Serie A, etapa a 6-a. El Flaco – un altro gol di tacco

Toată lumea așteaptă weekendul, mai precis prima zi a lui, pentru că tot ce e important în Serie A se joacă sâmbătă. Duminică iau startul cei care n-au treabă marti sau miercuri, astfel că ultima zi a lui septembrie nu prezintă prea mult interes. E, dacă vreți, ziua Europa League, când lumea rămâne la televizor doar-doar s-o mai întââmpla ceva. Să ne concentrăm puțin pe ceea ce s-a petrecut la mijlocul săptămânii. Așadar…

Inter – Fiorentina 2-1

Numai suporter al Interului să nu fii! După victoriile all’ultimo respiro cu Tottenham și Sampdoria, a venit una în care ai lui Spalletti nu au mai așteptat prelungirile pentru a da lovitura. A marcat D’Ambrosio, cu 13 minute înainte de finalul meciului, dar asta nu înseamnă că nerazzurrii au așteptat liniștiți finalul. Nu, deloc. Pentru că Fiorentina a fost mai bună, a ratat ocazii mai multe și mai mari, iar Handanovic a făcut un meci normal pentru el, ceea ce înseamnă peste medie.

Un singur comentariu am de făcut despre penalty-ul primit în finalul primei reprize. Pentru astfel de faze a fost introdus VAR. Că nu mi-e foarte clar nici după atâtea reluări dacă trebuia sau nu dat, asta e, nu cred că sunt singurul. Argumente, în favoarea ambelor tabere, sunt foarte multe. De remarcat primul gol marcat de Icardi. Abia în etapa a 6-a, iar senzația mea este că, fără acel penalty, n-ar fi reușit să înscrie nici împotriva Fiorentinei, deși e victima lui favorită. 11 goluri le-a dat toscanilor.

Cagliari – Sampdoria 0-0

Două au fost meciurile în care nu s-a marcat deloc în runda intermediară. Încep cu cel mai interesant dintre ele. În Sardinia, Sampdoria a bifat al 3-lea meci la rând fără victorie. Nu că n-ar fi meritat-o, dar în fotbal nu primești mereu ceea ce meriți. Și tot din motivul ăsta nu e bine să dai mereu toate golurile în două meciuri. După 5-0 cu Frosinone și 3-0 cu Napoli, Samp a mai dat un gol, cu Fiorentina. Pe Sardegna Arena, toate lucrurile importante s-au petrecut după pauză. O bară a lui Linetty, o ratare cu poarta goală  a lui Defrel și un penalty irosit la ultima fază. Degeaba porți 99 pe tricou, dacă nu ești Cassano, ci Kownacki.

Atalanta – Torino 0-0

Atalanta și Torino au ofeirt cel mai sărac spectacol în intermediară. Două echipe ale căror meciuri s-au terminat, în ultima vreme, cu multe goluri, nu au tras niciun șut pe poartă în prima repriză. Gruparea granata a fost consecventă și nici în a doua repriză n-a prins psațiul porții. La final, Mazzarri zicea ceva că ai lui puteau câștiga. Amuzant, nu? Uitați-vă pe rezumat și dacă găsiți vreun moment periculos la poarta lui Berisha, anunțați-mă și pe mine. Și nu, nu-mi spuneți de șutul lui Meite, că nu se pune.

Udinese – Lazio 1-2

N-a fost cine știe ce suspans nici în prima repriză de pe Friuli. Știu, e Dacia Arena, dar mă interesează prea puțin. Friuli e Friuli, la fel ca Marassi, San Siro și ce alte stadioane mai vreți. So, 0-0 după prima repriză. 1-2 final. Cum Udinese nu mai câștigase acasă, cu Lazio, din 2013, mă gândesc că nu avea cum s-o facă tocmai acum, înainte de Derby della Capitale. Și uite așa, Lazio și-a tras partea leului pentru a 8-a oară în ultimele 9 meciuri. Singura ocazie în care nu au câștigat ai lui Inzaghi cel mic a fost un 0-0 amărât, acum 2 ani jumate. Acerbi și Correa au făcut inutilă intrarea lui Immobile, cu două goluri marcate în 5 minute. Primele goluri în tricoul lazial. Cel mai frumos gol din cariera lui Nuytinck a fost autogolul lui Badelj, care a deviat decisiv foarfeca belgianului.

Se vede pe reluare. Degeaba s-au pus friulanii pe defensiva lazială. Acvila non capit muscas. Sâmbătă, la ora 16:00, e meciul cel important.

Roma – Frosinone 4-0

Roma avea nevoie ca de aer de Frosinone, mai ales înaintea meciului cu Lazio. Lucrurile par să se fi liniștit, cât de cât, cel puțin până mâine, la ora 18.00 După, mai vedem, în funcție de ce se întâmplă pe Olimpico. Și pentru că meciul se cerea rezolvat rapid, giallorossi au marcat de 3 ori în prima repriză. Lui Under i-a plăcut mult de tot golul lui Gervinho, dar a zis că nu are niciun rost să aștepte o minge recuperată în marginea propriului careu, că s-ar putea să termine meciul  așteptând. Așa că a luat-o mai de aproape, de pe la vreo 40 de metri. N-a intrat în careu, că era pierdere de vreme, ci a ales șutul de la distanță. Gol, minutul 3, mai repede decât am apucat să scriu astea 7 rânduri.

El Flaco ha fatto un altro gol di tacco. După cel cu Atalanta, argentinianul s-a gândit să nu aibă lumea impresia că a fost din nimereală, așa că a mai dat unul. Așa, ca pentru necredincioși.

A, am uitat să vă spun, că De Rossi a ajuns la 600 de meciuri în Serie A. E unul dintre puținii care au bifat atâtea partide în campionat. Și, ca să fiu cinstit, până la capăt, a dat și o pasă de gol. Nu, nu vă gândiți la cine știe ce. El i-a pasat lui Under, la centrul terenului, la faza de la primul gol. J

Până la pauză, a dat și El Shaarawy. Iar după pauză, ai lui Di Francesco s-au gândit la pățania Sampdoriei și au zis să o mai rărească. Așa că nu am mai văzut decât un gol. L-a marcat Kolarov, pe final, iar acum poate să vină și Lazio!. Despre Frosinone, numai de bine. Putea să marcheze, a avut o bară în final, dar rămâne fără gol marcat în acest sezon. Doar Catania, acum aproape o jumătate de secol (70/71) a mai trăit o astfel de secetă.

Genoa – Chievo 2-0

Vin vești bune și de pe Marassi. V-am zis că-s cu astea vechi. Ionuț Radu a debutat la Genoa. Nu în Serie A, că acolo l-a debutat Mancini, acum vreo 2 ani, în ultima etapă din 2015/16, într-un Sassuolo – Inter 3-1. Era perioada de început a dominației neroverde. 🙂 Să revenim. Radu a prins primul meci la Genoa, după ce Marchetti a luat 4 de la Lazio. Și dacă niciun meci cu Chievo nu reprezintă o șansă pentru debut, atunci când? A luat 6, 5 în Gazeta Sporturilor de la ei. Lumea a apreciat prestația, în ciuda unor ezitări, altfel normale. Ba chiar a avut o intervenție excelentă, la un moment dat. Nu decisivă, pentru că era deja 2-0.

A marcat, cine altul, Piatek, primul jucător care ajunge la 10 goluri în acest sezon, în toate competițiile. Sigur, din primele 5 campionate ale Europei. Polonezul, mai inspirat decât Kownacki, are 6 goluri în 5 partide, ceea ce n-a mai văzut gruparea rossoblu niciodată în istoria ei. Iar istoria Grifonului a început pe la 1893. Pentru conformitate, a dat gol și Pandev, omul care a făcut are câte un copil în 3 dintre cele 4 orașe în care a jucat. Milano, Napoli și Genova. Doar la Roma nu s-a putut, semn că e greu de tot cu Lotito. Nu-ți mai stăp capul la altceva.

Juventus – Bologna 2-0

Juventus nu i-a dat nicio șansă Bolognei. A dat două goluri în primul sfert de oră, ca o echip[ mare ce e. Dybala și Matuidi au marcat, iar până în minutul 90 s-a jucat degeaba. Bologna s-a făcut că se apără, Juve s-a făcut că atacă. Penalty pentru Bologna, roșu la Pjanic, amănunte. N-are rost să le discutăm, au făcut-o italienii și nu le-a ajutat deloc. Vestea importantă a mijlcoului de săptămână a fost că Old Trafford va putea să-l primească pe Cristiano. Portughezul a luat doar o etapă de suspendare, iar săptămâna viitoare se va odihni în timp ce Bătrâna Doamnă se va hârjoni cu niște băieți tineri.

Napoli – Parma 3-0

Parmei nu i-au folosit la nimic cele două victorii la rând. Nu în ceea ce privește meciul cu Napoli, pentru că altfel, echipa lui D’Aversa stă liniștită la mijlocul clasamentului. Insigne s-a transformat într-un prădător de top. După ce a taxat imprecizia fundașilor lui Torino, a profitat și de eroarea lui Iacoponi. Apoi, a scos tricoul lui Chiricheș și l-a arătat lumii.

sursă: gettyimages

Nu pentru a demonstra cât de important e Chiricheș pentru Napoli, care cu chiu cu vai se descurcă fără căpitanul României, ci pentru a arăta cât de unit e grupul de pe San Paolo. La fel s-a întâmplat și cu Milik și Ghoulam, care sunt chiar jucători foarte importanți. Insigne e al doilea în clasamentul golgheterilor, cu 5 goluri în primele 6 etape.

Apropo de Milik. Polonezul a dat cel mai frumos gol al meciului. Ba chiar l-a dat și pe al doilea, pe final, când a împins mingea în poartă, din pasa lui Verdi. Acum e acum, pentru Napoli. Se întoarce la Torino, însă nu acolo unde câștigă mereu, ci acolo und o face rar. Anul trecut, a câștigat. Acum? Vedem mâine, la ora 19.00.

SPAL – Sassuolo 0-2

Se spune că orice început e greu. Așa și cu SPAL, fostă cea mai bună apărare din Europa. A fost greu până a luat 3 de la Fiorentina. Acum, curg golurile în poarta lui Gomis. 0-2 cu Sassuolo, pentru care au marcat Adjapong și Matri. Claud Adjapong, născut la Modena, a dat primul gol după aproape 2 ani. Bine, e greu de spus că l-a dat el. De el s-a lovit mingea pe care a încercat să o respingă Felipe. Amuzantă fază, mi se pare că a fost faza etapei. Matri a dat cum știe el mai bine. După ce a ratat câteva ocazii. Să nu vă gândiți că a jucat prea mult. Nu, deloc. Abia intrase pe teren. Primele 3 minute în acest sezon i-au adus primul gol din decembrie anul trecut. Sassuolo stă bine. E pe podium, că doar nu joacă în fiecare etapă cu Juventus.

Empoli – Milan 1-1

Milan rămâne neînvinsă pe terenul lui Empoli. Aparent, asta sună bine. Practic, un punct pe Castellani, unde a avut 1-0 și a ratat ocazii mari de 2-0, nu însemană nimic. Biglia ar fi dat cel mai frumos gol al carierei, dacă nu ar fi fost devierea lui Capezzi. Glumeam, mingea argentinianului se ducea mult pe lângă poartă. Cum nu e meci în care rossonerii să nu ia gol, Romagnoli le-a făcut un cadou toscanilor. O brazdă aruncată peste capul lui Mchedlidze, căruia, într-un moment de generozitate i-a dat și mingea. Apoi, i-a luat picioarele. Penalty. Și ca să fie treaba treabă, Biglia l-a faultat și el pe Caputo. Ca să aibă Fabbri de unde alege. Gol Caputo și kaputt Milan. Al 7-lea punct pierdut după ce a condus, al 11-lea meci la rând în care ia gol, iar lista poate continua. Andre Silva a dat două goluri cu Real, e golgheter în Spania, iar Milan îl folosește pe Borini vârf împins. Așa e când stai într-un singur om.

Numai Gattuso nu realizează nimic. 4-3-3, aceleași schimbări și aproape același joc. Rezultate? Ioc! Locul 13, după 5 etape. Mai e nevoie să spun cine a jucat pe final? De la Allegri încoace, 2013/14, Milan n-a mai avut un start așa slab de sezon. Te pomenești că o ajunge și Ringhio vreun antrenor mare!

sofascore.com

sursă foto mare: gettyimages

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *