Juve în urmă și ne concentrăm pe ce s-a întâmplat în restul etapei cu numărul 7 din Serie A. Doar 9 meciuri, pentru că Giorgio Squinzi, omul care a dus-o pe Sassuolo din Serie C2 până în Europa League, s-a stins pe 2 octombrie. În consecință, primul meci al etapei, Brescia – Sassuolo, a fost amânat. Se spune că până pe la mijlocul lui decembrie. Până atunci, dicutăm despre marea brambureală din nordul Italiei, din Liguria, până în Lombardia.

SPAL – Parma 1-0

SPAL a scăpat de povara celor 3 eșecuri la rând, care o aduseseră pe echipa lui Semplici în zona roșie. Nici acum nu e departe, dar altfel vezi ziua de mâine după golul de 3 puncte al lui… Petagna, cine altcineva? Omul crescut de Milan a dat jumătate din golurile echipei sale – 3/6. Doar 6 puncte după 7 etape nu sunt cine știe ce, mai ales că anul trecut erau 9 după doar 3 runde. Oricum, scapă și Lazio de rușinea de a fi fost singura echipă care n-o bătuse pe SPAL. Parma a pierdut după două victorii consecutive, dar cele 9 puncte sunt suficiente. Deocamdată.

Verona – Sampdoria 2-0

Verona ia meciurile foarte în serios și ține să ne contrazică pe cei care am văzut-o candidată certă la retrogradare. Singura echipă din Veneto care a câștigat scudetto are 9 puncte după 7 meciuri, iar în ultimele 3 etape nu a pierdut. O consecință logică a jocului legat pe care îl oferă echipa lui Ivan Juric. Dincolo, tot ca o consecință a jocului, prost, ce-i drept, Di Francesco și-a luat la revedere de la fanii care abia așteptau să-l vadă plecat. 6 înfrângeri în 7 meciuri înseamnă prea mult, iar acum, Ferrero caută înlocuitor. Problema e la Ferrero și arde, că Vialli și investitorii pe care-i aducea au renunțat la ideea cumpărării clubului. Așa că Ferrero a rămas și în conflict cu fani, și fără antrenor și pe ultimul loc. Favorit era Pioli, numai că situația s-a complicat, după cum o să vedem mai târziu. Așa că au rămas Iacchini și De Biasi. Ba cică ar fi intrat în cursă și Gattuso. Dacă nu se grăbesc foarte tare, în ciuda celor 3 puncte obținute până acum, blucerchiati îl pot readuce pe Giampaolo.

Genoa – Milan 1-2

Care Giampaolo a câștigat pe Marassi, dar degeaba. Are bagajele făcute, lipsește doar să fie anunțat. Omul a fost atât de confuz la finalul meciului cu Genoa, încât a crezut că ai lui au jucat în inferioritate. Dacă era box, rossoneri ar fi trebuit lăsați la vestiare, după 45 de minute. Cu tot cu Reina, gafa etapei.

Atât de prost au jucat, dar au reușit, cumva, să întoarcă soarta meciului. Pentru că Ionuț Radu, 5.5 în Gazzetta dello Sport, e al Interului, dar nu are norocul lui Handanovic ca Theo Hernandez să tragă în bară. Dar și pentru că Genoa e la fel de naivă ca Andreazzoli. Faci henț în careu, apoi ratezi penalty în minutul 90. D’ale fotbalului de pretutindeni.

Ideea e în felul următor. Milan se înțelesese cu Spalletti, care nu s-a înțeles cu Inter. Pentru că nerazzurri îi plătesc salariul fostului antrenor, conform contractului scadent în 2021, n-au vrut să-i dea toți banii și să-l lase să plece, ci doar vreo două milioane de euro. Iar Spalletti n-a vrut să renunțe la cele 10 milioane. Nu e de condamnat. Așa că Milan s-a reorientat spre un alt fost antrenor al Interului. Tot chel, tot cu barbă. N-are ghiul, dar nici performanțe. I se spune ”Il Normal One” și va fi jale. E greu să fie mai rău decât Giampaolo, dar, ca să nu ziceți că sunt nebun, vă înșir următoarele borne din cariera lui. În 2014 a semnat cu Lazio, pe care a dus-o pe locul 3 la finalul sezonului. A semnat și prelungirea, 2+1, doar pentru a fi dat afară în aprilie 2015. Apoi, a preluat-o pe Inter, după Frank de Boer, prin noiembrie. A câștigat 12 din primele 16 meciuri, apoi a fost dat afară în mai, după doar două puncte obținute în ultimele 7 meciuri. De la Fiorentina a plecat dupa ce a câștigat doar un meci din ultimele 11. Așa că Milan va fi în grafic prin februarie-martie, după care va rata glorios finalul. Am zis.

A, am uitat de ”Nonno” Andreazzoli. Nici el n-a fost anunțat, dar știe că a fost ultimul lui meci. Doar atât mai primise de la Preziosi. 90 de minute. Le-a câștigat pe primele 45, le-a pierdut pe următoarele, așa că e gata. Nu se știe cine va veni, cert e că antrenamentul de azi a fost anulat. Echipele din Genova sunt pe ultimele două locuri.

Fiorentina – Udinese 1-0

Fiorentina e pe cai mari, după al 3-lea succes consecutiv. Toscanii sunt neînvinși de 5 etape și au urcat în preajma zonei europene. Ribery a primit premiul pentru cel mai bun jucător din Serie A, în septembrie, dar golul de 3 puncte l-a marcat Milenkovic. Udinese se târăște spre mijlocul clasamentului, iar Igor Tudor nu are cum să nu-și facă probleme. Are doar un punct peste zona retrogradării. Poate are norocul și inspirația lui Montella, care a fost la un pas de a fi demis, dar a rămas și a dus-o pe Fiorentina la egalitate cu Lazio.

Bologna – Lazio 2-2

Cum s-a întors Sinisa, cum a dat semne de viață și Bologna. Totuși, momentele importante au fost înainte de meci, când fanii rossoblu și laziali s-au rugat împreună pentru Mihajlovic. Imaginile le găsiți aici. Sârbul a ajuns la stadion, iar echipa a simțit energia venită de pe margine.A ieșit un meci frumos de tot, mai ales în primele 45 de minute. Bologna a condus de două ori, dar Immobile s-a încăpățânat să egaleze, de fiecare dată. Fane Radu a luat 5,5 pentru că l-a ținut în joc pe Palacio, la golul de 2-1. Nu s-a mai marcat după pauză, când au fost eliminați Lucas Leiva și Medel, iar Correa a ratat un penalty, în minutul 88. #ForzaSinisa!

Roma – Cagliari 1-1

Cagliari s-a obișnuit să-i judece pe cei mari. După victoria de pe San Paolo, sarzii au luat un punct și pe Olimpico. A fost emoționantă și primirea pe care i-a făcut-o Curva Sud lui Nainggolan. Roma a luat doar un punct, dar a pierdut alți doi jucători. Lui Pellegrini, scos din cursă pe termen lung, i s-au alăturat Dzeko, fractură de os zigomatic, și Diawara, menisc distrus. Ambii au fost operați și vor reveni în 4 săptămâni. Pisacane n-a avut nevoie de operație, deși a fost scos pe targă și cu mască de oxigen. De fapt, n-a avut nevoie de nimic, pentru că a doua zi a ieșit în oraș cu prietena, fără nicio urmă a contactului care a dus la anularea golului 2 al Romei.

Atalanta – Lecce 3-1

Meanwhile, Atalanta își vede de treabă. Liga Campionilor e pălărie mare, dar Serie A o are la picioare. Încă un succes pentru bergamasci, care au 3 victorii consecutive și s-au apropiat la doar 3 puncte de primul loc. Tot 3 puncte sunt și până la poziția a 4-a, după golurile marcate de Zapata, Gomez și Gosens. Efectul Chiricheș. Lecce a dat și ea un gol, pe final, dar cine mai stă să contabilizeze asta? Benzar nu a jucat, pentru că ar fi avut probleme la genunchi.

Torino – Napoli 0-0

A fost etapa în care s-a încurcat mai toată lumea. După Roma și Lazio, a venit și rândul lui Napoli. Care a jucat urât, greoi și nu prea s-a apropiat de poarta lui Sirigu. A rezultat un nou meci fără goluri, după cel de la Genk, ceea ce devine cam periculos pentru Ancelotti. Fie vorba între noi, Don Carlo i-a cam amețit pe băieți. Azi, titulari, mâine, rezerve, cam așa trec zilele lângă Vezuviu. Deh, stres mare, rezultate mici. Tot 0-0 a fost și sezonul trecut pe San Paolo, așa că ar trebui să ne obișnuim cu ideea că au trecut vremurile în care se marca cu nemiluita. Napoli e pe 4, la doar 3 puncte peste Torino, care se află pe 9.

Inter – Juventus 1-2

Despre Derby d’Italia am povestit ieri, pe larg, așa că nu mai sunt multe de spus. A ajuns Dybala la 100 de goluri în Europa, 92 dintre ele cu stângul, celelalte, cu dreptul. Iar faza golului 2 e rezultatul lui ”Sarriball”. 24 de pase până ce mingea a ajuns în poarta lui Handanovic. Sarrismo, în stare pură.

Urmează pauză, două săptămâni, timp suficient să ne tragem sufletul. La reluarea campionatului, primul meci e și cel mai tare. Lazio – Atalanta se joacă sâmbătă, de la ora 19, pe Olimpico. Napoli o primește pe Verona, 3 ceasuri mai târziu, iar ziua e încheiată de noul lider. Juventus joacă împotriva Bolognei, acasă. Inter deschide duminica, la Reggio Emilia, iar Roma merge pe Marassi, pentru duelul cu ultima clasată. Milan joacă în ultimul meci al zilei, cu Lecce, care revine pe San Siro după ce a luat 4 de la Inter. Brescia și Fiorentina închid etapa, luni de la 21.45.

Gazzetta dello Sport

foto deschidere: Viola Nation


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *