Serie A, etapa a 16-a. Greu la deal, spre UCL

Dacă nu aveți nimic de făcut și vreți să vă distrați mult de tot, aruncați o privire către lupta pentru locul 4, din Serie A. Nu le luăm în calcul pe primele 3, pentru că par a fi dintr-un alt film. Dar locul 4 e visul tuturor celor care-și dau cu stângul în dreptul, încercând să atingă Everestul lor. Dar, până atunci, mai avem și alte lucruri de discutat.

Inter – Udinese 1-0

Udinese a fost adversarul perfect pentru rănile lui Inter. Proaspăt eliminată din UEFA Champions League, echipa lui Spalletti avea nevoie de un succes care să mai risipească din amărăciunea serilor de joi. Friulanii nu l-au deranjat pe Handanovic, nu pentru că n-ar fi vrut, ci pentru că nu pot. În atac. În apărare, au putut. Până spre final, când a apărut ocazia perfectă pentru Icardi. Cam așa se bate un penalty.

Torino – Juventus 0-1

Când vine vorba de un derby, te aștepți să fie ceva echilibrat, câștigă unii, o fac și ceilalți, ceva de genul ăsta. Ei bine, Derby della Mole e excepția. Torino e precum câinele cel mic, gălăgios, în vreme ce Juventus e dulăul care nu se sinchisește de toți cățeii. Ai lui Allegri vin la meci, joacă – mai bine sau mai rău – iar la final adună toate punctele. Așa a fost și acum. Gol Cristiano, din penalty. Suficient pentru 46 de puncte după 16 etape. N-a mai făcut nimeni așa ceva, niciodată. Și când te gândești că erau unii care puneau în discuție supremația lui Juventus, în acest sezon. Cristiano a egalat recordul lui Higuain, pentru că da, avea și Pipita un record, dar acum nu mai e doar al lui. 6 meciuri la rând, cu gol marcat în deplasare. Că s-a nimerit să fie și golul 5000 marcat de Juve, în Serie A, cu atât mai bine.

Altceva mi se pare interesant, după meciul ăsta. Moviola din Gazzetta dello Sport. Probabil, dintr-o teamă de a nu împărtăși soarta colegilor de la L’Equipe – interziși de PSG – băieții de la cotidianul roz s-au pus pe analizat fazele litigioase. Astea două.

https://www.facebook.com/278069772973276/posts/348149112632008/

Și au ajuns la următoarea concluzie: ”Alex Sandro, într-un contact prelungit cu Zaza: juventinul își trage jos adversarul, dar și atacantul granata se agață de tricoul său. La câteva clipe după, e o împingere a lui Matuidi asupra lui Belotti, care încearcă să lovească mingea cu capul. Episod dificil de sesizat, dar rămân câteva dubii.” Ca să nu ziceți că le inventez eu, le găsiți aici.

Atât despre meciul de la Torino. Granata are un singur succes în ultimele 27 de derby-uri, din care a pierdut 21. Ce derby o mai fi și ăsta, numai Torino știe. Ai lui Mazzarri au mai multe înfrângeri decât victorii, pe teren propriu, în ultimele 126 de meciuri. Cam ăsta e Derby della Mole, în vremea noastră. Pe vremea lui Ciccio Graziani și Pulici, antrenați de Gigi Radice, ca să nu mergem mai departe, era mai echilibrat. Cam așa.

SPAL – Chievo 0-0

Duminica a început greu. A fost un 0-0 fără sare și piper, la Ferrara, unde SPAL n-a putut să câștige cu ultima clasată. În 90 de minute, doar două ocazii, la aceeași poartă. Lazzari a salvat de pe linia porții o minge a lui Pellissier, după care Floccari a trăznit transversala, în repriza a doua. Și atât. SPAL are 7 etape de când nu bate pe nimeni, iar Chievo, 16. Bine, după plecarea lui Ventura, Chievo dă semne de viață. Numai că are doar 4 puncte din 7 remize. Ultimele 4, sub comanda lui Di Carlo, neînvins de când a ajuns pe Bentegodi, deși a jucat cu Napoli și Lazio.

Fiorentina – Empoli 3-1

Derby dell’Arno, episodul 21. În Serie A. 10 victorii Fiorentina, 4 Empoli. Și ce ar mai fi de zis? Că Mirallas a mai dat un gol, după cel cu Sassuolo. Cam la fel de important. A egalat înainte de pauză. A dat și Cholito, al doilea la rând, după ce nu mai marcase de la 6-1 cu Chievo. Dabo l-a dat pe primul al sezonului, astfel că fiecare se poate lăuda cu câte ceva. Inclusiv Krunic, marcatorul lui Empoli, aflat la cel mai bun sezon în Serie A. 3 goluri. A fost prima victorie a Fiorentinei, după 8 etape. A fost și primul eșec al lui Empoli, după 10 puncte câștigate în ultimele 4 runde.

Frosinone – Sassuolo 0-2

Grinch i-a furat Crăciunul lui Moreno Longo. Sau, dacă vreți, i l-a redat. Depinde cum privim lucrurile, care stau în felul următor. Frosinone a pierdut cu Sassuolo, iar Maurizio Stirpe, care e nimeni altul decât fiul celui care dă numele stadionului – Benito Stirpe – și-a pierdut răbdarea cu Longo. Pe care l-a dat afară, deși acel ”sollevare dall’incarico” sună ceva mai pretențios. A 8-a schimbare de antrenor, în 16 etape. Și ne mai plângem că la noi e rău. Unii, precum Chievo și Genoa, au schimbat de două ori, deja. Stirpe l-a adus pe Marco Baroni, care era pe 7, cu Benevento, în Serie B. Cam pe unde va ajunge și Frosinone, cât de curând.

Sampdoria – Parma 2-0

Sampdoria s-a cam chinuit cu Parma. Poate și pentru că meciul s-a desfășurat într-o atmosferă ostilă președintelui Ferrero. Dar asta nu e ceva nou, după cum nici problemele lui Ferrero nu sunt vreo noutate. Numai că, de data asta, poate i-a încurcat mai mult pe jucători. Până la un punct, totuși. Golul lui Caprari l-a trezit și pe Quagliarella, care are 6 etape la rând în care a marcat. Cel mai bun marcator din Serie A, în activitate.

Cagliari – Napoli 0-1

După eliminarea de pe Anfield, Napoli s-a dus cu nasul cam pe sus la Cagliari, pe car eo bătuse măr cam pe unde o prinsese. Două 5-0 în ultimele 3 meciuri l-au făcut pe Ancelotti să-și odihnească o parte a titularilor. Inclusiv pe Mertens, care marcase de 8 ori cu sarzii. Asta a însemnat un chin teribil, pentru că sarzii n-or fi ei foarte talentați, dar sunt răi. Și i-au alergat pe napoletani până a înțeles și Ancelotti că e mai bine cu titularii, decât cu rezervele. Pe final, au intrat Mertens, Insigne și Callejon, semn că ceilalți sunt buni, dar numai pentru meciurile de acasă.

Golul l-a marcat Milik. O bijuterie, din piciorul unuia pe care nu l-ai bănui de prea multă tehnică. A bătut el lovitura liberă, deși mai erau executanți, poate mai buni, în teren. Să fie primit! A 3-a victorie obținută după minutul 80, iar polonezul se laudă cu două goluri decisive în ultimele două deplasări.

Roma – Genoa 3-2

S-a jucat frumos pe Olimpico! Frumos pentru noi, cei neutri, pentru că numai suporter al celor două să nu fi fost. Genoa a condus de două ori pe terenul Romei, dar nu s-a ales cu nimic. Imediat după primul gol, au început ironiile pe internet. Probabil că a văzut și Ventura cui nu i-a dat gol în 180 de minute, în barajul pentru mondiale.

Când a fost să fie în avantaj, Roma n-a mai cedat. Nu pentru că ar fi fost perfectă în defensivă, ci pentru că Di Bello n-a văzut cum  Florenzi l-a împins pe Pandev în careu. Și nici arbitrul VAR n-a considerat că ar fi mai bine să-l lase pe central să ia decizia în cunoștință de cauză. Așa că s-a terminat 3-2, cu toate protestele genoanilor, care rămân jos, la 4 puncte de retrogradare. Roma, în schimb, se apropie de zona Champions. Mai are de recuperat 3 puncte, dar vine meciul cu Juventus.

Atalanta – Lazio 1-0

Meciul a fost decis de o eroare a lui Ștefan Radu și de VAR. Al nostru, ori al lor, după caz, a respins rău de tot în primul minut. S-o fi gândit că bergamascii nu-s atenți. Dar au fost. Zapata nu mai iartă nimic, de câteva etape încoace. L-a bătut pe Strakosha și a ajuns la 5 goluri în ultimele 3 etape.

Lazio a încercat și aproape a reușit. Acerbi a trimis mingea în poartă, în minutul 92. După ce s-au bucurat vreo două minute, lazialii au fost readuși cu picioarele pe pământ. Internaționalul italian se afla în offside, unul mic de tot, astfel că a rămas 1-0. Atalanta a venit la doar un punct în spatele lui Lazio, care a ratat șansa de a urca pe 4. Sau măcar de a o egala pe Milan.

Bologna – Milan 0-0

Și te-ai fi gândit că, după ce a ratat ocazia de a se apropia de Inter, etapa trecută, Milan va profita de cadoul Atalantei și se va distanța de Lazio. Ba bine că nu! Ai lui Gattuso au fost mai leșinați decât în meciul cu Torino sau în Grecia. Abia au ajuns la poartă. Au luat și roșu, în final, iar Gattuso trebuie să-i găsească înlocuitor lui Bakayoko. Mai mult, nu știu a vă spune. M-am uitat la meci și mă gândeam că nu sunt prea multe de zis. În afară că Gattuso e veriga slabă.

sofascore.com

sursă foto deschidere: gazzetta.it

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *