Serie A, etapa a 25-a. Fino alla fine

Știe toată lumea ce e ”fino alla fine”. De data asta e mai puțin despre Juventus și mai mult despre meciurile nesfârșite ale Italiei. Dacă v-ați întrebat vreodată cum ar fi să se joace și în Serie A, ca pe vremuri, la Oradea, dar v-ați luat cu discuțiile legate de FCSB – Craiova, în loc să vă uitați la Fiorentina – Inter, mare greșeală ați făcut. Pe Artemio Franchi, s-a jucat cel mai lung meci din ultimii ani, dar au fost și alte partide care au avut cel puțin 6 minute de prelungire. Le luăm pe piept, cronologic, să nu se supere nimeni.

Milan – Empoli 3-0

Timp de o repriză, Milan s-a chinuit cu Empoli, după ce golul lui Paqueta a fost anulat de VAR. Nu e ca și cum ar fi o mare surpriză, ținând cont de antecedente, dar parcă a fost prea strâns. Până în repriza a doua, care a început cu două goluri. Direct, fără avertisment. Piatek, cu o demarcare senzațională, și Kessie. Polonezul l-a egalat pe Bierhoff, care, în 1998 marca în primele 4 meciuri ca titular. A dat și Samu Castillejo, elegant, din gleznă, aproape ca Ilie cu Argentina. S-a bucurat și Borini, dar a făcut-o ca Paqueta, în prima repriză. Adică degeaba. 3 meciuri la rând fără gol primit pe teren propriu, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2014. 3-0 și mai sunt doar două puncte până la Inter.

Torino – Atalanta 2-0

Torino a început să se ia prea în serios. La fel ca Atalanta, care, de când a început să viseze la Champions League, a uitat că trebuie să mai ia și puncte. Dea a pierdut la Torino, așa cum s-a obișnuit s-o facă în ultimii ani, unde nu a mai câștigat din 2007. Iago Falque și-a regăsit victima preferată. Spaniolul are 6 goluri în 7 meciuri cu Atalanta. Pe celălalt l-a dat Izzo, călăul Interului. Gruparea granata n-a luat gol în ultimele 5 meciuri, ceea ce nu s-a mai întâmplat de când Verona câștiga Serie A. Pentru neinițiați, asta înseamnă 1985. ”No Papu, no party” e deviza Atalantei.

Frosinone – Roma 2-3

Roma a tremurat serios pe Benito Stirpe, unde a luat gol repede. Olsen a făcut o nefăcută, încât Monchi s-a gândit să mai adauge câteva milioane la oferta pentru Radu. Măcar al nostru are scuza că e tânăr. N-a fost panică prea mare, pentru că meciul s-a întors repede. Adică, în 72 de secunde. A egalat Dzeko (30) și imediat a marcat și Pellegrini (31). Atât s-a putut. Acum vreo 7 ani, se putea mai repede. În doar 50 de secunde, la vremea aia, marcau Totti și Borini cu Cesena. Giallorossi s-or fi gândit că sezonul ăsta e blestemat, când Pinamonti a egalat cu 10 minute înainte de final. 10 minute, teoretic, pentru că au fost 15. La ultima fază a meciului, Dzeko a făcut dubla cu cea mai improbabilă parte a corpului. Și o ține pe Roma la un punct în spatele Milanului și la 6 de Lazio. Cu o săptămână înainte de Derby della Capitale.

Sampdoria – Cagliari 1-0

Când vă vine să spargeți televizorul din cauza arbitrilor noștri, dați o fugă aici și uitați-vă că ai lor sunt și mai proști. Pentru că degeaba au VAR. Ca să vă convingeți, aruncați o privire aici.

Cetățeanul respectiv, Deiola, era să-i rupă piciorul adversarului. Nu i l-a rupt, astfel că Luca Massimi, într-un punct minim al inspirației, a confirmat decizia pe care a luat-o inițial. A revăzut faza și a decis că un galben e suficient. Mai ziceți ceva de Avram! Golul l-a marcat Quagliarella, din penalty, prilej cu care i-a susurat ceva în ureche lui Cragno. Nimic special.

Chievo – Genoa 0-0

Pentru că trebuia să fie și un 0-0, ăsta s-a întâmplat la cei mai necăjiți dintre necăjiți. Cheivo și Genoa au terminat fără gol și fără faze. Prandelli a fost mulțumit, la fel ca Ionuț Radu, care bifează doar al 3-lea meci în care ține poarta închisă. 5 meciuri fără înfrângere are Genoa, care n-a mai trăit așa ceva din martie 2015 încoace.

Sassuolo – SPAL 1-1

Adormit de laudele lui Guardiola, De Zerbi a readus-o pe Sassuolo acolo unde se simte cel mai bine. La mijlocul clasamentului, fără neamuri, fără planuri. A fost 1-1 cu SPAL, care a venit la Reggio Emilia fără antrenor. Semplici a urmărit meciul din spital, locul potrivit în cazul în care Maresca o lua pe urmele lui Massimi. VAR-ul și mintea limpede l-au salvat pe central, care a dat penalty pentru SPAL și l-a eliminat pe Duncan. Prilej pentru De Zerbi să se plângă de arbitraj. Cine-l mai crede?

Bologna – Juventus 0-1

Începem cu o veste tristă. A plecat  Bătrâna Doamnă. Adică Marella Caracciolo, văduva Avocatului. Pentru că ar trebui să pierdem prea mult timp explicând cine a fost Avocatul și de ce era important, n-o voi face. Celor care n-au auzit de Marella și Avocat le recomand o scurtă căutare pe google. Altă veste tristă e că ziariștii de la cotidianul roz l-au indicat pe Cristiano drept cel mai slab jucător al lui Juventus. Echipă care a făcut deplasarea la Bologna, dar mintea i-a rămas la Madrid, iar asta era s-o coste. Bologna a tras 9 șuturi la poarta lui Perin, în prima repriză, ceea ce nu se mai întâmplase până acum. Perin a fost cel mai bun de la Juventus. Pe asta o zic eu, pentru că a oferit parada etapei, la șutul lui Sansone.

GdS l-a dat pe Dybala, care confirmă regula. Cristiano și Dybala nu marchează în același meci. Portughezul, il peggiore, argentinianul, il migliore. Unul hăis, altul cea. Și aici se opresc veștile proaste, pentru că recordurile curg cu viteză amețitoare. Nimeni n-a mai câștigat 22 de meciuri din primele 25.

Parma – Napoli 0-4

Acum, să vedem ce o fi duminică, dacă Juventus rămâne singura neînvinsă. Ai lui Allegri merg peste ai lui Ancelotti, care și-au făcut încălzirea pe Ennio Tardini. Parma confirmă că e gazdă primitoare și nu i-a pus mari probleme nici lui Napoli. Chiricheș n-a jucat, deși s-a accidentat și Maksimovic. Ancelotti l-a preferat pe Luperto, dar nu despre asta e vorba. Ci despre Milik. A dat două goluri, primul din lovitură liberă. Elegant, pe sub zid.

El și Messi sunt singurii care au marcat cel puțin 3 goluri din lovitură liberă, în sezonul ăsta. A dat și Ounas, a făcut-o și Zielinski, așa că e totul pregătit pentru confruntarea cu Juventus, de duminică seară. Că doar nu credeați că oamenii nu mai speră, deși sunt la 13 puncte în urmă. Doar olteanul poate fi mai optimist decât napoletanul.

Fiorentina – Inter 3-3

Vă amintiți ce ziceam mai sus de Avram? Nu Luca Massimi a fost păcăliciul etapei, ci Rosario Abisso. Omul ăsta a greșit cam tot ce se poate greși. Practic, n-a văzut nimic. L-a ajutat VAR-ul și a corectat toate deciziile majore. Din primul minut, până în ultimul. Când a zis că trebuie, totuși, să lase ceva în urmă. Și a lăsat. Un penalty confirmat după ce a revăzut un henț care nu a existat. Un penalty primit de Fiorentina cum nu l-ar fi primit nici Juventus, în perioada de glorie. Sau FCSB, Craiova ori CFR, dacă sunteți mai sensibili  când vine vorba de bianconeri. L-a transformat Veretout, în minutul 101. S-a marcat la Oradea! Nu s-a mai întâmplat în ultimii 15 ani să se dea gol așa târziu. Abisso s-a ales cu o suspendare de o lună, iar Inter nu-l va mai vedea la față în acest sezon.

Până în finalul incredibil, Inter a jucat bine, a avut 3-1, dar o a 4-a victorie la rând, fără Icardi, ar fi însemnat prea mult pentru Wanda. Așa că a cedat un avans de două goluri. Muriel l-a dat pe cel mai frumos al meciului. Nu l-ar fi apărat Handanovic nici dacă l-ar fi avut lângă el și pe Buffon.

Al 3-lea 3-3 pentru Fiorentina, după cele cu Sassuolo și Sampdoria. Și a 3-a oară când egalează după minutul 90. Pentru campionat, e bine. Inter mai are doar două puncte peste Milan și 3 peste Roma.

Etapa viitoare începe vineri, cu Inter împotriva lui Cagliari. Sigur, meciurile cu greutate sunt Lazio – Roma, sâmbătă, și Napoli – Juventus, duminică. Până atunci, avem semifinalele Cupei Italiei, meciurile tur. Lazio – Milan și Fiorentina – Atalanta.

sofascore.com

sursă foto deschidere: GettyImages


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *