Serie A, etapa a 8-a. Toate pânzele sus!
S-a mers rapid și fără mari emoții, în etapa a 8-a din Serie A, campionatul revenit la normal. Ce înseamnă normal? Victorii pe linie pentru favorite. Care mai greu, care mai ușor, important e că și-au făcut treaba și au câștigat toate.
Torino – Frosinone 3-2
Torino – Frosinone a avut povestea lui specială, dar care n-a durat mult. Doar câteva minute de nedumerire, după ce Frosinone, echipa cu cel mai slab atac din Serie A, a marcat de două ori. Rincon și Baselli o puseseră pe Toro la adăpost, până în minutul 50. După care Frosinone a marcat mai mult decât o făcuse în precedentele 7 etape. Primul gol s-a născut greu, după o fază încâlcită, în care a fost nevoie de VAR. Nici acum nu îmi dau seama dacă s-a urmărit un fault la Sirigu sau offside-ul la Goldaniga. Cert e că Ivano Pezzuto, la doar al doilea meci în Serie A, l-a validat. Nici nu mai contează. După ce a egalat Ciano, cu o splendidă lovitură de cap, Berenguer a stabilit scorul final. Și, ca să nu mai fie probleme, a dat de la distanță. Gol frumos și important.
Cagliari – Bologna 2-0
Bologna rămâne fără gol marcat în deplasare, unde a scos doar un punct, în meciul cu Frosinone. Nici n-a fost loc de prea multe surprize. A dat gol Joao Pedro, al doilea din ultimele 3, contra Bolognei. Pavoletti l-a dat pe al doilea, iar Pippo visează la atacanți care să marcheze. Immobile joacă pentru Inzaghi, dar ăla mic, iar Cutrone, un alt favorit de-ai lui Pippo, joacă la Milan, echipa pe care n-a reușit s-o ducă în Europa.
Udinese – Juventus 0-2
8 din 8 în campionat, 10 din 10 în toate competițiile. Juventus e setată pe modul turbo. A dat două și la Udine, ceea ce e puțin, dacă stăm să ne gândim că anul trecut a dat 6. E prea puțin important numărul golurilor, tot 3 puncte valorează. 8 din 8 au mai făcut Napoli, anul trecut, și Roma, care a ajuns la 10, în vremea lui Rudi Garcia. Plin de griji în afara terenului, unde atacurile adversarelor sunt mai tari decât cele ale apărătorilor din Serie A, Cristiano a dat un gol frumos și a ajuns la 4 în 8 meciuri. Cu doar câteva minute înainte, Bentancur îi stricase bucuria golului, dar trebuie înțeles și uruguayanul. A fost prima reușită în tricoul lui Juventus. Golul a plecat de la un corner al gazdelor, bătut direct în brațele lui Szczesny. În repriza a doua, nu s-a mai întâmplat nimic demn de semnalat.
Empoli – Roma 0-2
Roma a bifat al 4-lea succes consecutiv, după cele cu Frosinone, Lazio și Viktoria Plzen. Giallorossii nu au strălucit pe Carlo Castellani, dar asta e problema celor mici în confruntările cu cei mari. Pierd și când adversarul joacă prost. Mai ales dacă ratează și un penalty, așa cum a făcut-o Caputo. A tras prost atacantul care îl bătuse pe Donnarumma la aceeași poartă, în urmă cu două etape. E ceva cu penalty-urile împotriva Romei. Doar Sampdoria a reușit să marcheze de la 11 metri, din ultimele 4 lovituri de pedeapsă. Nu i-a fost ușor Romei, care a rezolvat cu uriașii Nzonzi, la primul gol în Serie A, și Dzeko. Bosniacul nu ratează nimic, atunci când vine vorba de echipe nou promovate. 13 goluri în ultimele 11 meciuri cu echipe venite din Serie B. Și dacă vă întrebați care sunt uriașii, iată-i! Roma are 6 goluri din faze fixe. Cele mai multe.
Genoa – Parma 1-3
Piatek nu mai e suficient pentru Genoa. Polonezul are 9goluri și a marcat în fiecare dintre primele 7 meciuri ale sezonului, ceea ce n-a mai făcut nimeni de la Batistuta încoace. Acum aproape un sfert de veac, argentinianul marca în primele 11 etape pentru Fiorentina și termina sezonul cu 26 de goluri. Timp ar fi suficient. Golul marcat la prima atingere de balon a fost singurul motiv de bucurie pentru Genoa. Parma a dat 3 în doar 15 minute, până la pauză, iar Radu a luat doar 5 în Gazzetta dello Sport, pentru eroarea de la primul gol. Că a mai scos ceea ce putea fi golul 4, e important, dar imaginea de ansamblu e că putea face mai mult. Primul eșec acasă, a fost suficient pentru Preziosi, care a anunțat că-i dă lui Ballardini două meciuri să punp apărarea la punct. Primul e cu Juventus. Mare ți-e grădina!. Omul chiar o fi luat-o în serios și se gândea la titlu!
Milan – Chievo 3-1
Timpul n-a mai avut răbdare cu Lorenzo D’Anna. Sau Luca Campedelli, cum vreți. Fostului fundaș al lui Chievo i-a expirat creditul. Anul trecut, a salvat-o pe Chievo. Anul ăsta o ducea direct pe stânci ca Francesco Schettino pe Costa Concordia. Să vezi bâlci pe stadioanele din Serie A, pentru că veronezii și-au propus să fie cei mai urâți din Italia și l-au adus pe Giampiero ”Tom Jones” Ventura. În rest, Higuain a dat o dublă, din pasele lui Suso. Toate cele 3 goluri de pe San Siro, inclusiv cel cu Atalanta, l-au avut pe servant pe spaniol. Pipita are 6 goluri în ultimele 5 meciuri, cel mai bun start de sezon, când vine vorba de o nouă echipă. A dat și Bonaventura, aflat la meciul 150 în tricoul rossonerilor. Și pentru că Milan n-ar fi fost Milan dacă ar fi câștigat la zero, trebuia să marcheze și oaspeții. A făcut-o Pellissier, la 39 de ani. Două victorii consecutive pentru Milan, o premieră binevenită, înaintea derby-ului cu Inter.
Atalanta – Sampdoria 0-1
Meciul de la Bergamo a fost precum jocul echipei lui Gasperini. Atalanta are doar 6 puncte și 3 meciuri la rând în care nu a marcat. Gollini a fost cel mai bun jucător al gazdelor, ceea ce spune multe despre felul în care a decurs meciul. După al 7-lea joc fără victorie, Gasperini a schimbat obiectivul. ”Lottiamo per la salvezza” sună, totuși, prea dramatic. Tonelli a marcat singurul gol, cu un sfert de oră înainte de final, iar Sampdoria e acolo sus, unde era și anul trecut. Cu cea mai bună apărare din Serie A. Din nefericire pentru Samp, sezonul are două părți.
Lazio – Fiorentina 1-0
Lazio s-a trezit după înfrângerile cu Roma și Eintracht Frankfurt. A bătut-o pe Fiorentina cu golul lui Immobile, care nu marcase niciodată împotriva toscanilor. A fost meci bun, cu multe faze, cu ratări mari și o pasă decisivă dată de Ștefan Radu. Involuntar, dar se contabilizează. Fiorentina s-ar fi plâns că nu a primit penalty la duelul dintre Acerbi și Simeone, dar, după rușinea cu Atalanta, toscanii au fost mai tăcuți. Nu merge doar cu ”bel gioco”. E nevoie și de goluri. În 4 deplasări, Viola s-a ales cu doar un punct.
Napoli – Sassuolo 2-0
Ancelotti i-a amestecat din nou pe titulari cu rezervele. A ieșit un meci frumos cu Sassuolo, pe care Napoli l-a câștigat fără prea mari probleme. Ounas a marcat repede, după o eroare uriașă a lui Locatelli, iar Napoli are cele mai multe goluri înscrise în primul sfert de oră (4). Insigne e al doilea în clasamentul golgheterilor, după ce l-a bătut și pe Consigli cu un șut marcă înregistrată. Insigne Magnificul are 5 goluri în ultimele 5 meciuri. Păcat pentru ai lui că nu s-a văzut când conta mai mult.Ancelotti crede și așteaptă pașii greșiți ai lui Juventus. Vor veni, dar mai important e momentul.
SPAL – Inter 1-2
Ce am spus în cazul Romei i se potrivește și Interului. Ai lui Spalletti au câștigat la Ferrara grație lui Icardi. Sau cu ajutorul norocului, depinde din ce parte priviți lucrurile. Icardi + mâna lui Djourou au făcut 1-0. Imediat, Handanovic a scos miraculos mingea lui Petagna. Apoi, a fost spectator la șutul lui Antenucci. Spectator, pe bune. S-a uitat cum șutul lui Antenucci s-a dus pe lângă poartă. De la 11 metri, să ne înțelegem. Acum, comparați execuția din etapa a doua, de la Bologna, cu penalty-ul de duminică. Nicio legătură. A egalat Paloschi, la al doilea gol consecutiv cu Inter, dar n-a rămas ca anul trecut, pentru că s-a grăbit. A marcat cu vreo 20 de minute înainte de final. Suficient cât să mai dea un gol Icardi. 103 în tricoul Interului, la fel ca Bobo Vieri. Icardi vs Higuain, duminică, pe 21 octombrie.
P.S. Dacă găsiți ceva mai lipsit de sens decât comentariul în engleză, la meciurile de Serie A, să mă anunțați și pe mine. 🙂
sursă foto deschidere: corrieredellosport.it
Inter in continuare joaca cu frana de mana trasa. Castiga, ia 3 pct. dar nu convinge. Inter se resuma la „Icardi si restu’ echipei”
Atâta vreme cât merge, nu e o problemă. 🙂 Mai complicat va fi când va trebui să schimbe ceva, dar nu-l plâng pe Spalletti. Pare că are de unde.