Serie A, etapa a 3-a. Cu frâna trasă, spre Champions League

Nicio etapă fără un 4-3, chiar dacă, de data asta, meciul nu a fost unul de prim-plan. S-a jucat destul de modest, mai ales în cazul echipelor care debutează în Champions și Europa League, săptămâna asta. Pe undeva normal, dacă ne gândim că Juventus joacă la Madrid, iar la Napoli vine câștigătoarea Ligii. Una peste alta, not great, not terrible. Așteptăm meciuri mai bune.

Fiorentina – Juventus 0-0

Meciul de deschidere a adus primul scor alb al sezonului. Culmea, făcut de un atac ce marcase de 4 ori cu Napoli, împotriva unei apărări care luase 6 goluri în primele două etape. A contat și schimbarea de sistem a lui Montella, care a renunțat la defensiva în 4 și a jucat cu 3 fundași centrali. Cert e că Juventus nu a avut nicio ocazie mare de gol. Șutul lui Matuidi nu se pune, pentru că a fost pe portar, iar de pasa senzațională a lui Higuain și-a bătut joc Khedira. Juventus e singura reprezentantă a Italiei, în Champions League, care nu a câștigat în etapa a 3-a. Singurul lucru de reținut e că De Ligt n-a mai făcut nicio gafă. Ca să nu mai vorbim de echipament. Asta o fi fost problema, băieții nu se recunoșteau între ei, în alb și roșu. 🙂 Nici Fiorentina nu se poate lăuda cu prea multe. Doar cu Ribery și Chiesa, echipa lui Montella nu a putut compensa lipsa unui atacant central. Oricum, scopul a fost s-o blocheze pe Juventus, nu să marcheze, așa că, din punctul ăsta de vedere, a fost un meci reușit. Amânam discuția despre seria fără victorie a toscanilor, care n-au câștigat niciun meci acasă, în 2019.

Napoli – Sampdoria 2-0

A fost meciul lui Mertens, care a dat o dublă în fața singurei echipe care n-a luat niciun punct până acum. Belgianul a ajuns la 6 meciuri consecutive cu gol marcat pe San Paolo. A egalat un record care-i aparținea tot lui, din urmă cu vreo 2 ani. În rest, nu sunt prea multe de spus. Chucky e în formă, Llorente, intrat după pauză, a dat o pasă de gol. Oricum, echipei lui Ancelotti îi convine umbra în care se află acum, când toți ochii sunt ațintiți pe duelul de la distanță dintre Juventus și Inter. De notat primul meci fără gol primit. Nu-i puțin lucru pentru o apărare care a luat 7 goluri în primele două etape.

Inter – Udinese 1-0

Inter a mai pus de o victorie la limită. N-a fost cu artificii, ca în prima etapă, dar partea estetică îl cam lasă rece pe Conte. 1-0 sau 4-0 tot 3 puncte înseamnă, așa că nerazzurri sunt mulțumiți că au punctaj maxim după 3 etape. Că sunt și singurii care au câștigat toate cele 3 meciuri de până acum, e cu atât mai bine. Sensi a dat gol cu capul, din centrarea lui Godin. Știu că trebuia să fie invers, dar ciudate sunt căile fotbalului. Acum, Inter intră în priză. Meci cu Slavia, la debutul în Champions, iar sâmbătă vine derby-ul cu Milan.

Genoa – Atalanta 1-2

Atalanta își vede de treabă și continuă în ritmul susținut și spectaculos din sezonul trecut. Măcar acum, cât i-a permis programul. Vin meciurile din Champions, iar cea mai importantă competiție la nivel de club are prostul obicei de a stoarce și ultima fărâmă de energie. Oricum, importantă e victoria, adusă de Duvan Zapata, cu un gol marcat în minutul 95. Mai exact, în 94 și 19 secunde. Cel mai târziu gol al bergamascilor, de la reușita lui Brienza cu Milan, în mai 2014, care marcase în același moment. La fel ca Brienza, Zapata a dat un super gol.

Genoa egalase dintr-un penalty izvorât dintr-o situație ciudată. Din minutul 57, lucrările de la Marassi au făcut ca 3 dintre camerele de pe stadion să nu mai aibă semnale. Între ele și camera din care se vedea foarte bine că Djimsiti nu-l faultează pe Kouame. Până la urmă, s-a făcut dreptate, așa că nu mai contează. Radu a luat 6,5 – a doua cea mai mare notă după 7-le căpitanului Criscito.

Parma – Cagliari 1-3

Cagliari a simțit că e rost de puncte pe Ennio Tardini, unde Ceppitelli a reușit o dublă. E primul fundaș care marchează o dublă, în Top 5 campionate europene, în acest sezon. Că e și prima a carierei, nu e tocmai neașteptat. Cu Gervinho și Inglese într-o formă slabă, Parma a sperat la golul lui Barilla. N-a fost să fie, pentru că a venit și golul 3 al sarzilor. L-a dat Cholito Simeone. Primul, după aproape 6 luni și doar al 3-lea din 2019. Primele puncte pentru sarzi, după înfrângerile cu Brescia și Inter. Parma a pierdut tot ce adunase pe Friuli, etapa trecută.

Brescia – Bologna 3-4

Meciul nebun al etapei s-a jucat pe Mario Rigamonti, unde Brescia a făcut o primă repriză excelentă, în fața Bolognei. Fără Sinisa pe bancă, echipa rossoblu a luat 3 goluri în primele 45 de minute. Pe primele două le-a dat Alfredo Donnarumma, care are o serie excelentă. 18 goluri în ultimele 17 meciuri de campionat. Toată agoniseala din prima parte s-a risipit după pauză. Dessena s-a găsit să fie tolomacul etapei și a luat al doilea galben în încercarea de a scoate un penalty. Era minutul 48. Până în minutul 60, se făcuse 3-3. Orsolini a dat golul victoriei, cu 10 minute înainte de final. În drumul spre casă, jucătorii i-au făcut o vizită la spital lui Sinisa Mihajlovic, care-i luase la rost prin telefon, în pauză.

Bologna are 7 puncte după primele 3 etape, ceva nemaiîntâlnit din sezonul 2002/2003.

SPAL – Lazio 2-1

Lazio e atât de lipsită de constanță, încât eșecul cu SPAL nu poate fi încadrat la categoria surprize. În fond, Ferraresi câștigaseră și anul trecut, tot cu un gol pe final de meci. Lazio a ținut să contrazică acel ”non c’e due senza tre” și n-a mai repetat evoluțiile bune din primele două meciuri, chiar dacă a condus la pauză. Petagna, marcatorul din aprilie, a egalat după cu largul concurs al lazialilor, care s-au apărat precum o echipă de ligă secundă. Până la finalul primelor 45 de minute, SPAL nu prea se apropiase de poarta lui Strakosha, care a mai scos o dată mingea din poartă, în al doilea minut de prelungire. Tot o fază amuzantă, dar Lazio speră să se revanșeze joi, în Gruia. Totuși, dacă Dică l-a bătut pe Inzaghi, nu o poate face și Petrescu? Radu a luat 5,5 în Gazzetta, după ”două intervenții magistrale înainte de lăsarea întunericului”

Roma – Sassuolo 4-2

Roma s-a distrat cu Sassuolo, pe care a bătut-o la doar două goluri diferență, deși a condus-o cu 4, la un moment dat. Fonseca a făcut o mutare inteligentă. L-a titularizat pe veretout și l-a urcat pe Lorenzo Pellegrini, în linia de 3 din spatele lui Dzeko. Aparent, nimic ieșit din comun, dar Pellegrini a dat 3 pase decisive. Până la urmă, cam acolo e locul lui. Micki, armeanul, a debutat cu gol, iar nea Mircea îi prevede un viitor glorios pe Olimpico. Chiricheș a jucat tot meciul și a fost notat cu 4,5 în Gazzetta dello Sport. ”Liderul unei apărări de unt”. Adevărul e că așa s-a prezentat Sassuolo, care a încasat pumn după pumn, dar a rămas în picioare. Ba chiar a și avut tupeul să se gândească la o revenire miraculoasă. N-a fost să fie, așa că echipa neroverde rămâne fără victorie în fața Romei, în 13 meciuri de Serie A. Măcar a dat cel mai frumos gol al etapei. Berardi are 5 în 3 meciuri și anunță un sezon spectaculos.

Hellas – Milan 0-1

Fatal Verona nu e o întâmplare. E un serial care se tot repetă, fără ca Milan să înțeleagă mare lucru. Acum, a ieșit bine, dar putea fi rău de tot. Adică să nu câștige un meci în care a avut superioritate numerică din minutul 21, când Stepinski, împrumutat  de la rivala Chievo, a luat roșu la debut. Valerio Verre i-a chinuit rău de tot pe rossoneri, care parcă au uitat fotbalul. Salvarea a venit de la Piatek. Polonezul a dat gol din penalty, ba chiar l-a marcat și pe al doilea, dar după un fault la portar, astfel că a trebuit să se mulțumească doar cu un gol. Calabria a luat roșu aiurea, în final, iar Milan e într-o mare dilemă. Știe unde trebuie să ajungă, dar nu găsește drumul. ”Șoferul” Giampaolo orbecăie, îl mai folosește pe Suso în centru, din nou degeaba, ba chiar găsește nimerit să facă o singură schimbare, de parcă a băut apă după Gattuso. Până la urmă, sâmbătă e momentul adevărului. Derby della Madonnina le găsește pe cele două rivale din Milano în stări de spirit diferite. Până și Boban a spus că Inter e favorită, așa că nu există prea mari așteptări. Doar cu haida-haida, e greu.

Torino – Lecce 1-2

Torino a pierdut surprinzător, pe teren propriu, meciul cu Lecce. Fără punct după primele două etape, Salentini au pus-o de o victorie pe Grande Olimpico din Piemont. Fără Benzar, care a rămas pe bancă până la finalul partidei. Un final care a venit după 100 de minute. Vreo 5 i-au trebuit lui Antonio Giua să se hotărască dacă mai dă sau nu un penalty pentru Toro. N-a mai dat, după ce a apelat la toate variantele posibile, inclusiv ”sună un prieten”. A rămas 1-2, iar Mazzarri a ratat șansa de a pune clasamentul în ramă.

3 puncte în plus pentru Lecce, nimic pentru Torino. sursă: Gazzetta dello Sport

Etapa viitoare avem treabă. E Derby della Madonnina, sâmbătă, de la 21.45. În rest, Juventus o primește pe Verona, Roma merge la Bologna, iar Napoli, la Lecce. Lazio închide etapa, acasă, cu Parma. Ciao, ragazzi! Mâine ne auzim cu rezumatul primei seri de Champions League. Și avem despre ce vorbi!

sursă foto deschidere: Gazzetta dello Sport


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *